NEDRYKKSDRAMA I VENTE: TO LAG KJEMPER FOR Å OVERLEVE I 1. DIVISJON

Selv om det er avgjort i toppen og Øvrevoll Hosle allerede har sikret opprykkskvalifisering, er det fortsatt fullt alvor i bunnen når den siste serierunden sparkes i gang.

Annonse:

 

Runden

Klepp – Grand Bodø

Amazon Grimstad – AaFK Fortuna

Kil/Hemne – Hønefoss

Medkila – Øvrevoll Hosle

Samtlige kamper denne runden spilles søndag klokken 13. 

Sjekk også: Dette er de nominerte til årets spiller i Toppserien

Nedrykksspøkelset henger over Jæren

Klepp – Grand Bodø, Klepp stadion

1-6. Ydmykelse og en ny skuffelse. Klepp fikk bank borte mot AaFK Fortuna sist, noe som gjør at målforskjellen er ødelagt og at laget denne runden kan rykke ned.

Men ett poeng er alt Klepp trenger for å overleve i divisjonen. Tap kan også gå, men da kan ikke Amazon Grimstad vinne sin kamp hjemme mot AaFK Fortuna. I så fall vil nedrykket til 2. divisjon være et faktum for laget som rykket ned fra Toppserien før årets sesong.

Laget har trøblet stort med skader også i år, og midtstopper Susanne Vistnes og førstekeeper Oda Bogstad har måttet kaste inn håndkleet i løpet av høsten. Sistnevnte har tatt en pause fra fotballen grunnet ryggproblemer, mens Vistnes har lagt opp.

I et intervju med Stavanger Aftenblad tidligere i måneden, uttalte hovedtrener Owe Salvesen at han tror et samarbeid med Viking er veien å gå. Og at det vil være vanskelig for Klepp å stå på egne bein framover for å kunne hevde seg.

Et nedrykk til 2. divisjon vil bety at laget havner i samme divisjon med Viking. Men ett poeng hjemme mot Grand Bodø er altså alt laget trenger for å overleve.

Da lagene møttes på samme arena tidligere i år, vant hjemmelaget 4-1. Her møter de også et ferdigspilt Grand Bodø-lag som har ingenting å spille for annet enn æren. Så gjenstår det å se hvilken effekt det har på kampen.

Må vinne

Amazon Grimstad- AaFK Fortuna, Levermyr stadion

Vinn eller forsvinn. Det er status for Amazon Grimstad, som denne helgen må vinne hjemme mot AaFK Fortuna.

Sist helg så det i noen minutter svært lovende ut med tanke på overlevelse da laget gikk opp i føringen borte mot Hønefoss etter 25 minutter. Til slutt endte det derimot med 1-3-tap. Men grunnet Klepps stortap mot AaFK Fortuna, er nå målforskjellen lik mellom lagene.

Sist Amazon Grimstad spilte hjemme på Levermyr, ble det også en imponerende seier hjemme mot Øvrevoll Hosle (1-0). Klarer de å imponere nok en gang denne helgen, eller blir det den tunge turen ned til 2. divisjon?

I Ålesund er det ikke mye som minner om et andredivisjonslag lenger. AaFK Fortuna rykket opp fra divisjonen før årets sesong, og har som nevnt flere ganger tidligere i sesongen aldri vært i nærheten av noe nedrykkskamp.

Så dette blir neppe en enkel kamp for hjemmelaget i kampen om overlevelse.

AaFK Fortuna har hatt mye å juble for i år. Denne helgen kan de knuse Amazon Grimstad sin drøm om å overleve. Foto: Kristian Moe

Kampen om andreplassen

Kil/Hemne – Hønefoss, Hemne Sparebank Arena

Kil/Hemne er et annet lag som har imponert stort i år, og som virkelig har tatt store steg siden 8.-plassen i fjor. Da var laget farlig nærme nedrykk, men i år har de aldri vært i nærheten av det. Sesongen ble startet på imponerende vis – og slik har det bare fortsatt. Og fortsatt.

Laget er på 2. plass før den siste serierunden, og her møter de laget som er under dem på tabellen, Hønefoss.

Kil/Hemne tapte stort borte mot ØHIL sist med 0-4, så nå ønsker de helt sikkert å få en god avslutning på en imponerende sesong.

Hønefoss står med to strake seire og jakter her andreplassen. Tidligere i år endte det 2-2 på samme arena mellom lagene, mens det endte 5-1 til Hønefoss i det motsatte oppgjøret. Med andre ord kan det bli litt av en målfest her.

Sjekk også: Disse er nominerte til årets unge spiller i 1. divisjon

Tar farvel med 1. divisjon

Medkila – Øvrevoll Hosle, Harstad stadion

Det har vært klart en liten stund nå at Medkila skal spille på nivå tre i 2023, men denne helgen tar de farvel med 1. divisjon.

Sesongen har vært tung for laget fra Harstad, som har slitt i bunnen i hele år og har vært ligaens klart dårligste lag. Men noen lysglimt har det vært, blant annet 3-2-seieren borte mot Klepp for to runder siden og 4-2-seieren over AaFK Fortuna tidligere i år.

Her har de en tøff utfordring i vente når det er Øvrevoll Hosle som kommer på besøk.

ØHIL skal kjempe om en plass i Toppserien etter sluttspillet når de skal spille kvalifisering mot sjetteplassen i nedrykkssluttspillet. Hvem det blir, blir klart denne helgen. Kanskje går drømmen i oppfyllelse i år – og kanskje blir det tre lag fra 1. divisjon på øverste nivå neste år?

Åsane har nemlig allerede sikret en plass i Toppserien. TIL 2020 sin seier over Kolbotn i forrige helg gjør også at nordlendingene fortsatt har muligheten før den siste runden. Men de må vinne sin kamp og samtidig håpe på hjelp.

Sjekk også: Disse er nominert til årets gjennombrudd i Toppserien

Annonse fra Toppserien: