OPPRYKKSJAGENDE LAG MØTES TIL DUELL

To lag som drømmer om opprykk til øverste nivå møtes denne helgen til dyst.

Annonse:

 

I likhet med Toppserien er 1. divisjon omsider tilbake denne helgen etter en liten landslagspause.

Slik ser 3. serierunde ut:

TIL 2020 – Kil/Hemne 13.15 (lørdag)

Hønefoss – Grei 14.00 (lørdag)

Fyllingsdalen – Klepp 16.00 (søndag)

AaFK Fortuna – Øvrevoll Hosle 18.30 (lørdag)

Kolbotn – Grand Bodø 17.00 (søndag)

Toppkamp

Den store kampen på nivå to denne helgen finner vi nok på Vestlandet når AaFK Fortuna tar imot Øvrevoll Hosle.

Mens ØHIL var så ufattelig nær å klare opprykket til Toppserien forrige sesong etter å ha prøvd i flere år, har AaFK Fortuna en ambisjon om å kjempe om et opprykk denne sesongen.

Tangotrøyene er inne i sin andre sesong i 1. divisjon etter opprykket fra 2. divisjon.

Og det er liten tvil om at hjemmelaget har rustet opp i forkant av denne sesongen med signeringer som Ingeborg Lye Skretting (Klepp), Linn Huseby (Stabæk) og Hanna Bråten Gravem (LSK Kvinner).

Det var nok imidlertid et slag i trynet da det ble tap (2-3)  i åpningskampen hjemme mot en annen opprykksrival, Kolbotn.

Men AafK Fortuna slo tilbake forrige helg. Spillemessig var det nok ting å forbedre, men 1-0 holdt til tre poeng borte mot Klepp.

De er før runden ett poeng bak Øvrevoll Hosle, som står med fire poeng, etter 1-1 mot Grei og 2-1 mot Hønefoss så langt.

Til tross for at det bare var kvalifisering og en sen scoring i siste kamp som knuste opprykksdrømmen mot Avaldsnes, blir ØHIL sett på som en liten outsider i år. Kolbotn og TIL 2020 virker å ha et lite favorittstempel – med disse to lagene som hete kandidater til å utfordre.

Sannsynligvis får vi enda flere svar på hvor lagene står etter denne helgen.

Ingeborg Lye Skretting er blant AaFK Fortunas forsterkninger. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Gode tester for flere lag

I det andre oppgjøret på Vestlandet denne helgen møtes Fyllingsdalen og Klepp.

Fyllingsdalen åpnet sesongen glitrende etter opprykket fra 2. divisjon med 3-0 mot Kil/Hemne i første kamp. Men i forrige runde var kanskje motstanderen enda mer obs på bergenserne, da Grand Bodø vant 4-2 på hjemmebane.

Helgens motstander, Klepp, fikk også en god start på sesongen da de slo Grei i 1. serierunde 2-0 på bortebane. Grønntrøyene har dermed fått en solid start på sesongen, og har vært vanskelig å skape store sjanser på. I det knepne hjemmetapet (0-1) mot AaFK Fortuna måtte gjestene virkelig slite for å få med seg de tre poengene.

Slite måtte derimot ikke Kil/Hemne gjøre. Etter en skuffende åpning med det nevnte 0-3-tapet mot Fyllingsdalen i 1. runde, slo Kil/Hemne knallsterkt tilbake i forrige runde og vant 3-0 hjemme mot Hønefoss takket være tre scoringer av Sara Bjerksæter.

Men denne helgen skal de virkelig få testet seg. Da er det TIL 2020 på bortebane som venter.

Nordlendingene står med fire poeng så langt etter 4-2 i premieren mot Grand Bodø, etterfulgt av 0-0 borte mot Kolbotn. Det må sies å være en meget godkjent start på sesongen for laget med opprykksambisjoner. Spesielt når en tar med i betraktningen at Ina Birkelund ennå ikke har vært på banen grunnet skade.

Poengfattige

I de to siste oppgjørene denne runden har vi Hønefoss – Grei og Kolbotn – Grand Bodø.

Hønefoss er det eneste laget i divisjonen som står med null poeng etter to serierunder, og mot nyopprykkede Grei på hjemmebane denne helgen, bør det aller helst bli poeng, og aller helst tre for deres del.

Grei leverte en god prestasjon borte mot ØHIL i forrige serierunde (1-1), og fikk dermed en positiv opptur etter å ha skuffet noe i seriepremieren hjemme mot Klepp (0-2).

Runden avsluttes på Strømmen stadion. Sofiemyr er ikke spilleklar ennå, og derfor må Kolbotn nok en gang finne seg i å spille hjemmekampene sine en annen plass.

Nedrykket fra Toppserien var naturligvis tøft for den tradisjonsrike klubben, men fire poeng etter to tøffe oppgjør mot AaFK Fortuna og TIL 2020 gjør at de kan være ganske fornøyde med starten.

Det samme kan kanskje sies om Grand Bodø. Som ventet ble det tøft mot TIL 2020 på bortebane i 1. runde, men i kamp to slo de tilbake på solid vis og vant 4-2 hjemme mot Fyllingsdalen.

Her får de virkelig brynet seg på nok en tøff motstander mot et lag som vil tilbake til øverste nivå igjen.

Annonse fra Toppserien: