Odd Sindre Tonning skal drive Toppfotball Kvinners digitale kanaler

Blant et høyt antall søkere på innholdsprodusentrollen i TFK, var det 25 år gamle Odd Sindre Tonning som til slutt nådde helt opp. Med erfaring fra NRK- og TV 2-sporten, får Toppfotball Kvinner en svært kompetent og driftig kollega som skal drive den digitale tilstedeværelsen ytterligere opp og frem.

Annonse:

– Det var en stor og ekstremt kompetent søkermasse til denne stillingen, og vi kunne enkelt ha ansatt ti av dem, men Odd Sindre er full klaff på alle mulige måter. Han imponerte stort fra første stund, har vist en enorm bredde i kunnskap og kompetanse, og besitter et genuint ønske om å løfte kvinnefotballen videre opp og frem. I tillegg er han en ordentlig fin fyr som vi gleder oss til å få på laget, sier Lene Mykjåland, medie- og kommunikasjonssjef i Toppfotball Kvinner.

Tonning har blant annet tre år bak seg som journalist og reporter i NRK-sporten, der han har jobbet med fotball- og håndballmesterskap, Toppserien og kanalens OL-dekning.

– Det er stort å få tilliten til å tre inn i denne stillingen, og jeg gleder meg til å ta fatt på de spennende utfordringene rollen som innholdsprodusent hos TFK kommer til å by på. Hos både NRK og TV 2 har jeg tidligere vært med på å jobbe en del med Toppserien, og det er et miljø jeg ser frem til å være tilbake i, forteller Tonning.

Kvinnefotballen er i enorm vekst, og har blant annet Europas raskest voksende fanbase der én av tre er helt nye til fotballen. Hjemme i Norge peker også pilene oppover, ikke bare for Toppserien, men også i divisjonene under. Medieomtalen har doblet seg på ett år, og tilskuersnittet i 1. divisjon har økt med 134 % siden fjoråret.

– Damesiden tiltrekker seg nye supportere bestående av i hovedsak flere unge jenter og kvinner. Dette gir ringvirkninger på flere felt, blant annet på sponsorsiden. Nye aktører innen skjønnhet, sminke, velvære og familieliv pryder nå drakter og fotballstadioner. Kvinnefotballen får stadig en større sosial, og ikke minst digital, tilstedeværelse. Rollen som Odd Sindre nå inntar, er ekstremt viktig for oss, fortsetter Mykjåland.

Odd Sindre Tonning starter 1. juni, og ser frem til å jobbe med fotball igjen.

– Jeg har alltid hatt et ønske om å være med på å løfte kvinnefotballen til nye høyder. Det er noe jeg for alvor kommer til å få gjøre hos TFK, i en tid der idretten allerede er i enorm vekst. Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang, avslutter Tonning.

Annonse fra Toppserien: