Som i fjorårets cupfinale, var det Rosenborg som kunne juble for seier i toppkampen mot Vålerenga. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Nervepirrende midtukeoppgjør

Sesongens første midtukerunde ble svært spennende, der alle kampene levde helt inn.

Brann - Røa 1-1 (0-0)
Mål: 0-1 Mari Nyhagen (52), 1-1 Tomine Svendheim (78)

Poengmessig har det dabbet litt av for Røa de siste ukene, selv om de ikke har vært langt unna i kampene de har tapt. Denne runden ventet en tøff bortekamp mot Brann, som virkelig har funnet godformen med fem strake seiere.

Oppgjøret på Brann stadion åpnet variabelt, men etter hvert kom Brann inn i rytmen og begynte å ta litt over.

Det førte også til kampens første store sjanse etter 19 minutter ved Amalie Eikeland, men den tidligere utenlandsproffen satte ballen like utenfor.

Røa var langt ifra ufarlige, men det var vertene som kom til de store sjansene i første omgang. Etter Eikelands sjanse, fikk Justine Kielland en gyllen mulighet like før pause, men også dette skuddet snek seg utenfor.

Tross sjansene i første omgang, klarte ikke Brann å finne veien til nettmaskene. Isteden var det Røa som fikk hull på byllen etter 52 minutter. Aurora Mikalsen bokset ut en corner, men ikke lengre enn til Mari Nyhagen som fyrte ballen i nettet. Dermed 1-0 til Røa.

Brann var ivrige på å svare fort og var bare et tverrliggertreff unna å utligne ganske umiddelbart. Deretter fikk Eikeland nok en drømmesjanse, men utnyttet den dårlig ved å sette ballen rett på keeper.

Etter en lang kamp med mye stanging i Røa-muren, skulle imidlertid utligningen omsider kommer - og det ved en 18-åring som fikk drømmetreff.

Med 78 minutter på klokka bestemte Tomine Svendheim seg for å dra til fra hjørnet av 16-meteren. 18-åringen fikk drømmetreff og så ballen suse bort i lengste kryss.

Da ble spørsmålet om vi skulle få en vinner på Brann stadion, og på overtid var Røa centimetere fra å sjokkere bergenserne. Elle Ulstein så ut til å være i offside, men når flagget ikke kom fikk innbytteren avslutte. Pulsen gikk nok litt opp for Brann-fansen når ballen smalt i stolpen, men når den ikke gikk i nettet endte det med 1-1 mellom Brann og Røa.

Tomine Svendheim reddet uavgjort for Brann mot Røa. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån

Femmålsthriller

LSK Kvinner - Stabæk 3-2 (2-1)
Mål: 1-0 Asdis Halldorsdottir (9), 1-1 Melissa Bjånesøy (18), 2-1 Kathrine Winnem Jørgensen (35), 3-1 Tonje Erikstein (69), 3-2 Andrea Anderdal (86)

Det var duket for et høyinteressant og spennende oppgjør når tabellnaboene LSK Kvinner og Stabæk møttes i LSK-hallen.

Hjemmesterke LSK Kvinner holdt på å få en sjokkåpning på kampen. Før det var spilt ett minutt hadde Stabæk en stor sjanse ved Melissa Bjånesøy som ble avblåst for offside og en god mulighet ved toppscorer Iris Omarsdottir.

Ingen av disse resulterte i scoring, og isteden var det vertene som utnyttet en forsvarsfeil og tok føringen etter 9 minutter. Til slutt var det Thea Kyvåg som slo flatt inn til Asdis Halldorsdottir, som satte ballen bak Sunniva Skoglund.

Ledelsen til LSK Kvinner skulle ikke vare lenge, for bare ni minutter etter ledermålet, sørget Melissa Bjånesøy for balanse i regnskapet ved å pirke kula i mål.

Etter utligningen var det hjemmelaget som presset på for mål og fikk i likhet med Stabæk betalt på en corner. Kathrine Winnem Jørgensen vant sin duell på bakerste stolpe og bredsidet kanarifuglene tilbake i ledelsen.

Men underholdningen var ikke over i LSK-hallen. Midtveis i andre omgang fikk Emilie Østerås en kjempesjanse, men Cecilie Fiskerstrand vartet opp med en fantastisk redning.

Fotball handler imidlertid om å være effektive, og det var nettopp det LSK Kvinner var noen minutter seere. Tonje Erikstein viste klasse og vartet opp med en kjempeprestasjon. Først dro hun seg forbi en Stabæk-forsvarer, før hun plasserte ballen i hjørnet og sørget for 3-1.

Vertene hadde også flere sjanser til å punktere kampen, men utnyttet ikke disse. Da ble det mer spenning helt på tampen da Andrea Anderdal reduserte med fire minutter igjen.

Stabæk klarte derimot ikke å putte en scoring til på slutten, og det ender til slutt med 3-2 til LSK Kvinner.

Bortespøkelset fortsetter

Åsane - Kolbotn 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Eline Hegg (45), 1-1 Katarina Dybvik Sunde (51)

I Bergen ble det spilt et svært viktig oppgjør i bunnen av tabellen, der Åsane fikk besøk av Kolbotn.

Det ble en pen og rolig åpning på Åsane Arena, der begge lag brukte god tid og mange trekk i angrepsoppbyggingen.

Dermed tok det lang tid før det skjedde noe foran målene, men da halvtimen var passert ble det litt action. Etter lang venting kom omsider sjansen for Kolbotn, men Thea Mikkelsen dunket ballen i stolpen og ut.

Litt senere ble Johanne Fridlund hindret av Savanna Duffy, før Eline Hegg endelig fikk hull på byllen like før pause og sørget for at Kolbotn tok føringen.

Pausen virket å gjøre Åsane godt, for bare seks minutter ut i andre omgang vartet bergenserne opp med strålende angrepsspill. Andrine Mo stakk flott gjennom til Selma Løvås, som slo inn foran mål. Ballen endte til slutt hos Katarina Dybvik Sunde som iskaldt satte inn utligningen.

Resten av omgangen var det Kolbotn som skapte sjansene og var nærmest et vinnermål. Både Marie Moen Preus og Carina Wik Alfredsen hadde gode muligheter, men Andrea Kvammen og stolpen stod i veien.

Bunnoppgjøret på Åsane Arena ender dermed uten vinner og lagene tar med seg ett poeng hver.

Kolbotn hadde sjansene til å vinne, men måtte til slutt ta til takke med ett poeng i bortemøtet med Åsane. Dermed fortsetter rekken uten borteseier for det nyopprykkede laget. Her fra tapet mot Vålerenga tidligere denne sesongen. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån

Sliter videre i bunnen

Lyn - Arna-Bjørnar 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Luisa Galteland (76)

Også på Kringsjå var det knyttet spenning til det som skulle skje ute på kunstgressmatten. Lyn har variert i åpningen av sesongen, men var likevel store favoritter på hjemmebane mot tabelljumbo Arna-Bjørnar, som slapp inn 10 mål mot Brann forrige runde.

Slike sifre ønsket de utvilsomt å unngå i dette oppgjøret. Lyn fikk likevel kampens første sjanse før det var spilt ti minutter, men Hanne Larsen sørget for at det forble målløst.

Utenom dette var de første 45 minuttene på Kringsjå ganske så sjansefattige, selv om Hanne Larsen måtte i aksjon ved et par andre anledninger.

Like etter pause var gjestene på sin første farlige visitt foran Lyn-målet, som endte med at Vilde Veglo fikk avsluttet mot mål. Der stod imidlertid Kirvill Odden og hindret scoring med en glimrende benparade.

Noen minutter senere var det Hanne Larsen som stod frem og hindret baklengs med sin egen benparade.

Med kvarteret igjen å spille skulle nullen omsider sprekke for Arna-Bjørnar. Luisa Galteland hadde muligheten til å spille Jenny Røsholm Olsen alene med keeper, men valgte isteden å skyte fra 20 meter. Det viste seg å være lurt, for ballen dalte over Hanne Larsen og i mål.

Det baklengsmålet klarte aldri Arna-Bjørnar å svare på, som dermed går på nok et tap og fortsetter å slite helt i bunnen av tabellen.

Bestod ilddåpen - slo serielederen borte

Vålerenga - Rosenborg 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Hanna Dahl (71)

Midtukerundens store høydepunkt fant sted på Intility Arena, hvor serieleder Vålerenga tok imot serietoer Rosenborg til et vaskeekte toppoppgjør.

I toppkampen holdt Vålerenga på å få en drømmestart ved Stine Brekken etter fire minutter, men avslutningen gikk via Mali Lilleås Næss og i stolpen.

Drøye kvarteret senere smalt det i motsatt ende, men Tove Enblom dro frem en kjemperedning for å hindre Emilie Nautnes.

Ellers var oppgjøret ganske jevnt, slik et toppoppgjør skal være. Begge lag hadde noen få sjanser, men uten å klare å sette ballen i mål før pause.

Det var innbytter Tilde Lindwall svært nære ved å gjøre ti minutter etter hvilen, men det rappe skuddet smalt i stolpen.

Deretter fulgte en periode med en del halvsjanser begge veier, men med cirka 20 minutter igjen å spille smalt det fra Rosenborg. Emilie Nautnes la tilbake til Hanna Dahl på 16 meter, som smalt av gårde en markkryper som snek seg ned i hjørnet bak Tove Enblom.

Da måtte Vålerenga svare og utligningen burde vært et faktum da Elise Thorsnes fikk sjansen etter 82 minutter. Den rutinerte spissen fikk avsluttet rett foran mål og den harde avslutningen gikk mellom beina på Rugile Rulyte. Men på merkelig vis klarte Rosenborgs sisteskanse å forhindre scoring og reddet skuddet med hælen.

Vålerenga-trykket fortsatte i sluttminuttene, men serielederen klarte ikke å overliste Rosenborg-forsvaret som stod meget godt imot. Dermed ender det med en råsterk borteseier til trønderne, som også påfører Vålerenga sesongens første poengtap.