OPPRYKKSKVALIFISERINGEN I FARE FOR ÅSANE – MEN RIVALEN GIKK PÅ OVERRASKENDE SMELL

Ingen av de tre topplagene i divisjonen klarte å vinne denne runden. Verst var det for Åsane, som har flere kamper spilt enn sine to konkurrenter. Men de er ikke det eneste laget i divisjonen som er i trøbbel.

Åsane – TIL 2020 0-0
Kil/Hemne – Amazon Grimstad 2-1
Klepp – Medkila 4-0
Øvrevoll Hosle – AaFK Fortuna 2-3
Hønefoss – Grand Bodø 3-1

Åsane i trøbbel

Det var duket for et skikkelig toppoppgjør i Bergen lørdag da daværende serietoer Åsane tok imot serietreer TIL 2020. Med én kamp til gode, bedre målforskjell og bare tre poeng bak, var det kanskje gjestene som hadde et lite mentalt overtak før kampen.

For Åsane var det ekstremt viktig å unngå tap, men med seier ville bergenserne ha alt i egne hender med tanke på å havne topp to. Det har de ikke nå lenger.

Hjemmelaget maktet ikke å få ballen i mål, men det gjorde heller ikke nordlendingene. Dermed er det TIL 2020 som selv kan styre egen skjebne. Laget har bare fem serierunder igjen, mens Åsane har fire.

Lørdagens kamp var heller ingen stor fest. Åsane slet med å skape veldig mye trøbbel for et meget solid TIL 2020-lag.

Den aller største sjansen var det Sandra Simonsen som sto for da hun like før hvilen tråklet seg forbi et par Åsane-forsvarere og kom til avslutning. Hennes forsøk ble stoppet på imponerende vis av Åsane-keeper Andrea Kvammen, som har kommet inn på laget på grunn av at førstekeeper Savanna Duffy er ute i noen uker med skade.

Motgangen fortsetter for Amazon

Mål: 1-0 Maren Snekvik (54), 2-0 Sara Hoftun Bjerksæter (57), 2-1 Marina Jensen (61)

Mens Kil/Hemne har hatt en høyst godkjent sesong med flere postive opplevelser, har det vært langt tøffere for Amazon Grimstad. Som nevnt i vår artikkel før runden har to viktige brikker forsvunnet i løpet av sommeren i stortalentet Martine Fenger og hovedtrener Andreas Schoute.

Laget kjemper mot nedrykk, og dette var første gang de fikk testet seg etter ferien – i likhet med Kil/Hemne.

Og nå ser det enda litt dårligere ut med tanke på å beholde plassen etter helgens 1-2-tap mot Kil/Hemne. Det var hjemmelaget som kom best i gang og til slutt også kunne juble for tre poeng.

Heller ikke i denne kampen haglet det med sjanser, og derfor var det noe spesielt som måtte til for den forløsende scoringen.

54 minutter tok det før hjemmelaget fikk nettsus da Maren Skenvik på spektakulært vis skrudde et hjørnespark rett i mål. Like etterpå var ledelsen doblet etter lekkert angrepsspill da Sara Hoftun Bjerksæter satte inn 2-0 etter målgivende fra Amalie Hoftun Bjerksæter.

Da virket kampen å være kjørt for gjestene, men ikke mange minuttene etterpå reduserte Marina Jensen etter et hjørnespark. Reduseringen ga naturlig nok fornyet håp, men bortelaget klarte aldri å komme tilbake igjen i kampen.

Sjokkerte gjestene

Mål: 1-0 Ingrid Synnøve Nødland (5), 2-0 Hege Hansen (8), 3-0 Kaja Karlsen (10), 4-0 Hege Hansen (54)

På Jæren denne helgen møttes to lag som har hatt en utfordrende sesong, men her var det ingen tvil om hvor seieren skulle gå.

Hjemmelaget sprudlet virkelig og ledet 3-0 allerede etter ti minutter. Til slutt kunne Klepp juble for tre poeng etter en meget solid 4-0-seier etter to scoringer av Hege Hansen.

Det hele startet da Ingrid Synnøve Nødland var på rett plass etter fem minutter og enkelt satte inn 1-0. Deretter rant det bare inn.

Tre minutter senere ble Hege Hansen spilt i bakrom, hvor veteranen var sikkert og trillet inn 2-0. Kaja Karlsen ville også være med på leken da hun fant plass inne i 16-meteren etter ti minutter. 3-0 enkelt.

Harstadværingene fikk samlet seg noe etter sjokkstarten, men måtte likevel gå til pause med 0-3. Punktum satte Hege Hansen med sin 4-0-scoring etter 54 minutter.

Det begynner etter hvert å lukte 2. divisjon på Medkila nå. Hvis ikke må det skje noe spesielt.

Målfest

Mål: 0-1 Karna Solskjær (16), 1-1 Ine Berre (29), 1-2 Nora Håheim (31), 2-2 Joshualyn Reeves (40), 2-3 Natalie Nilsen (74)

På Østlandet var det duket for et spennende oppgjør mellom de to store formlagene i divisjonen. Serieleder før serierunden Øvrevoll Hosle tok imot nyopprykkede AaFK Fortuna – og kampen levde virkelig opp til forventningene.

Samtidig var det ikke veldig stor tvil om at hjemmelaget måtte regnes som favoritter, men gjestene fra Ålesund tok en noe overraskende ledelse etter 16 minutter da Karna Solskjær scoret sitt første mål for klubben. Hun var først på ballen etter et hjørnespark.

Ledelsen varte i et drøyt kvarter før utligningen var et faktum da Ine Berre pirket inn 1-1 fra kloss hold. Men det tok ikke lang tid før gjestene på ny skulle ta ledelsen.

Igjen var det etter et hjørnespark det skjedde da Nora Håheim banket inn 2-1 fra omtrent ti meter.

Fem minutter før hvilen utlignet Joshualyn Reeves til 2-2.

2. omgang ble langt mer rolig, og det så lenge ut til å ende med ett poeng til begge lagene. Men slik ble det ikke.

Kvarteret før slutt sørget Natalie Nilsen for en svært imponerende borteseier for AaFK Fortuna. Hun var sikker fra elleve meter etter at laget hadde fått straffe.

Hjemmelaget med full kontroll

Mål: 1-0 Silje Nyhagen (26), 2-0 Synne Hamborg (40), 3-0 Silje Nyhagen (77), 3-1 Andrea Holmstrøm (89)

I den siste kampen som ble spilt hadde Hønefoss meget god kontroll. Hjemmelaget vant til slutt xxx etter scoringer av

Drøyt midtveis i 1. omgang var ledelsen et faktum da Nyhagen sørget for 1-0. Hønefoss-spilleren passerte Grand Bodø-keeper Julie Abrahamsen og klarte til slutt å sette ballen i det åpne buret.

Fem minutter før hvilen skjedde det noe man ikke ser så veldig ofte. Da ble det dømt tilbakespill mot bortelaget, og på det indirekte frisparket var Hønefoss nådeløse da Hamborg doblet ledelsen.

I 2. omgang hadde begge lag sine muligheter til enten å øke ledelsen eller sørge for en redusering. Grand Bodø ble stoppet på streken, mens Hønefoss også var nære.

Til slutt var det hjemmelaget som kunne juble for en tredje og avgjørende scoring da Nyhagen stanget inn et frispark.

På overtid fikk gjestene et trøstemål da Holmstrom satte ballen i krysset på utsøkt vis.