FORBILDER: Adeline Lee-Johannessen (t.v) og Marit Sundsbø på Monolitten J14 fikk OBOS Autografkort fra Toppserieforbildene sine i Røa.

OBOS Naboklubb er i gang!

Onsdag ble en trening helt utenom det vanlige da Monolitten IL fikk besøk av sine Toppserie-forbilder i Røa.

Annonse:

Ettermiddagsrushet suser som vanlig forbi på E18, men på Ferd Stadion skal det skje noe helt spesielt denne onsdags ettermiddagen. Rekordmange spillere fra Monolitten J2013 og J2014 strømmer til fotballbanen for å bli trent av Toppserie-spillerne Ragne Svastuen, Mina Bell Folland og Mari Rosendal Nyhagen fra Røa IL gjennom OBOS Naboklubbesøk.

– Det er veldig gøy å møte Røa-spillerne og lære tips og triks av dem, sier 10 år gamle Marit Sundsbø på Monolitten J2014.

– I tillegg er det morsomt å få OBOS Autografkort og å trene, legger venninne Adeline Lee-Johannessen til.

22.000 unge jenter har fått besøk

Tiltaket OBOS Naboklubb er noe OBOS og Toppfotball Kvinner har gjort sammen siden 2018. Konseptet er at A-lagsspillere fra klubbene i Toppserien drar ut til sine «naboklubber», det vil si breddeklubber i nærområdet, for å ha en treningsøkt og å snakke med dem om gode holdninger og verdier.

Gjennom disse årene har i overkant av 22.000 unge jenter fått besøk av sine Toppserieforbilder, og lagleder og trener i Monolitten J2014, Petter Lee-Johannessen, er ikke i tvil om hva tiltaket betyr for spillerne sine.

– Jentene stråler. At de har kvinnelige rollemodeller som spiller på øverste nivå å se opp til, og at de får en relasjon til dem gjennom OBOS Naboklubbesøk, betyr mye, sier han.

– Knytter topp og bredde tettere sammen

Røa-spiller Ragne Svastuen har vært med på OBOS Naboklubb i flere år, og sier tiltaket betyr mye også for dem.

– Det er viktig at vi viser oss i nærområdet. At vi kan komme hit å inspirere og lære bort noe er ikke kult bare for dem, men også for oss. Ekstra gøy er det når vi ser de igjen på kampene våre, sier hun.

Sponsoransvarlig Eddie Chr. Thomas i OBOS er fornøyd med hvordan tiltaket har fungert, og spesielt hvordan Toppseriespillerne er i møte med de unge spillerne i de lokale klubbene.

– Suksessen ligger jo ikke minst i engasjementet spillerne fra Toppserien viser når de er ute i breddeklubbene, og at de gleder seg til besøkene. Vi ser også at spillerne som kommer ut blir veldig godt tatt imot, så dette tiltaket bidrar til å skape profiler og knytter Toppserie-klubbene enda tettere mot bredden, sier Thomas.

Annonse fra Toppserien: