NY PUBLIKUMSREKORD – OPPRYKKSKAMPEN TETTER SEG TIL

Det ble satt ny publikumsrekord for en kamp i 1.-divisjon kvinner i oppgjøret mellom AaFK Fortuna og Grand Bodø. Denne runden gikk også serieleder TIL 2020 på sesongens første tap, som gjør at opprykkskampen fortsatt er vidåpen.

Mål: 1-0 Hanna Mehammer (26)

Fyllingsdalen har imponert denne sesongen, spesielt på hjemmebane hvor de er ubeseiret. Men denne runden ventet kanskje den største utfordringen man kan få på hjemmebane, nemlig serieleder TIL 2020 som ikke har tapt enda denne sesongen.

Det ble en stillingskrig mellom de to lagene i begynnelsen av kampen. Kanskje ikke overraskende med tanke på at Fyllingsdalen ikke har sluppet inn mål på hjemmebane og TIL ikke har sluppet inn på bortebane denne sesongen.

Likevel fikk vi noen sjanser der de fleste falt til gjestene fra nord, uten at det resulterte i scoringer. Scoring var det hjemmelaget som skulle få. 26 minutter var spilt da Hanna Mehammer satte ballen forbi Ingvild Villa og ga bergenserne ledelsen.

TIL 2020 fortsatte å styre banespillet inn mot pause og i andre omgang, men Fyllingsdalen jobbet iherdig og lot ikke serielederen komme til altfor mange farligheter. Sandra Simonsen fikk en gyllen mulighet ut i andre omgang, men avsluttet i nettveggen.

Så, to minutter før full tid havnet ballen i nettet bak Hannah Markussen i hjemmelagets mål, men scoringen ble avblåst for offside. Nærmere kom heller ikke TIL 2020, som går på sesongens første tap, mens Fyllingsdalen fortsetter å imponere i årets sesong.

Bjarte Haugsdal har ledet Fyllingsdalen til en svært imponerende sesong i 1.-divisjon. Denne runden ble nykommeren det første laget til å slå serieleder TIL 2020.

Hver sin omgang

Grei – KIL/Hemne 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Maren Snekvik (33), 1-1 Celina Smith (73)

I hovedstaden ventet en batalje mellom to lag som kommer inn i runden med en ordentlig godfølelse. Grei vartet opp med en sterk snuoperasjon i Nordlandshallen og snudde 0-2 til 3-2-seier, mens gjestene KIL/Hemne står med to strake seiere.

På Greibanen var det bortelaget som kom best i gang og dominerte kampen i stor grad. Overtaket ga også resultater for KIL/Hemne. Først sendte Anfal el Yamani i vei et skremmeskudd som smalt i tverrliggeren, før lagkaptein Maren Snekvik sendte trønderne foran med en lur avslutning like etter halvtimen.

Grei hadde en stor sjanse før hvilen som ble reddet av Ingvild Grøtting, men de første 45 minuttene handlet om KIL/Hemne som burde ledet med mer enn 1-0 til pause.

Det gjorde de derimot ikke, og i andre omgang tok Grei mer og mer over banespillet. Antall målsjanser var ikke mange, men vertene tok vare på en av de få mulighetene de fikk. Etter 73 minutter spilte Amalie Taraldsen gjennom til Celina Smith. Sistnevnte gjorde ingen feil alene med keeper, og sørget for poengdeling i en kamp der lagene hadde hver sin omgang.

Knep innpå toppen

Hønefoss – Kolbotn 0-4 (0-0)
Mål: 0-1 Emma Braut Brunes (64), 0-2 Martine Fenger (66), 0-3 Thea Wilhelmsen (69), 0-4 Martine Fenger (90+1)

På AKA Arena var det topp mot bunn da Hønefoss tok imot opprykksjagende Kolbotn. Tross tabellsituasjon var det nødvendigvis ingen enkel oppgave som ventet for gjestene. Hønefoss vant nemlig det svært viktige bunnoppgjøret mot Klepp sist og fikk nok en solid boost av det.

I åpningsminuttene virket det også slik, for det var hjemmelaget som fikk den første store sjansen. Den kunne heller ikke falt til en bedre person, men storscorer Silje Nyhagen satte ballen på feil side av stolpen. I motsatt ende fikk Martine Fenger sjansen alene med keeper, men Margaux Lægreid vartet opp med en strålende benparade.

Ikke overraskende var det Kolbotn som hadde de fleste sjansene, men til pause sto det 0-0.

Hjemmelaget kunne tatt ledelsen umiddelbart etter pause, men misbrukte muligheten. Deretter handlet det meste om Kolbotn, som virkelig skrudde til etter at timen var passert.

Først stanget Emma Braut Brunes inn 1-0 etter 64 minitter, før Martine Fenger tegnet seg på scoringslisten to minutter senere. Tre minutter etter det igjen sto det 3-0 til Kolbotn takket være et kontant hodestøt fra Thea Wilhelmsen.

Da var det ingen tvil om hvor poengene skulle havne. På overtid kontret gjestene og Martine Fenger fikk æren av å sette kronen på verket og fastsette sluttresultatet til 4-0.

Poengdeling i høydramatisk kamp

Øvrevoll Hosle – Klepp 2-2 (1-1)
Mål: 1-0 Mari Løyland (23), 1-1 Mia Fedøy (42), 2-1 Joshualyn Reeves (80), 2-2 Mia Fedøy (88)

Lørdagens siste kamp utspilte seg på Hoslebanen mellom Øvrevoll Hosle og Klepp. Det er to lag som på langt nær har skutt ut av startblokkene. Fjoårets topplag ØHIL har bare sju poeng på de sju første kampene, mens Klepp ligger sist etter tapet for bunnkollega Hønefoss forrige runde.

Med andre ord var det t0 lag som virkelig trengte poeng, men det var vertene som tok tak i kampen og skapte flest sjanser. Blant annet hadde de en enorm dobbeltsjanse der Mari Vatne reddet det første forsøket, før returen smalt i tverrliggeren.

Klepp var heller ikke ufarlig og tvang frem en mesterlig redning fra Una Langkås.

Men det var Øvrevoll Hosle som skulle få kampens første scoring, og fortjent sådan. Ine Berre fant Mari Løyland foran mål, som enkelt kunne sende hjemmelaget i føringen.

Vertene burde også hatt flere scoringer før pause, men isteden var det Klepp og Mia Fedøy som kunne juble for nettsus. Forsvarsspilleren kom først på et godt slått frispark og bredsidet inn utligningen like før hvilen.

I likhet med de første 45 minuttene, bølget også andre omgang frem og tilbake. Begge lag var farlige i angrep og skapte sjanser, der Øvrevoll Hosle virket hakket hvassere. De største sjansene som kan nevnes var Cecilie Mjelde som tvang frem en redning på strek, mens Ine Berre hadde et forsøk i tverrliggeren.

Joshualyn Reeves trodde hun hadde sikret Øvrevoll Hosle tre poeng mot Klepp med sin straffescoring 10 minutter før slutt. Men en sen scoring fra Mia Fedøy sørget for 2-2.

Det skulle derimot komme scoringer i andre omgang også, selv om det tok lang tid. 10 minutter før slutt ble Ine Berre revet ned i feltet, og dermed straffe til vertene. Joshualyn Reeves var sikker som eksekutør og sendte Øvrevoll Hosle tilbake i ledelsen.

Da så det ut til at poengene skulle bli igjen på Hoslebanen, men to minutter før full tid dukket Mia Fedøy opp på dødball nok en gang, og stanget inn utligningen, og sørget for ett poeng til hvert av lagene etter et underholdende og dramatisk oppgjør.

Publikumsrekord

AaFK Fortuna – Grand Bodø 2-0 (2-0)
Mål: 1-0 Nora Harnes Håheim (16), 2-0 Maria Herdel Pedersen (36)

I Ålesund inviterte AaFK Fortuna til fotballfest på Color Line Stadion når de tok imot Grand Bodø. Målsetning var å passere 1000 tilskuere på tribunen og dermed sette ny publikumsrekord for en kamp i 1.-divisjon for kvinner. Tre poeng var også viktig for sunnmøringene, som med to strake tap har havnet litt bakpå i opprykkskampen.

Hjemmelaget gikk derimot ut i hundre fra start og presset gjestene fra Bodø bakover i banen med en gang. Oransjetrøyene hadde flere farlige angrep tidlig og skapte i tillegg noen store sjanser.

Etter 16 minutter klarte ikke Grand Bodø å stå imot det konstante presset fra vertene lenger. Nora Harnes Håheim ladet skuddfoten fra drøyt 18 meter og sendte i vei ei kanonkule av et skudd som sang i nettet bak Sydney Martinez.

Deretter roet kampen seg noe ned, men det var fortsatt AaFK Fortuna som styrte det som skjedde på eget kunstgress. Omtrent 20 minutter etter 1-0-scoringen til Håheim, lå ballen i nettet bak Martinez nok en gang. Denne gangen kom Maria Herdel Pedersen alene gjennom med gjestenes sisteskanse, og den danske kantspilleren gjorde ingen feil og økte til 2-0.

AaFK Fortuna fortsatte å ha de største og beste sjansene etter hvilen, selv om tempoet roet seg ned. Vertene kunne og burde økt ledelsen ytterligere, men fant ikke veien til nettmaskene flere ganger. Grand Bodø på sin side skapte svært lite og kunne gjøre lite med at AaFK Fortuna tok med seg alle tre poengene foran et rekordstort publikum på 1173 tilskuere.