Får AaFK Fortuna mer å juble under toppkampen mot Bodø/Glimt? Foto: Kristian Moe

Opprykksfavorittene møtes til toppkamp

Det blir publikumsfest i Ålesund når serietoer AaFK Fortuna tar imot serieleder Bodø/Glimt til toppkamp.

Annonse:

Tre kamper spilles lørdag og to kamper spilles søndag. 

Slik ser runden i 1. divisjon ut:

FKH/Avaldsnes - Fyllingsdalen, lørdag 14:00

Viking - Øvrevoll Hosle, lørdag 16:00

AaFK Fortuna - Bodø/Glimt, lørdag 18:00

KIL/Hemne - TIL 2020, søndag 13:00

Odd - Hønefoss, søndag 16:00

Serielederen besøker serietoeren

Etter hvert som årets sesong har utspilt seg, har det blitt klart at det er tre lag som skiller seg ut i toppen av tabellen: Bodø/Glimt, AaFK Fortuna og Hønefoss. 

Denne runden skal de to lagene som virkelig leder an møtes til et meget spennende oppgjør. I Ålesund får vi servert en skikkelig toppkamp når serietoer AaFK Fortuna tar imot serieleder Bodø/Glimt. 

Gultrøyene fra Bodø vant alle sine sju første kamper, men gikk på en smell på hjemmebane mot nyopprykkede Viking før landslagspausen. 

Nå venter sesongens tøffeste bortekamp mot AaFK Fortuna, som fortsatt er ubeseiret etter åtte kamper. 

Ett poeng skiller lagene før det braker løs på Color Line stadion lørdag klokken 18:00, så viktigheten av kampen er åpenbar. 

Men dette blir ikke bare en kamp mellom de to beste lagene i divisjonen. Det ligger også an til å bli en ordentlig publikumsfest. AaFK Fortuna har promotert kampen som "Kampen for like muligheter", og har gått hardt inn for å ta tilbake publikumsrekorden i 1. divisjon. 

I skrivende stund er det solgt godt over 2000 billetter som betyr at den nåværende rekorden på 1822 tilskuere, satt av FKH/Avaldsnes mot Viking, blir knust. 

Her er det bare å spenne seg fast og nyte en forrykende fotballkamp!

Sesongdefinerende kamp?

Bak de tre topplagene spilles det også viktige kamper, deriblant oppgjøret som finner sted på SR-Bank Arena denne helgen. 

Nyopprykkede Viking sto kanskje for sesongens store sjokk hittil, da de slo serieleder Bodø/Glimt 1-0 i Bodø forrige runde. 

Nå venter hjemmekamp mot et vaklevorent Øvrevoll Hosle. 

Fjorårets fjerde beste lag har slitt voldsomt denne sesongen og befinner seg helt i bunnen av tabellen etter åtte kamper uten seier. 

Med andre ord er bærumslaget på desperat etter poeng, og da aller helst en seier om de ikke skal kjempe for å unngå nedrykk resten av sesongen. 

Dette kan være en sesongdefinerende kamp for Øvrevoll Hosle. Men borte mot et Viking-lag som strutter av selvtillit etter bragden sist, kan bli svært tøft for tabelljumboen. 

De resterende kampene i runden er som følger:

FKH/Avaldsnes - Fyllingsdalen

KIL/Hemne - TIL 2020

Odd - Hønefoss

Ikke overraskende er det mye snakk om toppkampen i Ålesund, men i motsatt ende av tabellen spilles det også et svært viktig oppgjør. Det finner sted i Haugesund, hvor 9.-plass FKH/Avaldsnes tar imot tabellnabo Fyllingsdalen. Begge lag står med sju poeng før kampen, og kommer fra tap i forrige runde. Her er det muligheter til å skaffe seg en liten luke til den verste bunnstriden. 

Mens FKH/Avaldsnes og Fyllingsdalen kjemper i bunnen, kan KIL/Hemne sementere en plass blant topp fire. Trønderne ligger foreløpig plassert på den siste plassen som gir opprykkssluttspill til høsten, og kan feste et grep om 4.-plassen med seier over TIL 2020, som er i en turbulent periode og som nylig mistet midtbanestjerne Naina Inauen. 

Rundens siste kamp er Odd - Hønefoss. Nykommeren Odd har plassert seg omtrent midt på den jevne tabellen med åtte poeng på åtte kamper. Sist tok de en sterk borteseier mot TIL 2020, men får nok en tøff oppgave denne runden når de er vertskap for tabelltreer Hønefoss. "Hønsa" har imponert i 2024 etter en trøblete 2023-sesong, og kan med seier knappe innpå minst ett av de to lagene foran på tabellen. 

Annonse fra Toppserien: