OPPRYKKSKANDIDATENE INNFRIDDE – NYKOMMEREN FORTSETTER Å IMPONERE

Det ble en ordentlig innholdsrik tredje serierunde i 1. divisjon. På Color Line Stadion fikk vi servert en ellevill fotballkamp mellom AaFK Fortuna og Øvrevoll Hosle. De andre opprykkskandidatene innfridde også denne runden og tok tre poeng, mens nykommer Fyllingsdalen fortsetter å imponere.

TIL 2020 – KIL/Hemne 5-1 (1-0)
Mål: 1-0 Sandra Simonsen (31), 2-0 Elea Johansen (52), 3-0 Sandra Simonsen (57), 4-0 Mali Trøan (77), 4-1 Eivor Grindeland (88), 5-1 Kathrine Pleym (90)

I nord fikk opprykksfavoritt TIL 2020 besøk av ett av fjorårets mest solide lag KIL/Hemne, i det som kunne være et potensielt bananskall.

Og i starten av kampen viste KIL/Hemne soliditeten sin fra forrige sesong og nøytraliserte hjemmelaget. Faktisk hadde ikke noen av lagene en eneste avslutning før det var spilt drøye halvtimen. Da tok derimot TIL 2020 initiativet. Først brente de en stor sjanse, men bare et par minutter senere dukket årets spiller i 2022, Sandra Simonsen, opp og chippet inn 1-0 til vertene på Romssa Arena, som også sto seg til pause.

Etter hvilen fortsatte TIL 2020 å ha overtaket, og det tok ikke lang tid før det ble mål igjen. Elea Johansen bredsidet først inn 2-0 etter 52 minutter, før Simonsen igjen var på farten fem minutter senere og la på til 3-0.

Kampen virket dermed ganske avgjort, og da Mali Trøan kranglet inn 4-0 drøye kvarteret før full tid, var det klart at de tre poengene ble værende igjen i Tromsø.

KIL/Hemne fikk et trøstemål like før slutt ved Eivor Grindeland, men det hjalp svært lite ettersom Kathrine Pleym fastsatte sluttresultatet til 5-1 rett etterpå.

Uavgjort i bunnkampen

Hønefoss – Grei 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Julie Kristine Solskjær (27), 1-1 Silje Nyhagen (88)

På AKA Arena var det duket for et oppgjør mellom to lag som har slitt i sesongstarten da fjorårets beste hjemmelag, Hønefoss, tok imot nyopprykkede Grei til dyst.

Hittil har ikke hjemmelaget klart å gjenskape hjemmeformen fra forrige sesong, og de kunne fått en marerittstart etter tre minutter, men ballen snek seg like utenfor stolpen til Hønefoss-målet.

Det var gjestene som fortsatte omgangen best etter den store sjansen innledningsvis, men vertene tok mer over og styrte kampen mer utover. Likevel var det gjestene som gikk opp i ledelsen ved Julie Kristine Solskjær, som var sikker alene med keeper. Like etter kunne det stått 1-1, men forsøket ble stoppet av bortelagets sisteskanse.

Hønefoss styrte kampen inn mot pause, men klarte ikke å sette ballen i mål. Målscorer Solskjær fikk en kjempesjanse til å øke til 2-0 for Grei sekunder før pause, men denne gangen var det keeper Margaux Lærgreid som gikk seirende ut av duellen med spissen.

Etter pause jaget Hønefoss utligning, men selv om hjemmelaget skapte flere sjanser til å utligne, klarte de ikke å overliste gjestenes forsvar og keeper. Mot slutten ble presset imidlertid for stort for Grei, som til slutt måtte kapitulere. Etter litt rot i de bakre rekker, fikk Silje Nyhagen sjansen og headet ballen over en Grei-keeper på halvdistanse og sørget for 1-1

De siste minuttene hadde begge lag enorme sjanser til å ta alle tre poengene, men fant ikke veien til nettmaskene nok en gang. Dermed endte det 1-1 på AKA Arena.

Silje Nyhagen berget uavgjort mot Grei med en sen scoring, men Hønefoss har likevel slitt i sesonginnledningen.

Nykommeren imponerer

Fyllingsdalen – Klepp 2-0 (0-0)
Mål: 1-0 Martine Kjølholdt (82), 2-0 Martine Kjølholdt (90)

Nyopprykkede Fyllingsdalen har imponert i sine to første kamper i 1. divisjon. Seier i seriepremieren mot KIL/Hemne ble fulgt opp med et surt 2-4-tap mot Grand Bodø. Likevel har bergenserne vist at de kan score mål og skape trøbbel for 1. divisjonslagene. Neste oppgave var Klepp hjemme på Varden Amfi.

Første omgang i Bergen må kunne sies å være svært jevnspilt og sjansefattig. Hjemmelaget var nærmest målsjanser og fikk også omgangens eneste store sjanse ved Martine Kjølholdt. Hun fikk to muligheter, men ble først stoppet av Klepp-keeper Mari Vatne, før returen ble satt i nettveggen.

En sjansefattig omgang kulminerte i to smultringer til pause.

Et kampbilde med få målsjanser fortsatte også etter pause. Klepp var farlig frempå tidlig i andre omgang, men totalt sett var det lite som skjedde foran noen av målene. Publikum måtte vente helt til det var spilt over 80 minutter før de kunne reise seg av begeistring. Marina Jensen sendte en ball inn i feltet og fant Martine Kjølholdt, som kontant banket Fyllingsdalen i ledelsen.

