NY RUNDE MED TRENINGSKAMPER GJENNOMFØRT: – DETTE ER GODE REFERANSER

Annonse:

 

Dagens kamper endte slik:

  • Rosenborg 1 – 3 Häcken
  • LSK Kvinner 0 – 0 Kristianstads DFF
  • Hammarby 2 – 0 Brann

– Vi har løpt våre meter i dag

Fra start var det svenske Häcken som åpnet best mot Rosenborg, selv om trønderne disket opp med noen gode målsjanser. Men kampbildet endret seg da Sara Kanutte Fornes satt inn 1-0 etter 15 minutter. 21-åringen som noterte seg 9 scoringer i fjorårets sesong, satt også inn 2-0-målet mot Hammarby i starten av uken. Rosenborg sørget for god rotasjon i troppen, og flere av spillerne hadde fine inngrep i leiren siste kamp, blant annet keeper Lene Christensen, som signerte for Trondheimsklubben før sesongen.

– Vi blir presset veldig høyt i starten, men klarer å etablere mer spill etter det første målet. Det blir mer gøy også. Så blir vi litt stresset etter reduseringen. Etter en god prat i pausen føler vi at vi har god kontroll, men så får vi to seige scoringer imot, sier Fornes til Toppfotball Kvinner etter kampen.

Og selv om Rosenborg kunne ta med seg selvtilliten fra 3-1-seieren mot Hammarby på mandag, er 21-åringen klar på at det var et helt annet lag de møtte i dag.

– De er ekstremt gode på småbanespill, mye på ett og to touch. De spiller seg gjennom og det blir vanskelig å forsvare oss. Samtidig står de godt i forsvar. Vi har løpt våre meter i dag, fortsetter hun.

NY SCORING: Sara Kanutte Fornes etter 2-0-målet mot Hammarby. Hun satt også inn Rosenborgs eneste scoring mot Häcken. Foto: Alexander Larsen/Norske Fotballkvinner.

Skadepreget

Det har ikke vært bare bare for LSK Kvinner denne leiren. Ina Gausdal måtte av med skade i starten av forrige kamp, og treningsuken har også vært preget av forfall. Med disse begrensningene, samt Kristianstads kamp på onsdag, tatt i betraktning, ble lagene enige om å korte ned kampen til 75 minutter. Trener for LSK Kvinner, Knut Slatleim, er likevel fornøyd.

– Det er en tett og jevn kamp, og jeg er fornøyd med jentene. Det er ikke til å stikke under en stol at skader har påvirket forberedelsene. I tillegg til Gausdal er Godø, Wilmann og Røstbakken utilgjengelig for kamp. Med det sagt er jeg er veldig imponert over at de som får sjansen tar den. Dette er gode referanser for oss med tanke på Europa-ambisjonene. Det er god læring, sier han etter kampen.

I tillegg til disse, måtte også Mimmi Veum Löfwenius ut i dag. Det er fortsatt tidlig å si, men det så ut til å være kneet.

Mimmi Veum Löfwenius, LSK
SKADET: Mimmi Veum Löfwenius måtte ta til tribunen under LSK Kvinners oppgjør mot Kristianstads DFF. Foto: Alexander Larsen/Norske Fotballkvinner.

Surt tap for Brann

I dagens siste kamp gikk også Brann på tap. Etter en jevn omgang klarer Hammarby å sette ballen mellom stengene like før pause. Hammarby trekker det lengste strået også i 2. omgang, og vinner til slutt 2-0.

– Det er en jevn kamp som vi ikke klarer å vippe i vår favør. Vi slipper blant annet inn to enkle mål. Vi klarer ikke heve oss til det nivået vi vet vi har inne, og da dabber det litt av. Vi kommer ingen vei hvis vi ikke leverer 100%. Det har vært veldig gode referanser, men jeg synes vi burde prestere bedre, sier Branns Guro Bergsvand.

Annonse fra Toppserien: