Det begynner å spisse seg ordentlig til i Toppserien. Spesielt i bunnen av tabellen utspiller det seg et skikkelig nervedrama, mens i toppen troner Rosenborg øverst.

Arna-Bjørnar – Røa 3-0

Lyn – Rosenborg 0-2

Tapte viktig bunnkamp

Avaldsnes – Åsane 1-2 (1-1)
Mål: 1-0 Maria Hovmark (8), 1-1 Karen Vistnes (45), 1-2 Katarina Dybvik Sunde (70)

Det var enormt mye som sto på spill for begge lag da Avaldsnes fikk besøk av Åsane. Begge lag befinner seg i nedrykksstriden og en seier her ville ha mye å si for sesongen videre. For Åsane sin del var dette muligheten for å stikke ifra de to bunnplassene, mens Avaldsnes kunne få ordentlig kontakt med trygg plass.

Avaldsnes gikk hvert fall aggressivt til verks i skjebnekampen, og fikk tidlig betalt i form av en scoring. En ball i bakrom fant Selma Løvås, som videre fant Maria Hovmark med et strøkent innlegg. Den danske spissen gjorde ingen feil og stanget inn 1-0 via undersiden av tverrliggeren.

Etter scoringen var det Åsane som skapte sjansene. Først ved Kaja Karlsen som ikke klarte å overliste Siri Ervik, før Andrine Mo misbrukte sin mulighet like før pause.

Dermed så det ut til at Avaldsnes kunne ta med seg ledelsen inn til pause, men på overtid kom utligningen for Åsane – og det på merkelig vis. Karen Vistnes slo et langt framspill mot hjemmelaget mål, som egentlig var for langt, men på merkelig vis ble det også helt perfekt. For framspillet ble så langt at det dalte over Siri Ervik og gikk i mål via stolpen, og utligningen var et faktum.

Like etter pause var bergenserne svært nære 2-1, men Evelyn Badu reddet på streken. Litt senere var det Avaldsnes sin tur, men avslutningen fra Løvås ble for svak.

20 minutter før slutt ble det derimot nettsus. Avaldsnes fikk problemer med å klarere et innlegg, før ballen havnet hos Katarina Dybvik Sunde som fikk kranglet ballen over streken og sørge for 2-1 til Åsane.

Noen minutter senere smalt Milena Kokosz ballen i tverrliggeren, før hjemmelagets Natalie Velde fikk sjansen til å skaffe Avaldsnes et sårt tiltrengt poeng, men innbytteren fikk ikke avsluttet skikkelig og sjansen og poengene rant ut i sanden for vertene. Åsane vinner dermed den viktige bunnkampen og sender Avaldsnes ned på direkte nedrykksplass.

Bunnlaget banket overraskelseslaget

Arna-Bjørnar – Røa 3-0 (1-0)
Mål: 1-0 Sigrid Aas (9), 2-0 Vilde Vedeler (90+2), 3-0 Linnea Sælen (90+3)

Et annet lag som trenger poeng er Arna-Bjørnar. Laget fra Arna har slitt voldsomt og sliter i bunnen av tabellen med en reell fare for å rykke ned. Men det skal fortsatt spilles kamper og muligheten for å berge plassen er absolutt til stede. Hjemme mot overraskelseslaget Røa var mulighetene for poeng større enn i de tidligere kampene denne høsten.

Men oppgjøret mot Røa kunne startet på verst tenkelig vis. Bare tre minutter var spilt da Julie Hoff Klæboe prøvde seg fra distanse. Ballen hadde retning mot krysset, men heldigvis for Arna-Bjørnar klarte Hanne Larsen å få nok fingre på ballen til å tippe den i tverrliggeren.

Isteden var det vertene som fikk drømmestarten. Ikke mange minuttene etter tverrliggertreffet til Røa, fløy Sigrid Aas gjennom luften og stanget et innlegg kontant i nettet bak Hildegunn Sævik.

Røa styrte det meste av spillet resten av omgangen og hadde de fleste halvsjansene, men måtte gå til pause med 0-1 i sekken mot et effektivt Arna-Bjørnar-lag.

Like etter pause fikk vertene en stor dobbeltsjanse, men Solveig Engås reddet på streken mens på returen brukte Sofie Bjørnsen for lang tid. Så var det Røa sin tur minuttet etterpå, men en strålende involvering fra Hanne Larsen hindret baklengs.

Begge lag hadde sjanser også etter dette, men til slutt var det Arna-Bjørnar som punkterte kampen. To minutter på overtid doblet Vilde Vedeler ledelsen etter å ha rundet keeper, og minuttet senere fastsatte Linnea Sælen sluttresultatet til 3-0 og tre uhyre viktige poeng for Arna-Bjørnar.

Arna-Bjørnar tok en etterlengtet trepoenger.

Overtok tabelltoppen

Lyn – Rosenborg 0-2 (0-0)
Mål: 0-1 Selma Magnusdottir (47), 0-2 Maria Olsvik (77)

Med Vålerenga ute i Champions League-kvalik, hadde Rosenborg sjansen til å overta tabelltoppen i Toppserien. Men for å gjøre det måtte de slå Lyn på bortebane, som alltid er en hard nøtt å knekke.

Åpningsminuttene på Grorud var smått kaotiske og svært underholdende. I det aller første spilleminutt holdt Rosenborg på å ta ledelsen. Emilie Nautnes fikk avsluttet fra rundt ti meter, og var bare en glitrende redning fra Kirvill Odden unna å gi trønderne en pangstart.

Fem minutter senere smalt det ordentlig i motsatt ende. Kristin Holmen ladet børsa fra distanse og klemte til. Treffet var perfekt, men ballen smalt i tverrliggeren og ut.

Tross sjanser begge veier resten av omgangen, måtte lagene gå målløse til pause.

Det skulle derimot ikke ta lang tid etter pause før den første scoringen kom. Selma Magnusdottir mottok ballen inne i feltet og gikk for skudd selv. Ballen gikk ganske rett på Odden, men ubesluttsomhet fra Lyn-keeperen gjorde at ballen gikk over henne og i mål.

Gjestene fortsatte å styre kampen, og var marginer unna å øke ledelsen ved to anledninger da Odden var litt ute på glattisen, men keeperen kom unna med det uten baklengsmål.

Så var det Lyn sin tur til å styre litt, men sjansene uteble. Da var det isteden for Rosenborg som utnyttet sin sjanse. Et skudd fra målscorer Magnusdottir tvang frem en retur fra Odden, som Maria Olsvik var først ute på og satte sikkert inn 2-0.

På overtid kunne Anna Jøsendal økt til 3-0, men Odden reddet og det endte med 2-0 til Rosenborg, som dermed overtar serieledelsen fra Vålerenga med en kamp mer spilt en hovedstadslaget.