NY CHAMPIONS LEAGUE-KAMP FOR BRANN – STORLAGET LYON VENTER

Brann feirer etter 1-0-scoringen hjemme mot Glasgow City. Foto: Ingrid Wollberg, TV 2.

Annonse:

Brann er igjen klare for Europa-spill, da Lyon venter i den tredje runden av gruppespillet i Champions League. Se kampen kl. 21.00 på NRK 1 eller på DAZN sin YouTube-kanal. 

Både Brann og Lyon har vunnet begge sine kamper så langt i gruppespillet, men Lyon ligger noe foran på målforskjell.

Men selv om begge lag står med like mange poeng så langt, blir ikke dette en lett oppgave for Bergenslaget. Lyon er regjerende seriemestere i Frankrike, og er det mestvinnende laget i Women’s Champions League. Tittelen har de sikret hele åtte ganger. Seks av disse i løpet av de siste åtte årene.

For Brann har høsten vært surrealistisk, og for flere av spillerne har det ennå ikke gått opp for dem at de spiller i den beste turneringen i verden.

– Jeg tror ikke man har rukket å tenke så mye på det selv. Det er først når man ser andre spille Champions League-kamper, hvor man er sånn «Oi, vi spiller også Champions League», sier svenske Johanna Renmark i et intervju på Branns YouTube-kanal.

Se hele intervjuet her (saken fortsetter under videoen):

 

 

Brann var heldige i trekningen, men Lyon er storeslem i gruppen. Selv om Brann er underdogs i dette oppgjøret, er det ingenting som er avgjort på forhånd. Om en uke skal lagene møtes igjen, så det gjelder å sette standarden.

– Alt kan jo skje, det er fotball. Man går ut der og det er 0-0. Hvis vi har en god dag, og de kanskje ikke har sin beste, så tror jeg vi kan bite fra oss. Det handler om prøve å legge igjen respekten i garderoben, sier Nora Eide Lie i samme intervju.

Det ligger også en del spenning i at søstrene Hegerberg møtes til nok et oppgjør i sin karriere. Ada Hegerberg har storspilt for Lyon, og er i tillegg den mestscorende spilleren i Women’s Champions Leagues historie. Andrine på sin side har vært ute store deler av høsten grunnet en kneskade.


Sist oppdatert: 13. des 2023

Annonse fra Toppserien: