NY STORKAMP VENTER: KAMPEN INGEN KAN TAPE

En runde fylt med storseire og hattrick er unnagjort, men kampene i Toppserien kommer på løpende bånd og allerede til helgen er det klart for nok en serierunde. Blant annet får vi servert storkamp i Bergen mellom Brann og Rosenborg - et oppgjør ingen av lagene har råd til å tape med tanke på gull- og medaljekamp. Men det er også flere godbiter på menyen i den niende serierunden.

Annonse:

 

Presenteres i samarbeid med:

norsk tipping

Husk at du får tilbud på TV 2 Play total ved kjøp av sesongkort eller billett. 

Husk at lagene denne sesongen skal møte hverandre tre ganger, og at det spilles ikke noe sluttspill på øverste nivå. Alle kamper teller like mye og poengene følger deg hele sesongen på vanlig vis.

Skjebnekampen

Den store godbiten denne runden blir nok storkampen i Bergen mellom regjerende seriemester Brann og serietoer Rosenborg. Ikke nok med at det finnes et rivaleri mellom lagene og byene, men dette blir også en slags skjebnekamp for begge.

Brann har hanglet voldsomt denne sesongen etter mange utskiftninger i spilletroppen før seriestart. Før kampen mot Røa forrige runde ble det også gjort endringer på trenersiden, da klubben annonserte at hovedtrener Olli Harder hadde fått sparken og assistenttrener Knut Slatleim tok midlertidig over hovedtreneransvaret – uten at det ga noen umiddelbar effekt.

Bergenserne gikk nemlig på nok en smell ved å tape for overraskelseslaget Røa, og virker så og si hektet av i gullkampen, som nå står mellom Vålerenga og denne rundens motstander Rosenborg.

Trønderne henger hvert fall med i gullkampen, men er tre poeng bak serieleder Vålerenga. Sist runde delte de to topplagene poengene seg imellom, men Rosenborg har nok ikke råd til å avgi mange flere poeng med formen de blåkledde fra hovedstaden viser.

Spørsmålet er om et Brann-lag ute av form kan stikke kjepper i hjulene for et gulljagende Rosenborg. Trenden må i alle fall snu snart for bergenserne om sesongen skal bli en noenlunde suksess, så hvorfor ikke mot Rosenborg?

Det er hvert fall ingen tvil om at mye står på spill for begge lag.

Rivalene møtes

En annen lekkerbisk av et oppgjør denne runden blir kampen mellom Vålerenga og Lyn. Historisk sett har dette vært et intenst rivaloppgjør mellom to lag fra samme by, men forskjellige bydeler – hvert fall på herresiden.

3. juni skal lagene møtes på Norges nasjonalarena, Ullevaal stadion, men først er det oppgjøret på Intility som gjelder.

Vålerenga durer på videre i toppen, og fikk med seg ett poeng fra toppkampen mot Rosenborg på Koteng Arena sist, og beholder dermed luken på tre poeng ned til sin argeste gullrival.

Lyn fikk en stor opptur forrige helg med 3-1 over LSK Kvinner, der ligaens toppscorer Anna Aahjem scoret alle tre målene. Er det hun som skal sette en liten stopper for Vålerengas gulljakt, eller klarer serielederen å temme storscoreren? Man skal ikke se bort ifra at Aahjem blir å finne på scoringslisten.

Fortsetter trenden for overraskelseslaget?

Denne sesongens store overraskelse har vært Røa. Etter et fryktelig svakt grunnspill, klarte de å heve seg i sluttspillet og berge plassen. Mange hadde også trodd at det var i den nedre enden av tabellen Røa skulle kjempe også denne sesongen, men Geir Nordbys lag har gjort de tipsene til skamme og befinner seg foreløpig på bronseplass.

Sist sørget Røa for nok en nedtur for regjerende seriemester Brann og vant 2-1 hjemme på Røabanen. Denne runden møter de et annet lag som slo Brann for et par runder siden, nemlig Arna-Bjørnar.

Men bergenserne som ligger sist på tabellen klarte ikke å følge opp overraskelsesseieren, og fant uheldigvis tilbake til gamle takter og fikk 1-5 i sekken mot Stabæk. Arna-Bjørnar må finne tilbake til det de viste mot Brann om det skal overraske overraskelseslaget.

De to siste kampene i den niende serierunden er LSK Kvinner – Åsane og Avaldsnes – Stabæk.

Kanarifuglene fikk en pangstart under André Bergdølmo, men har havnet i en liten slump og står uten seier på de siste tre kampene. At den trenden skal snu blir nødvendigvis ikke enkelt, selv på hjemmebane.

For etter en fryktelig vanskelig start på sin første sesong på toppnivå, har Åsane begynt å plukke poeng de siste kampene. Fire poeng på de to siste kampene viser oppadgående form for de nyopprykkede bergenserne. Sist banket de også til med 5-1-seier over Avaldsnes i sekspoengskampen mot Avaldsnes.

Det bør gi selvtillit før en vanskelig bortekamp.

Selvtillit er nok også å finne i Stabæk-leiren. I likhet med Åsane kommer bærumslaget fra en knusende 5-1-seier forrige runde, og tar denne helgen turen til Karmøy for å møte Avaldsnes, som selv var på den gale siden av et 5-1-resultat sist helg.

Det blir dermed spennende å se om karmøyingene klarer å legge det resultatet bak seg og heve prestasjonsnivået mot Stabæk, i det som nok blir en tøff batalje.

Slik ser 9. serierunde ut:

RUNDE 9 | TOPPSERIEN
LSK Kvinner3 - 1Åsane
Arna-Bjørnar1 - 1Røa Fotball Elite
Vålerenga4 - 0Lyn
SK Brann1 - 4Rosenborg BK Kvinner
Avaldsnes Toppfotball0 - 0Stabæk




Alle kampene spilles søndag. Brann – Rosenborg sendes på NRK1 kl 16:45, mens Vålerenga – Lyn går på TV2 Sport 1 kl 15:00.

Dette er tabellen før runden:

TABELL | TOPPSERIEN
1Rosenborg BK Kvinner224152
2Vålerenga223749
3LSK Kvinner221744
4SK Brann221738
5Stabæk22-1027
6Røa Fotball Elite22-823
7Lyn22-922
8Åsane22-1521
9Arna-Bjørnar22-2915
10Avaldsnes Toppfotball22-4114
Annonse fra Toppserien: