Slik ser helgens runde ut i 1. divisjon:

AaFK Fortuna – Medkila 14.00 (søndag)

Klepp – Amazon Grimstad 17.00 (søndag)

I dårlig form

Åsane – Grand Bodø, Åsane Arena

Åsane leder fortsatt serien, nesten utrolig nok, men det spørs hvor lenge de klarer å beholde den ledelsen ut fra prestasjonene den siste tiden. Både Øvrevoll Hosle og TIL 2020 puster de i nakken like bak, og formen har ikke vært imponerende på en god stund.

Laget har bare vunnet fire av sine siste åtte seriekamper og spilte i forrige runde 0-0 borte mot Kil/Hemne, som for så vidt ikke nødvendigvis er et dårlig resultat.

Likevel er formen nedgående og pilene peker i feil retning. Og om den ikke bedres, kan topp to-plasseringen virkelig være i fare med bare sju kamper igjen av grunnspillet.

Etter at det ble seier på hjemmebane for to runder siden mot AaFK Fortuna, var det sunnmøringene som var sterkest forrige helg da lagene møttes på ny på Color Line Stadion. AaFK Fortuna vant 1-0, noe som gjør at avstanden er fem poeng opp til Hønefoss og AaFK Fortuna for Amazon Grimstad.

Samtidig er ikke helgens motstander i spesielt god form. Nyopprykkede Grand Bodø tapte sist duellen mot AaFK Fortuna på hjemmebane, og laget fra Bodø har vunnet to av sine siste fem.

Det var riktig nok Grand Bodø som vant oppgjøret da lagene møttes tidligere i sesongen. Da endte det 1-0 i Nordlandshallen.

Østlandsoppgjør

Øvrevoll Hosle – Hønefoss, Ferd arena Hosle

ØHIL slo kraftig tilbake i forrige serierunde med 4-1 hjemme mot Klepp etter det skuffende 0-3-tapet borte for TIL 2020 for to runder siden. Ellen Halseth scoret tre mål og var helt avgjørende for den seieren.

Øvrevoll Hosle er definitivt det store formlaget i 1. divisjon om dagen og virker å være den største favoritten til å havne topp to i grunnspillet. Så er spørsmålet om det blir Åsane eller TIL 2020 – eller noen andre – som eventuelt følger med.

Her er det en duell på Østlandet som venter når Hønefoss kommer på besøk.

Hønefoss tok en knusende 5-0-seier over Medkila i forrige serierunde. Og seieren gjør at laget foreløpig ligger trygt plassert på 6. plass med 15 poeng.

– Vi gjennomfører kampplanen i dag til punkt og prikke. Vi slipper dem ikke noe særlig til og vi er tålmodige i det oppbyggende spillet vårt. Spiller oss til flere store og gode sjanser i 1. omgang – og går til pause med en komfortabel 2-0 ledelse. Noen justeringer i pausen som gjør at vi fremstår enda mer trygge i det vi gjør i andre omgang og det gir oss 3 scoringer til. Utrolig deilig å score mye mål – samt holde nullen bakover, oppsummerte Charlotte Listedt Haddeland til honefossbk.no etter kampen.

Jakter topp to

Kil/Hemne – TIL 2020, Hemne Sparebank Arena

På Hemne Sparebank Arena er det to av de store overraskelsene som møtes denne helgen. Både Kil/Hemne og TIL 2020 har imponert mange denne sesongen med sine resultater.

Før runden begynner er det nummer fire mot nummer tre som møtes, og med seier her vil hjemmelaget passere nordlendingene.

Men det blir ingen enkel oppgave mot et TIL 2020-lag med stor revansjelyst etter det skuffende 1-2-tapet mot Amazon Grimstad i forrige runde. Laget fra Nordens Paris tok en noe oppskriftsmessig ledelse midtveis i 1. omgang, men ga fra seg ledelsen i den andre og tapte til slutt kampen.

Kil/Hemne derimot sikret et sterkt poeng på hjemmebane mot serieleder Åsane, og det er nok en jevn kamp som er i vente denne helgen når disse to lagene møtes.

I ferd med å få opp dampen

AaFK Fortuna – Medkila, Sparebanken Møre Arena

Etter en tung periode med fire strake tap kan det se ut som nyopprykkede AaFK Fortuna er i ferd med å få fart på sakene igjen. To strake seire er fasiten og en høyst godkjent 5. plass.

Sist var det et tøft borteoppgjør mot Grand Bodø i Nordlandshallen som endte med seier.

Her må tangotrøyene imidlertid klare seg uten sin vante hjemmearena når kampen spilles på Sparebanken Møre Arena. Årsaken til det er konsert på Color Line Stadion.

For Medkila ser det langt tøffere ut. Ettersom lagene i 1. divisjon, som ikke havner topp to, tar med seg poengene inn i sluttspillet, begynner det virkelig å bli på tide å sanke poeng for Medkila. Én fattig seier så langt gjør at det er hele seks poeng opp til Amazon Grimstad på 9. plass og ni poeng til Grand Bodø på 8. plass. De to nederste lagene rykker ned til 2. divisjon.

Skjebnekamp

Klepp – Amazon Grimstad, Klepp stadion

På Klepp stadion denne helgen er det mye som står på spill for begge lag.

Hjemmelaget har ikke klart å leve opp til forventningene denne sesongen etter nedrykket fra Toppserien, og det ser svært lite sannsynlig ut å havne blant de to øverste lagene på tabellen.

Istedenfor kan det i verste fall ende med nok et nedrykk, uten at de på noen som helst måte er favoritter til nettopp det. Men med et nytt tap denne helgen kan det virkelig begynne å bli litt småsummelt på Jæren. Det er nemlig bare fire poeng ned til laget fra Grimstad før helgens runde.

Det er fordi Amazon Grimstad gjorde jobben hjemme mot TIL 2020, mens Klepp tapte 1-4 for Øvrevoll Hosle.

Med andre ord blir det et høyinteressant oppgjør å følge!