NÅ MÅ POENGENE SNART KOMME, MEDKILA

Spesielt i bunnen av tabellen kan det bli en svært spennende runde. For Medkila begynner det virkelig å haste.

Annonse:

 

Det ble enda litt jevnere i 1. divisjon etter at den første runden av sluttspillet var gjennomført forrige helg. Denne helgen tar Medkila imot AaFK Fortuna på hjemmebane lørdag, mens resten av kampene spilles søndag.

Runden

Medkila – AaFK Fortuna 17.00

Kil/Hemne – Amazon Grimstad 13.00

Grand Bodø – Hønefoss 13.00

Klepp – Øvrevoll Hosle 15.00

Les også: Brann lekte seg – Stabæk snøt Rosenborg

Nå eller aldri

Medkila – AaFK Fortuna, Color Line Stadion

Tiden er i ferd med å renne ut for Medkila, som stormer mot nedrykk til 2. divisjon. Med ni poeng opp til trygg grunn virker det bare å være et spørsmål om tid før nedrykket er et faktum.

Skal det være noe som helst håp om å overleve må poengene komme raskt, og derfor kan dette være en brukbar mulighet på hjemmebane mot et lag som ikke har så veldig mye å spille for.

AaFK Fortuna er for øyeblikket litt for langt unna å kunne melde seg helt oppe i toppen. Samtidig blir det heller ikke noe nedrykkskamp. For deres del ble sluttspillet startet på godt vis da Kil/Hemne ble slått 1-0 på hjemmebane.

Medkila vant faktisk hjemmekampen mellom lagene i grunnserien 4-2. Det var helt i starten av årets sesong.

AaFK Fortuna holdt unna og fikk en god start på sluttspillet med 1-0-seier over KIL/Hemne. Foto: Kristian Moe

Skjebnekamp

Kil/Hemne – Amazon Grimstad, Hemne Sparebank Arena

Medkila er imidlertid ikke det eneste laget som er i alvorlig trøbbel og på vei mot nedrykk. Også Amazon Grimstad ser ut til å få det tøft i kampen om å overleve.

Det så svært mørkt ut da Klepp ledet 2-0 i forrige kamp, men Amazon Grimstad kom i alle fall tilbake og sikret ett poeng. Viktige Marina Jensen scoret begge målene i comebacket. Hennes prestasjon gjorde også at hun kom med på rundens lag.

Det ene poenget gjør på mange måter at håpet fortsatt er der. Likevel, med fire poeng opp, bør poengene plukkes nå. Og det bør helst bli tre.

Men tre poeng borte mot Kil/Hemne kan fort bli tøft å få til, for det skiller 14 poeng mellom lagene og Kil/Hemne taper sjeldent på hjemmebane. I tillegg er sikkert revansjelysten stor etter forrige helgs 0-1-tap mot AaFK Fortuna.

Kan sikre luke

Grand Bodø – Hønefoss, Nordlandshallen

Den store spenningen akkurat nå i sluttspillet virker å være i bunnen av tabellen. Øvrevoll Hosle ser ut til å bli laget som havner øverst med sin solide luke, mens det er litt mer åpent i bunnen av tabellen.

Likevel virker Grand Bodø å ha brukbar kontroll med fire poeng ned, og her kan potensielt avstanden bli enda større. Hjemme i Nordlandshallen er laget solide, og det er sjeldent enkelt å ta turen inn i hallen for bortelagene.

Det fikk nettopp Hønefoss virkelig kjenne tidligere i sesongen da de tapte hele 1-4. Så gjenstår det å se om de har lært av den kampen eller om de lider samme skjebne her.

Alle gode ting er tre, eller samme skjebne?

Klepp – Øvrevoll Hosle, Klepp stadion

3-0 og 4-1. Borte og hjemme. Øvrevoll Hosle har hatt meget god kontroll i møtene med Klepp denne sesongen, og kan med seier her virkelig begynne å snakke om å bli mester av dette sluttspillet. Med en luke på allerede sju poeng er ØHIL de soleklare favorittene til å få muligheten om å kjempe for opprykk.

Laget som vinner dette sluttspillet vil møte 6.-plassen i sluttspillet hvor de tidligere konkurrentene Åsane og TIL 2020 nå er med i.

Kanskje kan det være den «enkleste» måten å rykke opp på. Uansett ser det ut til at ØHIL får muligheten, selv om sluttspillet ble startet på skuffende vis i forrige runde med bare 2-2 hjemme mot Grand Bodø.

Skuffende var det også for Klepp som så ut til å sikre en meget viktig trepoenger. Traktortrøyene ledet tidlig 2-0 borte mot Amazon Grimstad og kunne mer eller mindre vinke farvel til nedrykksstrid med seier. Men slik ble det ikke.

Klepp ga fra seg 2-0-ledelsen og det endte til slutt 2-2. Dermed er det fortsatt seks poeng ned til nedrykk for laget som rykket ned fra Toppserien før årets sesong.

Klepps J19-lag tok seg for øvrig til semifinale i NM onsdag med 5-0-seier over Avaldsnes. Der var flere av spillerne fra førstelaget med, deriblant Sofie Bjørnsen, Vilde Bakke-Andersen, Tiril Espedal Flokketveit og keeper Maria Sandvik.

 

Annonse fra Toppserien: