Øvrevoll Hosle blåste fullt liv i bunnstriden ved å slå topplaget Bodø/Glimt. Her jubler de for scoring i en kamp fra forrige sesong. Foto: Kristian Moe

OPPRYKKSKANDIDATENE SNUBLET – FØRSTE TAP FOR SERIELEDEREN

Både Kolbotn og AaFK Fortuna gikk på blemmer denne runden. For Kolbotns del var nederlaget mot Øvrevoll Hosle, sesongens første tap. Der konkurrentene snublet, benyttet TIL 2020 muligheten til å minske forspranget, mens i bunnen ser det tøffere og tøffere ut for Klepp for hver runde som går.

Grei – TIL 2020 0-4 (0-3)
Mål: 0-1 Mali Trøan (10), 0-2 Sofie Tunes (23), 0-3 Vilde Bratland (26), 0-4 Ardita Iseni (80)

Det var topp mot bunn på Greibanen, der Grei fikk besøk av TIL 2020. Høstsesongen har startet med to knepne tap for nedrykkstruede Grei, mens TIL 2020 viste tegn til bedring sist med 4-1-seier over Øvrevoll Hosle etter en tyngre periode.

Gjestene fra nord viste at formen er stigende i denne kampen også. Ardita Iseni brente alle sjansers mor etter ni minutter da hun alene med Amalie Kragset satte ballen i stolpen.

Men det gjorde ikke veldig mye for TIL 2020, som tok ledelsen minuttet senere. Grei-forsvaret hang ikke med, og til slutt kunne Mali Trøan enkelt plassere inn 1-0 alene med Kragset.

TIL 2020 fortsatte å føre kampen, og doblet ledelsen etter 23 minutter. Bortelaget fikk komme til flere avslutninger inne i boksen, og alle gode ting er tre. Sofie Tunes fant til slutt veien til nettmaskene.

Og få minutter senere sto det 3-0 til TIL 2020. Vilde Bratland vant duellen med Savannah Francis, og fikk foten på ballen foran mål og fikk satt inn kampens tredje TIL-scoring.

Man skulle ikke tro det kunne bli veldig mye verre for Grei før pause, men jo det kunne det. Like før pausesignalet gikk, rev Hedda Hansen ned en fremadstormende angrepsspiller og fikk sitt andre gule kort for dagen, og dermed en tidlig dusj.

Andre omgang ble en transportetappe for gjestene med en spiller mer og tre mål til gode. Men de jaktet mer og fikk også satt inn 4-0 med ti minutter igjen å spille. Et vakkert veggspill sendte Ardita Iseni alene gjennom og nysigneringen tuppet inn kampens siste scoring.

Fortapt i bunnen

Klepp – Fyllingsdalen 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Abigail Wolf selvmål (68)

På Jæren fortsetter det å spøke for den tradisjonsrike klubben Klepp. Etter nedrykket fra Toppserien for to sesonger siden, har det gått nedover med traktortrøyene. Denne sesongen er intet unntak og Klepp ligger an til å ta den tunge turen ned til 2. divisjon etter bare sju poeng på 15 kamper. Poengene må komme for Klepp, og neste post på programmet var Fyllingsdalen, som fortsatt står uten borteseier.

Det ble en hektisk start på kampen på Klepp, der hjemmelaget fikk et par farlige sjanser tidlig. Fyllingsdalen var også med på moroa og var bare en god redning fra Maria Sandvik unna ledelsen.

Deretter var det Klepp og Cecilie Mjelde som fikk sjansen, men headingen snek seg utenfor. Så måtte Sandvik i aksjon igjen like før pause, men viste sterke reaksjonsevner ved å få en fot på et skudd som skiftet retning.

Tross målløst til pause var det en svært innholdsrik og underholdende affære på Jæren.

Andre omgang ble en god del roligere enn den første, med få sjanser første halvdelen. Men så, etter 68 minutter, var hjemmelagets Abigail Wolf uheldig da hun skulle heade ut et innlegg. Isteden stusset hun ballen i eget mål og sendte gjestene i føringen.

Klepp fikk satt inn en sluttspurt og fikk både en og to sjanser til å skaffe seg et sårt tiltrengt poeng. Men Fyllingdalen reddet på streken og Tilja Ellingsen fikk ikke ordentlig treff på sin avslutning fra god posisjon på overtid. Dermed ble det nok en tung opplevelse for Klepp, som taper 0-1 for Fyllingsdalen.

Ut av nedrykkssumpen

Hønefoss – KIL/Hemne 4-0 (3-0)
Mål: 1-0 Silje Nyhagen (13), 2-0 Mina Pedersen (28), 3-0 Inger Vadder (41), 4-0 Kristin Gumaer (74)

Et annet lag som har fått en tyngre sesong enn ventet, er Hønefoss. Laget fra Østlandet imponerte forrige sesong, men har store deler av denne sesongen befunnet seg i nedrykksstriden. Formkurven har imidlertid pekt litt oppover i det siste, mot bortesvake KIL/Hemne var mulighetene for at den trenden skulle fortsette absolutt til stede.

Vertene startet også kampen på AKA Arena på strålende vis. Først smalt Anja Avdal ballen i tverrliggeren, før toppscorer Silje Nyhagen fikk satt sitt åttende mål for sesongen. Angrepsspilleren ble spilt opp av Emilia Ruud, og var sikkerheten selv fra 13 meter da hun banket ballen forbi Ingvild Grøtting.

Hønefoss fortsatte å kjøre på, og fikk nok en gang betalt etter 28 minutter. En corner gikk gjennom hele feltet og fant veien til midtstopper Mina Pedersen. Fra elleve meter vartet hun opp med en klasseavslutning i nærmeste hjørne og doblet ledelsen for Hønefoss.

Det var rett og slett klasseforskjell mellom lagene i første omgang, og da var det heller ikke ufortjent at Inger Vadder økte til 3-0 like før pause med en kunstscoring.

Hjemmelaget tok foten litt av gasspedalen etter pause, men fikk likevel en scoring til kvarteret før slutt. Silje Nyhagen kom alene gjennom, rundet keeper, og serverte uselvisk videre til Kristin Gumaer som ikke kunne unngå å sette inn 4-0, som også ble sluttresultatet.

Hønefoss-spillerne kunne både le og smile etter helgens prestasjon mot KIL/Hemne og 4-0-seier. Foto: Kristian Moe

Første tap for serielederen

Øvrevoll Hosle – Kolbotn 2-1 (1-1)
Mål: 1-0 Rebekka Ausland (2), 1-1 Joanna Bækkelund (22), Mari Løyland (90+4)

Kolbotn har vært uimotståelige denne sesongen og nektet å tape. Dermed er det ikke overraskende at de troner alene på topp og stormer mot Toppserien. Men det gjenstår fortsatt en del kamper og jobben skal gjøres hele veien. Denne runden ventet en tøff bortekamp mot et sluttspillsjaktende Øvrevoll Hosle-lag, som nok var sugne på å revansjere sist helgs fadese mot TIL 2020.

Hjemme på Hoslebanen fikk Øvrevoll Hosle en drømmestart mot den suverene serielederen. En ball fremover fra Ida Hasselgård fant debutant Rebekka Ausland. Sistnevnte tok ned ballen, slo tunnel på en forsvarsspiller, før hun til slutt satte ballen i nærmeste hjørne via hanskene til Selma Panengstuen. Dermed 1-0 til vertene.

Like etter smalt det igjen fra Øvrevoll Hosle. Denne gangen var det Mari Løyland som ladet kanonen. Heldigvis for Kolbotn og dessverre for ØHIL, smalt ballen i tverrliggeren og ut.

Kolbotn var derimot langt ifra ufarlige, og spesielt på cornere og faste situasjoner fikk vertene trøbbel. Joanna Bækkelund tvang først frem en god redning fra Una Langkås etter 21 minutter, før hun minuttet senere nok en gang var sterkest i luftrommet og stanget inn utligningen.

Deretter var det gjestene som kom til de store sjansene. Tidligere ØHIL-spiller Celine Larsen fikk muligheten alene med keeper, men misbrukte sjansen. Så fikk Carina Wik Alfredsen alle tiders sjanse, men fikk elendig treff og ballen gikk til side for mål.

Etter pause fortsatte Kolbotn å skape sjanser, men verken Eline Hegg eller Emma Braut Brunes klarte å overliste Una Langkås.

I tillegg hadde innbytter Marie Preus ballen i nota, men ble avblåst for offside i forkant.

Mot slutten fikk ØHIL en del sjanser, hovedsakelig fra distanse. Spesielt Emma Iversen var skuddvillig, og hadde et veldig godt forsøk som strøk tverrliggeren.

Ett minutt på overtid fikk Mille Helland Flø en gigasjanse til å avgjøre kampen, men avslutningen fra kloss hold ble for svak og Langkås reddet.

Da så det ut til å ende med uavgjort og fortsettelse av den imponerende ubeseirede rekken til Kolbotn, men dramaet var ikke over. For fire minutter på overtid gikk Emma Iversen i bakken inne i feltet. Dommeren pekte kontant på krittmerket og ga ØHIL straffe. Mari Løyland steg frem og banket straffen utagbart i krysset og sikret tre poeng til Øvrevoll Hosle, og påførte Kolbotn sesongens første tap.

Misbrukte gyllen mulighet

Grand Bodø – AaFK Fortuna 3-1 (1-1)
Mål: 1-0 Marthe Hansen (16), 1-1 Guro Hammer Røn (45), 2-1 Kristina Brudvik (80), 3-1 Anna Johansen (90)

Med Kolbotn-tap lørdag, hadde AaFK Fortuna en gyllen mulighet til å kappe innpå forspranget og redusere avstanden opp til fem poeng. Men da måtte Grand Bodø slås i Nordlandshallen, som alltid er en ekkel bortekamp uansett hvem man er.

Og hjemmelaget viste hvorfor det er vanskelig å møte Grand Bodø i hallen. Vertene gjorde det svært vanskelig for gjestene fra Ålesund fra start og var selv plagsomme offensivt.

Åpningen var relativt jevnspilt uten de store sjansene, men etter drøye kvarteret fikk Anna Johansen ta ned en lang ball og vendte nesen mot AaFK Fortuna-målet. Angrepsspilleren spilte inn mot lagvenninne Marthe Hansen, som hadde løpt fra markeringen sin og kunne sende Grand Bodø i føringen.

Vertene fortsatte å skape trøbbel for gjestene og hadde et par gode muligheter til å doble ledelsen etter scoringen.

Deretter våknet AaFK Fortuna mer til live og tok over banespillet og fikk trykket Grand Bodø mer bakover, dog uten å skape målsjanser.

Lagene så ut til å gå til pause på 1-0 til hjemmelaget, men så fikk AaFK Fortuna betalt for presset. Agata Drozdzik slo inn fra høyre og fant hodet til Guro Hammer Røn, som stanget inn utligningen like før pause. Dermed sto det 1-1 i Nordlandshallen.

Andre omgang startet litt som den første, men etter hvert kom sunnmøringene inn i en god periode, der de hadde flere sjanser til å få et ledermål. Både Nora Harnes Håheim og Ingeborg Skretting hadde gode skuddforsøk, men ingen av dem fant veien til nettmaskene.

Isteden var det Grand Bodø som skulle ta ledelsen på nytt. Et langt innkast ble først klarert, men deretter nikket tilbake mot mål og ned i beina til Kristina Brudvik som kontant bredsidet inn 2-1.

Dermed måtte gjestene jage utligning, men i jakten på poeng, ble det mer åpent bakover i banen. Et langt oppspill fant veien til Gerd Johansen, som fant søster Anna Johansen til høyre. Sistnevnte var iskald og plasserte lekkert inn 3-1 og sikret tre poeng til Grand Bodø.