NYE TILTAK FOR TOPPIDRETTEN

Annonse:

 

I tråd med regjeringens siste restriksjoner er det nå kun Toppserien som får trene som normalt. For lagene i 1. divisjon betyr dette at treninger må gjennomføres uten kroppskontakt. Restriksjonene ble innført i midten av desember etter anbefalinger fra helsemyndighetene.

Dette er nå høyaktuelt ettersom samtlige klubber starter opp igjen med oppkjøring fortløpende. De nye tiltakene ble innført uten forankring eller informasjon til idretten. Mandag 3. januar var alle berørte klubber kalt inn til et møte for å sikre informasjon og svar på eventuelle spørsmål.

Les også gjeldende regler på fotball.no.

Fotballens definisjonen av toppidrett før de nye restriksjonene inkluderte Toppserien, 1. divisjon, Eliteserien, OBOS-ligaen og PostNord-ligaen. Dette er nå endret: «for lagidretter snevres definisjonen inn til kun å omfatte øverste divisjon på seniornivå». Det er gitt klare signaler om at den tidligere definisjonen igjen vil være gjeldende fra 14. januar.

Tidslinje for toppfotballen:

2020:

Mars: Full stans for idretten på alle nivåer.

Mai: Toppfotballen får igjen starte og blir en pilot for resten av idretten med strenger retningslinjer og protokoller. Oppstarten gjelder da kun Eliteserien, Toppserien og OBOS-ligaen.

Juni: Etter mye press blir 1. divisjon kvinner og PostNord-ligaen blir inkludert i definisjonen av toppidrett.

2021:

Januar: Nye nedstengninger i ulike deler av landet etter at delta-varianten sprer seg. Påvirker treningen til flere klubber.

Våren: Helsedirektoratet mener toppidrettsdefinisjonen er for bred og velger plutselig å ekskluderer PostNord-ligaen. Seriestarten for de resterende ligaen blir utsatt ved flere anledninger.

Sommeren: De øverste ligaene for herrer og kvinner er i gang med seriespillet, og PostNord blir igjen inkludert. Bredden får også starte med treninger etter å ha vært stengt siden mars 2020.

Desember: Pressekonferanse med nye, omfattende tiltak som svar på omikron-varianten. Toppidrettens vernes denne gangen, men igjen endres definisjonen.
Annonse fra Toppserien: