Etter tre runder av sluttspillet begynner vi å se et bilde av hvordan tabellen vil se ut til slutt. Både Arna-Bjørnar og Lyn har imponert så langt, mens andre lag må begynne å sanke poeng de neste rundene.

Arna-Bjørnar -Røa 3-0
Kolbotn – LSK Kvinner 2-2

I trøbbel etter overtidstap

Lyn – Avaldsnes 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Jenny Røsholm Olsen (32), 1-1 Kaja Olsen (47), 2-1 Cathinka Tandberg (90+2)

Runden ble sparket i gang på Grorud mellom topplaget Lyn og bunnlaget Avaldsnes. Sammen med Arna-Bjørnar var Lyn det eneste laget som sto med fire poeng etter de to første rundene. Her jaktet laget fra Kringsjå flere poeng, mot et Avaldsnes-lag som fikk en god start på sluttspillet med uavgjort borte mot Kolbotn, men som tapte hjemme mot Åsane sist, og ligger dermed fortsatt i bunnen av tabellen.

Første halvdel av første omgang var lite innholdsrik. Lagene skapte få sjanser og det var totalt sett lite som skjedde med unntak av en heading fra Anna Aahjem som ble reddet av Siri Ervik. Etter det tok kampen seg litt mer opp og Lyn begynte å se mye farligere ut.

I løpet av to små minutter hadde hjemmelaget to store muligheter til å gå opp i ledelsen. Først brant Aahjem en sjanse alene med Ervik, før Jenny Røsholm Olsen fikk en sjanse fra god posisjon, men Ervik reddet igjen. Det lå en scoring i lufta på Grorud og den kom like etter at halvtimen var passert.

Hjemmelaget kriget ballen inn i boksen og etter litt frem og tilbake havnet den til slutt hos Røsholm Olsen som banket ballen i nettet fra cirka ti meters hold. Inn mot pause hadde Lyn flere sjanser til å doble ledelsen, men verken Aahjem eller Røsholm Olsen fant veien forbi Siri Ervik igjen, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Lyn.

Vertene ledet fullt fortjent, men bare minutter etter pause stanget Kaja Olsen inn utligningen på en perfekt slått corner fra Hanna Dahl. Gjestene hadde en frisk åpning på andre omgang og kampbildet endret seg totalt fra første omgang. Lyn slet med å skape sjanser helt til det gjensto 15 minutter.

Før den tid hadde Selma Løvås tvunget frem en god redning fra Sandra Ask, mens Julie Jorde hadde testet skuddfoten fra distanse. Drøyt kvarteret før slutt burde Lyn gått opp i ledelsen på nytt, men Emilie Closs havnet i ubalanse i avslutningsøyeblikket og satte ballen høyt over mål fra kort hold.

Det så dermed ut til at Avaldsnes og Siri Ervik skulle holde unna og ta med seg ett poeng fra Grorud, men to minutter på overtid glapp det for karmøyingene. Kamilla Melgård slo presist inn til Cathinka Tandberg, som hadde løpt seg fri fra markeringen. Spissen headet ballen lekkert bort i det lengste hjørnet og sikret tre poeng til Lyn, som vinner 2-1 over Avaldsnes.

Avaldsnes så ut til å ta med seg ett poeng mot Lyn, men endte med å tape 1-2 etter en overtidsscoring. Karmøyingene er dermed litt i trøbbel.

Sterkest i 1.-divisjonsduellen

TIL 2020 – Åsane 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 Andrine Mo (14), 0-2 Andrine Mo (79)

Hittil i sluttspillet har 1.-divisjonslagene Åsane og TIL 2020 hatt ganske like skjebner. Et ydmykende tap i første runde ble etterfulgt av sterke borteseiere. Denne runden skulle lagene møtes i en viktig duell i kampen om å bli et Toppserie-lag neste sesong.

I nord var det Åsane som etablerte et lite trykk innledningsvis, mens TIL 2020 forsvarte seg kompakt. Men etter 13 minutter sprakk nullen for hjemmelaget da Andrine Mo plukket opp en halvdårlig klarering fra Andrea Wie. Åsane-spissen dro seg forbi en motspiller og lempet ballen over Wie, som sto litt for langt ute og sendte bergenserne i ledelsen.

Etter kalddusjen hevet TIL 2020 seg og fikk satt opp flere flotte angrep. De helt store sjansene uteble derimot selv om Emma Granlind testet Savanna Duffy ved et par anledninger. Men nordlendingene klarte ikke å konvertere de fine kombinasjonene til mål og lå under med 0-1 halvveis.

TIL 2020 fortsatte de fine tendensene etter pause også og styrte det meste som foregikk på Alfheim. Men både mål og store sjanser uteble for det meste. Nok en gang var det Granlind som var nærmest for hjemmelaget, men hennes forsøk knappe ti minutter før slutt ble reddet av Duffy.

Isteden for utligning, gikk Åsane opp i andre enden og doblet ledelsen. Milena Kokosz ble sendt i bakrom og fant Andrine Mo foran mål, som hadde få problemer med å sette sin andre scoring for dagen fra fem meter.

For TIL 2020 var Mali Trøan nære ved å redusere og tenne håpet om poeng, men avslutningen gikk utenfor. Nærmere kom ikke hjemmelaget og Åsane vinner 1.-divisjonsduellen 2-0.

Fortsetter å imponere

Arna-Bjørnar – Røa 3-0 (1-0)
Mål: 1-0 Linnéa Laupstad (43), 2-0 Miljana Ivanovic (68), 3-0 Tomine Svendheim (90+2)

Arna-Bjørnar fikk en veldig tøff avslutning på grunnspillet, men etter at sluttspillet startet har bergenserne våknet for fullt. Uavgjort mot Lyn ble fulgt opp med en sterk seier over LSK Kvinner sist og Arna-Bjørnar har dermed satt seg selv i en god posisjon. For Røa er det derimot mer usikkerhet etter tapet for TIL 2020 sist.

De første ti minuttene på Arna var jevne og det skjedde ikke altfor mye i form av sjanser. Hjemmelaget ville mest og burde nok tatt ledelsen etter kvarteret da Linnea Sælen kom alene gjennom, men skuddet hennes gikk utenfor. Kampen jevnet seg ut igjen etter Sælens kjempesjanse og bar igjen preg av få sjanser.

Det var ganske lite action foran de to målene før pause, men et par minutter før dommeren blåste for halvspilt kamp, danset Linnéa Laupstad seg fri i Røa-feltet og satte lekkert inn 1-0 til vertene. Arna-Bjørnar kunne dermed gå til pause med en 1-0-ledelse.

Etter hvilen var Sigrid Aas uhyre nære ved å doble ledelsen for Arna-Bjørnar, men det gode skuddet smalt i krysstanga og ut. Midtveis i omgangen skulle det likevel bli jubel igjen for hjemmelaget. Et godt innøvd frisparktrekk endte med at målscorer Laupstad slo lavt inn foran mål og fant Miljana Ivanovic. Hun fikk en enkel jobb med å sette inn 2-0 fra kort hold.

Røa hadde ikke mye å komme med etter 2-0-målet og på overtid satte Tomine Svendheim spikeren i kista. Arna-Bjørnar fortsetter dermed å imponere i sluttspillet, mens Røa har begynt å slite etter pangstarten mot Åsane.

Seirene uteblir

Kolbotn – LSK Kvinner 2-2 (1-2)
Mål: 1-0 Tonje Pedersen (11), 1-1 Amanda Johnsson Haahr (15), 1-2 Amanda Johnsson Haahr (23), 2-2 Eline Hegg (52)

På Sofiemyr har sluttspillet vært en aldri så liten skuffelse med bare ett poeng på de to første kampene. I tillegg ble det klart at trener Alexander Olsen forlater Kolbotn etter sesongen. Denne runden var det heller ikke en enkel oppgave som ventet da LSK Kvinner kom på besøk. Kanarifuglene var nok revansjesugne etter å ha tapt 0-2 for Arna-Bjørnar på hjemmebane sist.

Men gjestene fra Romerike fikk en svak start på kampen. Etter bare 11 minutter fikk Kolbotn straffe da Ingrid Marie Spord dro ned Marie Andresen i feltet. Straffen fra Tonje Pedersen var ikke av det beste slaget, men likevel nok til å overliste Moa Edrud og dermed sto det 1-0 til vertene.

Ledelsen varte derimot ikke lenge, for bare fire minutter senere stanget Amanda Johnsson Haahr inn utligningen på et hjørnespark. Og den svenske angriperen var ikke ferdig for dagen. Midtveis i omgangen mottok hun ballen fra Emma Stølen Godø og curlet ballen i krysset fra drøyt 17 meter og snudde kampen for LSK Kvinner.

Og etter 38 minutter trodde gjestene at de skulle gå til pause med en 3-1-ledelse da Signe Holt Andersen satte ballen i mål, men scoringen ble avblåst for en forseelse mot Kolbotn-keeper Selma Panengstuen.

Stillingen var 2-1 til pause, men det ble ikke stående altfor lenge etter pause. 52 minutter var spilt da det oppsto et kaos i LSK-feltet, som endte med at Eline Hegg dunket inn utligningen.

Alexander Olsen er ferdig i Kolbotn etter sesongen. I tillegg sliter laget med å sanke trepoengere.

Etter 2-2-målet til Hegg var det åpent om hvor alle poengene skulle havne, men det var Kolbotn som fikk de største sjansene. Martine Fenger fikk en gyllen mulighet, men skuddet ble blokkert i siste liten av Ina Gausdal. Like før slutt fikk Sarah Dyrehauge også en gigantsjanse fra 11 meter, men midtbanespilleren blåste ballen over mål. Dermed ble det ikke flere scoringer og lagene måtte ta til takke med ett poeng hver.