Gjestene fra Jæren holdt på å få en gratismulighet til å utligne, men vertene fikk ryddet opp. Langt inne på overtiden satt også spikeren i Klepp-kista. Kampens eneste målscorer, Martine Kjølholdt, fikk muligheten igjen. Hun rundet keeper, satte enkelt inn 2-0, og sørget for sesongens andre hjemmeseier for Fyllingsdalen som fortsetter å imponere i 1. divisjon.

Ellevilt toppoppgjør

AaFK Fortuna – Øvrevoll Hosle 4-3 (1-1)
Mål: 0–1 Mari Løyland (18), 1–1 Maria Herdel Pedersen (41), 2–1 Nora Harnes Håheim (50), 2–2 Ida Hasselgård (53), 2–3 Ingrid Kleppo Vangen (67), 3–3 Nora Harnes Håheim (72), 4–3 Maria Herdel Pedersen (80)

Rundens store kamp fant sted under flomlysene på Color Line Stadion i Ålesund mellom to lag som er spådd å være i toppsjiktet denne sesongen: AaFK Fortuna og Øvrevoll Hosle.

Toppoppgjøret i Ålesund startet med at hjemmelaget hadde en del ball, og var farligst frempå innledningsvis. Likevel var det ØHIL som fikk kampens første store sjanse, men skuddet fra Ine Berre strøk stolpen. I andre enden ble AaFK Fortuna og Maria Herdel Pedersen stoppet av Una Langkås.

Kampens første scoring skulle komme til gjestene. Knappe 20 minutter var spilt da Mari Løyland fikk stå ganske umarkert inne i feltet og satte ballen i mål på halv volley. 1-0 til Øvrevoll Hosle.

Vertene jaget utligning, og skulle få betalt få minutter før pause. Maria Herdel Pedersen skar innover i banen og klinet ballen i det lengste hjørnet med et velplassert og hardt skudd. Dermed sto det 1-1 til pause på Color Line Stadion.

Men etter pause skulle kampen eksplodere. Først var snuoperasjonen til AaFK Fortuna komplett da Guro Hammer Røn uselvisk spilte ballen på tvers av feltet til Nora Harnes Håheim, som enkelt kunne sette inn 2-1 på åpent mål. Gleden ble kortvarig for tangotrøyene, for bare minutter senere banket Ida Hasselgård inn 2-2 via stolpen fra distanse.

Og midtveis ut i omgangen var kampen snudd på nytt. Ingrid Kleppo Vangen mottok ballen fra et innkast, vendte opp og curlet ballen i en vakker bue over Benedicte Lund Berge i AaFK Fortuna-målet, og 3-2 til Øvrevoll Hosle.

Dramaet var derimot ikke over i Ålesund. Fem minutter etter at ØHIL gikk opp til 3-2, var utligningen et faktum. Nora Harnes Håheim ble spilt gjennom og hamret ballen høyt forbi Una Langkås, og sørget for balanse i regnskapet nok en gang.

Og skulle man ikke tro det, så var kampen snudd igjen litt senere. 80 minutter var spilt da Maria Herdel Pedersen kom alene med Langkås i ØHIL-buret. Den danske kantspilleren gjorde ingen feil og plasserte ballen kontrollert rundt keeperen og bort i det lengste hjørnet til 4-3-ledelse til AaFK Fortuna.

Øvrevoll Hosle presset på mot slutten for utligning, men AaFK Fortuna sto godt imot, red av stormen og kunne til slutt juble for tre poeng i det som var en ellevill fotballkamp.

Straffet Grand Bodø

Kolbotn – Grand Bodø 3-0 (1-0)
Mål: 1-0 Martine Fenger (34), 2-0 Martine Fenger (51), 3-0 Eline Hegg (69)

Den tredje serierunden i 1. divisjon ble avsluttet på Strømmen stadion mellom Kolbotn og Grand Bodø.

Kolbotn åpnet kampen best og kom til en del farligheter. Utover i omgangen kom Grand Bodø mer inn i kampen og skapte noen sjanser selv. Drøye ti minutter før pause var det derimot hjemmelaget som kunne juble for ledelse. Stortalentet Martine Fenger vartet opp med et ordentlig soloraid, der hun dro seg forbi flere forsvarsspillere og keeper, før hun til slutt enkelt kunne sende Kolbotn i føringen på åpent mål. 1-0 sto seg til pause.

Like etter pause kom Jenny Norem gjennom for Kolbotn. Cecilie Falch havnet litt på etterskudd og la Kolbotn-spilleren i bakken, og dommeren pekte på straffemerket. Martine Trollsås Fenger steg frem og hadde få problemer med å sette inn sitt og Kolbotns andre scoring for dagen.

Martine Fenger med to mål og resten av Kolbotn straffet Grand Bodø, og tok en kontrollert seier. Foto: Kristian Moe

Knappe 20 minutter før slutt pekte dommeren på straffemerket igjen, og nok en gang i favør Kolbotn. Denne gangen var det Fenger som ble felt, men hun overlot eksekutørrollen til Eline Hegg. Hun gjorde heller ingen feil og økte til 3-0.

Flere scoringer ble det ikke på Strømmen stadion og Kolbotn vinner ganske kontrollert 3-0 over Grand Bodø