NÆRMER SEG OPPRYKK – KAN GJØRE VONDT VERRE FOR KONKURRENTEN

Mye kan avgjøres både i topp og bunn av 1. divisjon denne runden.

Annonse:

 

Slik ser runden ut i 1. divisjon:

Topp fire:

Kolbotn – AaFK Fortuna (lørdag) 14:30

Øvrevoll Hosle – TIL 2020 (lørdag) 14:00

Bunn seks:

Fyllingsdalen – Grei (lørdag) 12:45

KIL/Hemne – Grand Bodø (søndag) 13:00

Hønefoss – Klepp (søndag) 14:00

Storkampen

Dersom alt går Kolbotn sin vei denne runden, kan opprykket være et faktum på første forsøk.

Som kjent rykket Kolbotn ned forrige sesong på kontroversielt vis, men har denne sesongen vært nærmest uslåelige og ledet an så og si hele veien. Det har gjort at de nærmer seg en snarlig retur til det gjeveste selskap med stormskritt, noe som kan være i boks allerede lørdag ettermiddag.

Men for at opprykket skal bli et faktum allerede lørdag for Kolbotn, må de slå AaFK Fortuna på «hjemmebane», samtidig som at TIL 2020 avgir poeng i sin kamp. Grunnet værforholdene på Østlandet den siste tiden, har storkampen mot sunnmøringene blitt flyttet vekk fra korkunderlaget på Østre Greverud og inn i LSK-hallen. Uansett blir det ingen enkel oppgave for serielederen, som møter et svært revansjelystent AaFK Fortuna-lag som jakter 2.-plassen.

Tangotrøyene ligger før runden to poeng bak plassen som gir opprykkskvalifisering, som innehas av TIL 2020. Nordlendingene står med full pott i sluttspillet så langt og jakter en fjerde strake sluttspillseier når de tar turen til Bærum for å møte Øvrevoll Hosle.

Kan rykke ned

Samtidig som at spenningen i toppen fortsetter, er det også mye å spille for i bunnen av tabellen. Forrige runde ble det klart at Klepp må ta turen ned til 2. divisjon etter 0-3-tap for Fyllingsdalen og har bare æren å spille for i bortemøtet med Hønefoss denne runden.

Men hvem som slår følge med den tradisjonsrike klubben ned en divisjon, er foreløpig ikke spikret i stein. Det ligger an til å bli Grei, som har seks poeng opp til trygg plass og må i all hovedsak MÅ vinne alle sine tre gjenværende kamper. Samtidig må de håpe at Hønefoss på plassen over taper sine kamper, ettersom laget fra AKA Arena har vesentlig bedre målforskjell.

Det virker som en nærmest umulig oppgave for Grei, som denne runden møter hjemmesterke Fyllingsdalen på Varden Amfi.

Rundens siste kamp er KIL/Hemne – Grand Bodø – en kamp mellom de to lagene som ligger best an i nedrykksluttspillet og kjemper om å bli «best of the rest». Det kan bli en spennende affære på Kyrksæterøra, hvor KIL/Hemne er meget sterke, men Grand Bodø er i kjempeform og står med fire seiere på de siste fem.

 

Annonse fra Toppserien: