Endelig kunne Arna-Bjørnar juble for tre poeng. Samtidig blåste de fullt liv i nedrykkskampen og er nå á poeng med Åsane på kvalikplass. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Nedrykkskampen drar seg til

Det er nå helt åpent i kampen for å unngå nedrykk. Gullet ser ut til å havne i Oslo, mens det er stor spenning om den siste Champions League-plassen.

Mål: 0-1 Olaug Tvedten (89)

Vålerenga virker ustoppelige på vei mot et nytt seriegull. Neste motstander som skulle forsøke å stoppe serielederen var Kolbotn.

Hjemme på Grorud startet Kolbotn friskt og var utrolig nærme en sjokkstart. Etter fem minutter presset Celine Larsen frem feil fra Vålerenga i egen boks. Spissen fikk to sjanser til å hjemmelaget en drømmestart, men Tove Enblom fikk reddet ut til corner.

Serielederen slet innledningsvis, men etter hvert som omgangen utspilte seg, fikk de kongeblå kampen mer inn i sitt spor. Det førte også til målsjanser - i første omgang en del halvsjanser.

Men etter drøye halvtimen kom bortelagets første store sjanse. Tuva Espås var plutselig helt alene på bakerste stolpe. Spissen mottok også ballen, men fikk ikke godt nok treff og ballen gikk langt over mål.

Ingen av lagene fant veien til nettmaskene før pause og det stod 0-0 halvveis.

De helt store sjansene uteble i første halvdel av andre omgang, selv om det var Vålerenga som styrte banespillet.

Omtrent midtveis i omgangen spilte gjestene seg frem til et par ok muligheter. Først var Kolbotn nære ved å sette ballen i eget mål, før Karina Sævik dunket ballen over mål på den påfølgende corneren.

Utenom dette slet serielederen med å bryte ned et godt defensivt Kolbotn-lag, og det så lenge ut til å ende målløst på Grorud.

Men i kampens siste ordinære spilleminutt smalt det plutselig fra Vålerenga og Olaug Tvedten. Den målfarlige midtbanespilleren bestemte seg for å fyre av fra 16-17 meter og sendte i vei et velplassert og utagbart skudd som suste i krysset bak en sjanseløs Selma Panengstuen.

Kolbotn klarte aldri å svare på den sene scoringen. Vålerenga tar dermed med seg alle poengene og nok en seier - men denne satt langt inne for serielederen.

Ny nedtur

Rosenborg - Lyn 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Karoline Krok-Eikefjord (90+5)

Med Vålerengas sene seiersmål mot Kolbotn, var presset på Rosenborg før deres hjemmekamp mot Lyn.

Trønderne måtte slå tilbake etter å ha snublet mot Stabæk sist, og kunne fått en drømmeåpning på kampen etter bare ett minutt. 15 år gamle Karna Sødahl danset seg forbi langs venstre og fant Emilie Nautnes med et perfekt innlegg. Rosenborg-spissen fikk avslutte fra kort hold, men ble stoppet av en enorm redning av Kirvill Odden.

Like etter ble Rugile Rulyte satt på prøve av Joshualyn Reeves - en test målvakten bestod ved å slå det harde skuddet til corner.

Starten på oppgjøret ble svært underholdende med to offensive lag, men etter de tidlige kjempesjansene roet ting seg litt ned.

Den neste muligheten kom like etter halvtimen da Cesilie Andressen fikk avslutte inne i Lyn-boksen. Midtbaneeleganten hadde hele målet å sikte på, men avsluttet rett på Odden, som gjorde en god redning.

Inn mot pause nærmet Lyn seg scoring, men verken Kristin Holmen eller Cornelia Fladberg fant veien til mål og det stod målløst til pause.

Kampen åpnet seg opp i andre omgang, der begge lagene fortsatte å angripe og jakte scoring. Men på tross av det åpne kampbildet, klarte ikke noen av lagene å skape det helt store. Spesielt Rosenborg stanget voldsomt og slet med å bryte ned et oppofrende Lyn-lag.

Omgangens og kampens største sjanse falt til gjestene etter 77 minutter. Luisa Galteland fant Sofie Tunes som avsluttet hardt mot nærmeste hjørne. Der lå Rugile Rulyte og forhindret baklengs, men returen havnet hos Galteland. Også hun fikk skutt mot mål, men igjen var Rulyte i veien.

Oppgjøret gikk mot 0-0, men tre minutter på overtid fikk Rosenborg muligheten de hadde ventet på. En sekvens med Rosenborg-trykk endte med at ballen havnet i beina til Beate Marcussen. Dansken banket til fra 11 meter, men igjen fikk Lyn-spillerne kastet seg foran og blokkert.

Og når Rosenborg ikke klarte å ta vare på sin mulighet, utnyttet Lyn en kjempebrøler av Rugile Rulyte fem minutter på overtid. Keeperen bommet fullstendig på et innlegg som hun enkelt kunne plukke. Ballen gikk dermed mot eget mål, der flere Lyn-spillere kom jagende. Til slutt var det Karoline Krok-Eikefjord som satte ballen i mål og sørget for at Rosenborg går på nok en smell.

Rosenborg gikk på nok en smell og er nå bakpå i kampen om sølvet og Champions League. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Tok sesongens første seier

Stabæk - Arna-Bjørnar 1-2 (0-2)
Mål: 0-1 Linnea Sælen (19), 0-2 Vilde Veglo (42), 1-2 Emilie Østerås (66)

Også tabelljumbo Arna-Bjørnar jaktet sesongens første trepoenger i bortemøtet med Stabæk.

De første minuttene på Nadderud startet lovende for gjestene, men det var Stabæk som fikk kampens første sjanse etter ni minutter. Maren Thoresen banket til fra 20 meter, via et AB-bein som nesten satte Hanne Larsen ut av spill, men sisteskansen avverget med en lynrask benparade.

Litt senere var Larsen i aksjon igjen da hun stoppet et forsøk fra Meryll Abrahamsen.

Men like etter Stabæks sjanse smalt det plutselig i motsatt ende. En corner ble klarert ut til Linnea Sælen på 30 meter som smalt til. Det harde skuddet gikk via en Stabæk-rygg og satte Sunniva Skoglund ut av spill. Ballen fant veien til nettmaskene og Arna-Bjørnar var i ledelsen på Nadderud.

Drøye fem minutter senere satte Iris Omarsdottir ballen i nettet for vertene, men scoringen ble avblåst for offside.

Isteden var det Arna-Bjørnar som skulle få sin andre scoring. Like før pause brøt Stine Hovland et Stabæk-angrep og spilte videre til Vilde Veglo. Sistnevnte var svært oppmerksom da hun oppdaget at Skoglund sto langt ute. Fra 45-50 meter sendte hun ballen over hodet på Stabæk-keeperen og doblet gjestenes ledelse med en drømmescoring.

Etter pause gikk Stabæk rett i strupen på AB og fikk en stor sjanse etter bare få minutter. Til slutt var det Melissa Bjånesøy som fikk avsluttet, men Hanne Larsen reddet med beina.

Midtveis i andre omgang skulle Stabæk få reduseringen sin. Innbytter Ida Natvik ble lagt i bakken inne i feltet og dommeren pekte på straffemerket. Emilie Østerås sendte Larsen motsatt vei og reduserte til 2-1.

Dermed ble det en nervepirrende siste halvdel av andre omgang for Arna-Bjørnar, men tabelljumboen holdt unna og kunne innkassere sesongens første seier.

Selv om det ble ett poeng mot LSK Kvinner, begynner det å brenne under føttene på Åsane som nå er á poeng med Arna-Bjørnar på nedrykksplass. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Målløst i Bergen

Åsane - LSK Kvinner 0-0 (0-0)
Mål:

Åsane jaktet sesongens første seier da de tok imot bortesvake LSK Kvinner på Åsane Arena.

Det ble en ganske tam og jevn åpning på oppgjøret i Bergen.

LSK Kvinner hadde en del ball, men endte opp med å trille mye på tvers og innad i laget.

Sjansene uteble for begge lag, helt frem til det var spilt en halvtime. Katarina Dybvik Sunde fikk med seg et langt oppspill fra Savanna Duffy og forserte fremover. Spissen ble imidlertid for nølende i avslutningsøyeblikket og Camilla Huseby fikk blokkert.

Noen minutter senere var vertene igjen farlig frempå. Anette Snørteland Jensen kom på et løp fra dypet og kom først på et lavt innlegg. Avslutningen fra god posisjon ble derimot for høy og gikk over mål.

Sjansestatisikken ble ikke penere lesning for noen av lagene etter pause heller.

Åsane var for så vidt nærmest omtrent midtveis i andre omgang ved Marie Siem, men avslutningen fra spissen var ikke optimal og LSK Kvinner slapp unna med skrekken.

Mot slutten kviknet gjestene litt til liv, men klarte aldri å sette hjemmelagets forsvar på noen store prøver.

En jevn og sjansefattig affære ender dermed uten scoringer og med ett poeng til hvert av lagene.

Opp på sølvplass

Røa - Brann 0-2 (0-2)
Mål: 0-1 Marthine Østenstad (13), 0-2 Signe Gaupset (38)

Etter at Rosenborg snublet mot Lyn, kunne Brann overta initiativet i kampen om sølvet og Champions League-plassen med seier over Røa.

Gjestene fra Bergen var også nære en pangåpning etter fire minutter, men Amalie Eikeland maktet ikke å overliste Louise Högrell.

Det klarte derimot Marthine Østenstad etter 13 minutter. Nevnte Högrell felte Lauren Davidson og kaptein Østenstad ga bergenserne ledelsen fra straffemerket.

Få minutter senere smalt det i andre enden da Mia Authen feilberegnet i forsvar. Ragne Svastuen kom alene gjennom, men avsluttet for svak og Aurora Mikalsen reddet.

Deretter var det Brann som rullet opp et nydelig angrep som endte med at Signe Gaupset stanget ballen mot mål. Der var imidlertid Louise Högrell på plass og hindret 0-2 med et ordentlig tigersprang.

Men etter 38 minutter skulle Gaupset få sin revansje. En lang ball havnet hos Davidson som igjen fant Gaupset på løp inne i feltet. Sistnevnte gjorde ingen feil og sørget for 2-0.

Også etter pause var Brann det førende laget og valgte å kontrollere kampen.

Selv om Røa var langt mer solide, slet hjemmelaget med å skape sjanser som satte Brann og Aurora Mikalsen på store prøver.

Heller ikke gjestene var voldsomt sprudlende offensivt etter hvilen, men med en 2-0-ledelse trengte de ikke å være det.

2-0 ble også sluttresultatet på Røa kunstgress - et resultat som gjør at Brann klatrer opp på 2.-plass og leder nå an i kampen om sølvet og Europa-spill til neste sesong.