OBOS NABOKLUBB – DER TOPP OG BREDDE MØTES

Annonse:

 

Sammen med Toppseriens generalpartner OBOS, har alle klubbene besøkt sine lokale naboklubber denne høsten. De unge spillerne har fått trene med sine forbilder og lært av erfaringene fra en toppspillers hverdag. Barna kommer hjem proppfulle av inspirasjon, mens toppspillerne får kjenne på kroppen at de er viktige forbilder.  

Eddie Chr. Thomas, sponsoransvarlig idrett og aktivitet i OBOS, forteller at det er viktig for dem å være ute i breddeklubbene. 

‒ For OBOS er det viktig å støtte både topp og bredde. Toppfotballen gjør at våre barn og unge har noe å strekke seg etter. Det skaper forbilder og gir oss supportere og andre publikummere herlige opplevelser når vi ser en kamp i Toppserien eller 1. divisjon. 

 

Jeg synes det er viktig at vi er her ute. De jentene her er flinke til å komme på kampene våre, så det er kjekt å kunne gi noe tilbake. -Cecilie Kvamme, Brann. 

Gjennom høsten har klubbene besøkt minst fire breddeklubber, holdt treningsøkter, pratet med de unge spillerne og delt ut OBOS-treningsutstyr. Barna får blant annet gymbag, fotball, t-skjorte, drikkeflaske og hårbånd. Utstyret er svært populært og brukes hyppig til videre trening.   

 

 

Prosjekt som skaper forbilder og drømmer 

 Når de unge spillerne får møte sine forbilder, blir fotballdrømmen enda litt nærere.  

‒ OBOS naboklubb er et fantastisk initiativ som sikrer at våre Toppseriespillere når ut til jenter som spiller fotball. Mange jenter er ikke klar over at det går an å satse på fotball, og det vet vi er én av grunnene til at mange slutter. Gode forbilder er også avgjørende for å stimulere fotballinteressen. Derfor er OBOS naboklubb så viktig. Vi får vist jentene at det går an å bli fotballproff, og så får vi presentere noen av de fantastiske rollemodellene vi har i våre klubber. Vi er svært takknemlig for OBOS som muliggjør disse treffene mellom topp og bredde, sier Sissel Gynnild Hartley, merkevare- og markedssjef TFK. 

Det betyr veldig mye for jentene å ha noen å se opp til, forteller Roy Rones, trener for Haslum j2012/13.

Naboklubb er en populær aktivitet i både bredden og toppen. Toppspillerne får knyttet tettere bånd til sine supportere, og de unge jentene får se at faktisk er mulig å bli fotballproff, akkurat som for guttene. Det er mulig å forfølge fotballdrømmen også for dem. 

Gir en smakebit av toppfotballen  

I Toppserien ser man effekten av Naboklubb, da flere av barna ofte dukker opp på kampene i etterkant. Her heier de på sine helter, tegner heia-plakater og venter entusiastisk på spillerne i Fanzone etter endte 90 minutter. 

‒ OBOS ser det slik at toppfotballen og breddefotballen hører sammen. Selv om vi kanskje er mest synlige gjennom toppfotballen, er det viktig å vise at vi også støtter bredden, gjerne gjennom ulike aktiviteter og prosjekter som knytter topp og bredde sammen. Prosjektet OBOS Naboklubb, som vi har gjort sammen med Toppserie-klubbene hver sesong siden 2018, er nettopp et slikt tiltak. Vi ønsker å støtte bredden blant annet ved å la dem få en liten smakebit av toppfotballen, og besøkene fra Toppserien-klubbene har jo vist seg å være veldig populære, sier Eddie Chr. Thomas. Sponsoransvarlig idrett og aktivitet for OBOS. 

 

Tusen takk til klubbene og OBOS for gjennomføringen av disse aktivitetene, uten de så hadde ikke denne aktiviteten vært mulig. 

 

 

Annonse fra Toppserien: