ØHIL SIKRET SLUTTSPILLSEIEREN – NEDRYKKSKAMPEN LEVER TIL SISTE SLUTT

Øvrevoll Hosle banket KIL/Hemne 4-0 og sikret sluttspillseier og kvalifiseringskamp i stor stil. I andre enden av tabellen er det fortsatt ikke avklart hvem som tar følge med Medkila ned til 2. divisjon, og vi får dermed en meget spennende siste runde av sluttspillet.

Grand Bodø – Medkila 2-0
Hønefoss – Amazon Grimstad 3-1
Øvrevoll Hosle – KIL/Hemne 4-0
AaFK Fortuna – Klepp 6-1

Best i nord

Grand Bodø – Medkila 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Synne Moe (21), 2-0 Ingeborg Nordheim (81)

I Bodø var det duket for et oppgjør som hadde lite å si tabellmessig, men som var fylt med prestisje. Grand Bodø har sikret plassen, mens Medkila allerede er klare for 2. divisjon, men i Nordlandshallen skulle det duelleres om hvem som er best i nord.

Kanskje ikke overraskende var det hjemmelaget som startet best og fikk en kjempesjanse i åpningsminuttene, men Emma Lykke Sjåfjell reddet. Åpningen var fartsfylt og for Medkila var Julia Benati nære på.

Men midtveis ut i omgangen var det Grand Bodø som kunne juble for nettkjenning da Synne Moe rotet ballen over målstreken og ga vertene ledelsen. Inn mot pause var det Grand Bodø som var nærmest, men en god Sjåfjell hindret flere scoringer før pause.

Etter sidebyttet tok hjemmelaget fullstendig over og dominerte oppgjøret. De skapte sjanse på sjanse og det burde stått mer enn 1-0 på resultattavla. Maria Denius dunket ballen i krysstanga etter 62 minutter før Ingeborg Nordheim bommet på åpent mål knappe kvarteret senere.

Men Grand Bodø skulle få den forløsende andre scoringen. 81 minutter var spilt da Ingeborg Nordheim var raskest ute på en retur og satte inn 2-0, og dermed avgjorde kampen. Grand Bodø vinner dermed det nordnorske oppgjøret og er fortsatt ubeseiret i sluttspillet.

Håpet lever tross tap

Hønefoss – Amazon Grimstad 3-1 (1-1)
Mål: 0-1 Marina Jensen (26), 1-1 Synne Hamborg (36), 2-1 Emilie Finnevolden (83), 3-1 Ingrid Bergland selvmål (90+2)

På AKA Arena tok hjemmesterke Hønefoss imot Amazon Grimstad i det som var en svært viktig kamp for gjestene. Sørlendingene slo Øvrevoll Hosle sist og tente liv i håpet om å unngå nedrykk. De trenger derimot flere poeng, men det ble ingen enkel oppgave mot ligaens beste hjemmelag.

Men det startet imidlertid meget bra for gjestene fra Grimstad, og de var veldig nære ved å ta ledelsen i innledningen, men de manglet litt effektivitet foran mål. Etter 26 minutter skulle det likevel bli nettkjenning, og en fortjent en sådan. Marina Jensen løp fra Hønefoss-forsvaret og sendte gjestene sikkert i ledelsen alene med Margaux Lægreid.

Dessverre for Amazon Grimstad varte ikke ledelsen i mer enn ti minutter. Synne Hamborg fikk drømmetreff fra nærmere 30 meter og dermed var lagene like langt. Silje Nyhagen fikk en stor sjanse like før hvilen, men det sto 1-1 til pause på Østlandet.

Hønefoss tok nok en seier på hjemmebane – denne gang over Amazon Grimstad. Sørlendingene må vinne og samtidig håpe på hjelp fra Grand Bodø for å overleve i 1. divisjon. Foto: Kristian Moe

I desperat poengnød for å overleve måtte Amazon Grimstad helst ta med seg alle poengene hjem, men bortelaget slet med å skape sjanser i andre omgang. Den aller største kom åtte minutter før slutt da Marina Jensen chippet ballen over Lægreid, men Martine Falkeid fikk klarert unna.

Isteden for var det Emilie Finnevolden og Hønefoss som kunne feire scoring. Den hodesterke spissen viste sin spisskompetanse i luften nok en gang og stanget vertene foran med sju minutter igjen på klokken. På overtid var Ingrid Bergland uheldig og satte ballen i eget nett, og dermed var kampen avgjort. Amazon Grimstad må dermed slå AaFK Fortuna på hjemmebane i siste runde, samtidig som at de må håpe at Klepp taper mot Grand Bodø for at de skal overleve.

Viste hvem som er best

Øvrevoll Hosle – KIL/Hemne 4-0 (2-0)
Mål: 1-0 Synne Christiansen (2), 2-0 Mari Løyland (42), 3-0 Oda Edvartsen (49), 4-0 Ine Berre (60)

Rundens toppkamp fant sted i Bærum mellom sluttspillsleder Øvrevoll Hosle og andreplasserte KIL/Hemne. Med poeng ville hjemmelaget sikre sluttspillseieren og kvalifiseringskamp mot 6. plassen i Toppserie-sluttspillet.

Kampen kunne heller ikke startet bedre for ØHIL. Et par minutter ut i kampen stusset Oda Edvartsen gjennom Synne Christiansen. Alene med keeper hamret Christiansen ballen utagbart i hjørnet og sendte vertene foran.

ØHIL var best på eget kunstgress og var centimetere unna 2-0 da Ida Hasselgård dunket ballen i tverrliggeren. Like før pause satt derimot 2-0 takket være et ordentlig kremmerhus fra Mari Løyland. Dette var dagen for de vakre scoringene på Ferd Arena Hosle, for etter hvilen klemte Oda Edvartsen ballen opp i det lengste hjørnet til 3-0.

Da virket kampen kjørt for KIL/Hemne, og om den ikke var det på 3-0, var den definitivt kjørt da Ine Berre pirket inn ØHILs fjerde scoring for dagen etter timen spilt. Resten av kampen kunne dermed kontrolleres inn av hjemmelaget, som også kunne pyntet ytterligere på resultatet før slutt, men med 4-0 seier sikret de seieren i sluttspillet og kvalifiseringskamp litt senere ut på høsten.

Fikk rundjuling – fortsatt i fare for å rykke ned

AaFK Fortuna – Klepp 6-1 (1-0)
Mål: 1-0 Karna Solskjær (30), 2-0 Caylon McMillan (59), 3-0 Guro Hammer Røn (64), 4-0 Natalie Granvang Nilsen (67), 4-1 Hege Hansen (71), 5-1 Ida Hetland Pedersen selvmål (85), 6-1 Lise Janbu Eide (86)

Rundens siste kamp fant sted på Color Line Stadion i Ålesund mellom AaFK Fortuna og Klepp. Hjemmelaget har ingenting å spille om resten av sesongen utenom å havne så høyt oppe på tabellen som mulig, mens for Klepp blir det spenning hele veien inn. Traktortrøyene er nemlig i fare for å rykke ned for andre sesong på rad, men har tre poengs forsprang til Amazon Grimstad på nedrykksplass. Likevel bør de helst ha poeng for å være helt sikret.

Og det var gjestene fra Jæren som startet best. Allerede etter noen få minutter fikk de en kjempesjanse, men ble hindret mesterlig av debutant Lone Vartdal Forberg. Minuttet senere smalt det i andre enden, men Maria Sandvik ville ikke være noe dårligere enn sin keeperkollega og reddet én-mot-én.

Klepp skapte flust av sjanser i åpningen, men Vartdal Forberg reddet og reddet, mens etter kvarteret var tverrliggeren i veien. Gjestene var derimot ikke effektive nok og ble straffet for det etter halvtimen da Karna Solskjær oppdaget at Sandvik sto langt ute og sendte tangotrøyene i ledelsen med et flott skudd fra distanse.

Mot spillets gang var det AaFK Fortuna som gikk til pause med ledelsen.

Men etter pause var det fullstendig klasseforskjell på lagene. AaFK Fortuna satte opp tempoet og doblet ledelsen ved Caylon McMillan. Deretter kom scoringene på løpende bånd. Guro Hammer Røn satte inn 3-0 før Natalie Granvang Nilsen på vakkert vis curlet inn 4-0.

AaFK Fortuna ga Klepp rundjuling på Color Line stadion. Tangotrøyene ga seg ikke før det sto 6-1 på resultattavlen. Foto: Kristian Moe

Hege Hansen reduserte for Klepp da hun stusset et frispark fra Ida Hetland Pedersen i mål, men nærmere kom ikke gjestene. Hetland Pedersen brystet ballen i eget nett fem minutter før slutt og det sto 5-1 til hjemmelaget. Minuttet senere satte innbytter Lise Janbu Eide kronen på verket alene med keeper, og dermed vinner AaFK Fortuna hele 6-1 over Klepp, som fortsatt ikke har sikret fornyet kontrakt i 1. divisjon.

Traktortrøyene har fortsatt tre poeng å gå på ned til Amazon Grimstad før den siste runden, men lagene har nå like målforskjell. Spenningen i nedrykkskampen lever dermed helt inn til siste slutt.