NY SEIER TIL VÅLERENGA I MARBELLA

Annonse:

 

Vålerenga reiser hjem fra Marbella med to av to seire, samt en god gjennomkjøring før turen går videre til Danmark og Fortuna Hjørring.

Det var Vålerenga som tok ledelsen allerede etter 6 minutter, og Karina Sævik fikk åpnet målkontoen. Et innlegg fra Janni Thomsen finner Olaug Tvedten på bakerste stolpe, som igjen sendes fint videre til Sævik som kommer på løp.

– Det var deilig. Det er viktig å få det første målet i en litt vanskelig omgang med motvind og lite spill. Man merker at det blir mye fysisk og løp når man har vinden i mot. Men det er ekstra kjekt å møte lag vi ikke har i Toppserien. Det er litt mer usikkert og vi kjenner ikke til spillestilen, så det gir en ekstra utfordring, sier Sævik etter kampen.

En suser i krysset fra Hammarbys Kyra Cooney-Cross sørget for 1-1 til pause. Keeper Guro Pettersen hadde gode involveringer hele kampen, men denne ble for vanskelig for sisteskansen. Pettersen fikk i dag sine første spilleminutter siden sesongavslutningen i fjor, noe som var etterlengtet.

– Det var så digg. Jeg har nesten en liten tåre i øyekroken her. Det var helt fantastisk å få spille igjen. Det er alltid gøy å få en kamp hvor det skjer litt og det blir litt redninger. Jeg føler meg involvert i seieren og det er ikke alltid jeg følte det i fjor. Vi vet at både Häcken og Hammarby er to sterke lag, så det at vi klarer å slå begge er sterkt av oss, sier Pettersen.

Ingibjörg Sigurdardottir har tre mål på to kamper i Marbella. Photo: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / kod MA / MA0402

Dødballer blir avgjørende

Det var Hammarby som hadde ballen mest, og hadde uflaks da de fikk 2-1-scoringen sin ukorrekt avblåst for offside. Ballen spilles langs bakken og sklir forbi en håndfull Vålerenga-spillere, før Madelen Janogy prikker den forbi Pettersen.

Men med stillingen stående på 1-1 er det Vålerenga som setter inn støtet og punkterer kampen på dødballer etter 70 minutter. I det 73. spilleminuttet slår Thea Bjelde et frispark inn i boksen og Ylinn Tennebø er på bakerste stolpe til akkurat riktig tid. Bare et par minutter etter er det igjen Bjelde som fyrer av corner. Denne gangen er det Ingibjörg Sigurdardottir som setter den. Islendingen scoret også to mot Häcken i forrige kamp.

Stillingen blir til slutt 3-1 til Vålerenga. 

Slik oppsummerer hovedtrener Nils Lexerød kampen:

– Uavhengig resultat er jeg er mest fornøyd med det vi får ut av oppholdet og at vi får møtt god motstand. Jeg er fornøyd med det utbyttet vi får av å møte disse lagene i forhold til det vi har øvd på i vinter, men også se hvor vi må forbedre oss. Det er det viktigste. Vi møter et godt lag i dag, og får ikke til det spillet som vi ønsker å ha. Men noen ganger blir det sånn, så jeg synes vi håndterer kampbildet hvor Hammarby har ballen mest på en god måte. Vi har god struktur i laget når vi forsvarer lavt. Også vet vi at kamper mellom to jevngode lag ofte blir avgjort på dødball, og det blir det her og. Det er godt å se at vi er sterke på dødball.

Annonse fra Toppserien: