NØKKELKAMP I TOPP OG BUNN

Denne runden vil vi få flere svar på hvor lagene står.

Annonse:

 

Slik ser 6. serierunde ut i 1. divisjon:

Grei – Kolbotn 13.00 (lørdag)

Øvrevoll Hosle – TIL 2020 13.00 (lørdag)

Kil/Hemne – AaFK Fortuna 14.00 (lørdag)

Hønefoss – Fyllingsdalen 15.00 (lørdag)

Klepp – Grand Bodø 18.00 (søndag)

Outsideren mot favoritten

De var bare få minutter unna Toppserie-spill forrige sesong, men røk like før slutt etter ekstraomganger på Karmøy. Avaldsnes ble for sterke og beholdt plassen på øverste nivå. Øvrevoll Hosle måtte nok en gang innse at opprykket glapp.

I år forsøker de igjen. Kanskje er det andre lag nå med bedre forutsetninger, og 0-3-tapet mot Fyllingsdalen i forrige runde gjør at de i alle fall ikke bør tape denne kampen når TIL 2020 kommer på besøk.

Avstanden opp til nettopp TIL 2020 på 1. plass er seks poeng, og den bør i alle fall ikke bli ni. Når man i tillegg vet at både AaFK Fortuna og Kolbotn har samme ambisjon, er det liten tvil om at det er en tøff kamp om opprykket.

Og akkurat nå er det kanskje TIL 2020 som ser ut som den aller sterkeste kandidaten.

Nordlendingene har imponert stort så langt i årets sesong og står med fire seire og én uavgjort. Uavgjortkampen kom på kanskje den vanskeligste bortebanen, borte mot Kolbotn. Ellers har de gjort rent bord og stort sett hatt ganske god kontroll.

I midtuken avanserte de også i NM mot Mjølner.

Nervepirrende oppgjør

Men det er ikke bare i toppen av tabellen at det spilles en viktig kamp denne runden.

Også på nedre halvdel er det et svært betydningsfullt oppgjør, til tross for at det naturligvis er tidlig i sesongen.

Når Klepp tar imot Grand Bodø søndag, er det nummer ni mot nummer seks på tabellen som møtes. Grand Bodø kan med seier komme seg et lite stykke unna nedrykksstriden, mens Klepp kan få litt pusterom om de tar tre poeng.

Kampen mot Grand Bodø forrige sesong var faktisk kampen der Klepp sikret plassen i 1. divisjon. En overbevisende 5-0-seier i sesongens siste kamp gjorde at traktortrøyene unngikk klubbens andre strake nedrykk. Etter seier i åpningskampen mot Grei, har Klepp nå fire strake tap uten scoring.

I tillegg til disse to svært viktige oppgjørene, er det også tre andre kamper som venter.

Stortalentet bøtter inn

Grei tar imot Kolbotn, Kil/Hemne møter AaFK Fortuna og Hønefoss tar imot Fyllingsdalen.

Grei fikk regelrett bank i forrige serierunde da de tapte 0-6 mot AaFK Fortuna, og her får de på ingen måte en lett oppgave mot Kolbotn. Kolbotn vant 2-0 sist etter to nye scoringer av Martine Fenger, som fortsetter å imponere stort.

Imponere stort har også Fyllingsdalen gjort i sesongen etter opprykket fra 2. divisjon. Bergenserne er på 4. plass og møter her tabelljumboen, Hønefoss. Klarer Hønefoss å slå tilbake etter en tung start på sesongen?

Det samme gjelder Kil/Hemne som også sårt trenger en seier etter en svak innledning. Men det blir ikke lett mot et høytflyvende AaFK Fortuna.

Martine Fenger er i superform om dagen og scorer på bestilling. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Slik ser tabellen ut før serierunden:

TABELL | 1.DIVISJON
1Kolbotn182745
2AaFK Fortuna181737
3Tromsø IL 2020182034
4Øvrevoll Hosle18326
5KIL/Hemne18-524
6Fyllingsdalen18-123
7Hønefoss BK18-821
8Grand Bodø18-821
9Grei18-2213
10Klepp18-2310

Annonse fra Toppserien: