PÅSKEFERIEN OVER – I DAG ER UNDERHOLDNINGEN TILBAKE

Åsane og Hønefoss kickstartet den fjerde serierunden torsdag. Andre påskedag er det fire nye kamper i vente i 1. divisjon.

Annonse:

 

Oppgjøret på Aka Arena endte 2-2 etter en sen utligning fra hjemmelaget hvor Inger Vadder Sandland sikret 2-2 og ett poeng til Hønefoss. Men uansett hvordan det går denne runden vil Åsane likevel være serieleder med sine ti poeng.

Slik ser mandagens runde ut i 1. divisjon:

Medkila – Øvrevoll Hosle 14.00

TIL 2020 – Amazon Grimstad 15.00

Klepp – AaFK Fortuna 16.00

Grand Bodø – Kil/Hemne 17.30

Skuffende start for begge lag

Medkila – Øvrevoll Hosle, Harstad stadion

0-6, 0-3 og 0-3. Null poeng, null scorede mål og sist på tabellen. Det er den blytunge fasiten for Medkila etter tre serierunder av årets sesong.

Harstadværingene har slitt voldsomt i år etter å ha mistet flere viktige spillere fra i fjor, og kan se ut til å gå en tøff sesong i vente. Sist hadde Klepp full kontroll på bortebane og vant fullt fortjent 3-0. Nå blir det neppe særlig mye enklere når et lag med opprykksambisjoner, Øvrevoll Hosle, kommer på besøk.

Samtidig har det vært en svært skuffende start på sesongen for ØHIL, som bare står med tre poeng etter like mange serierunder. Den kom riktig nok i forrige serierunde da Grand Bodø ble slått 3-2 på hjemmebane. Kanskje var det akkurat det som var nødvendig for å kickstarte sesongen, i tillegg til at de kan knappe innpå Åsane og toppen med en ny trepoenger her.

– Flere spillere viser gryende form, så vi håper vi klarer å mobilisere godt til en tøff kamp mot Medkila. Vi reiser til Harstad første påskedag med en godt forberedt kamptropp, sier ØHIL-trener Kjølv Eidhammer til klubbens hjemmeside

Hanne Larsen, som nå er i Brann, var blant flere viktige spillere Medkila mistet etter forrige sesong. Etter det har harstadværingene slitt kraftig. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Nordlendinger fulle av selvtillit

TIL 2020 – Amazon Grimstad, Alfheim stadion

Endringen fra Fløya til TIL 2020 har virkelig slått positivt ut så langt. De rødkledde fra Tromsø har levert gode prestasjoner hittil denne sesongen, men burde trolig ha stått med flere poeng enn de fem de har til nå.

I hjemmekampen mot Klepp for drøyt to uker siden var TIL 2020 i store perioder av kampen det klart beste laget og burde ha ledet komfortabelt til pause. Men nordlendingene tok ikke vare på sjansene og ble til slutt straffet for det. Likevel har det vært mye å bygge videre på, og laget er definitivt med i kampen om en topp to-plassering slik det ser ut nå.

Også Amazon Grimstad har tidvis levert godt i årets sesong. I forrige serierunde hadde de full kontroll hjemme mot Medkila da de vant 3-0. Da scoret blant andre 15 år gamle Martine Trollsås Fenger sitt første mål for klubben da hun satte inn 2-0 like før pause. Hun har også nylig scoret for J16-landslaget mot Nederland, og er svært ettertraktet blant flere toppserieklubber.

Amazon Grimstad-spiss Martine Fenger scoret sitt første mål i 1. divisjon i forrige seriekamp, bare 15 år gammel. Foto: Alexander Larsen

Fikk etterlengtet opptur

Klepp – AaFK Fortuna, Klepp stadion

315 dager etter hjemmeseieren over Stabæk i Toppserien forrige sesong, kunne Klepp omsider juble for tre poeng igjen i seriesammenheng da Medkila ble slått 3-0 på bortebane sist. Traktortrøyene fra Jæren rykket som kjent ned etter forrige sesong, men fikk heller ikke den beste starten med bare to poeng etter to serierunder i 1. divisjon i årets sesong.

Så gjenstår det å se hva forrige kamps etterlengtede opptur betyr for laget, som definitivt må regnes å kjempe i toppen denne sesongen.

– Det kommer til å bli en tøff og jevn førstedivisjonspulje med tette og gode oppgjør. Det blir det sannsynligvis også mot et hardtsatsende AaFK Fortuna som har startet et målrettet og spennende prosjekt på Mørekysten, sier Klepp-trener Owe Salvesen til klubbens hjemmeside.

Det hardtsatsende laget Salvesen snakker om, står med tre poeng så langt denne sesongen etter opprykket fra 2. divisjon. Lagets trener Frode Fagermo var svært fornøyd etter at laget sikret årets første trepoenger sist med sprudlende, offensiv fotball.

– Nå gjelder det å gjenskape denne prestasjonen i kampene fremover, for en svale gjør ingen sommer. Jeg har troen på at vi gjør det, oppsummerte Fagermo overfor klubbens nettsted.

To lag på jakt

Grand Bodø – Kil/Hemne, Nordlandshallen

Runden avsluttes med et lite oppgjør i nord når Grand Bodø tar imot Kil/Hemne inne i Nordlandshallen.

Bodøværingene står bare med to poeng så langt denne sesongen, men har likevel spilt jevnt i alle sine kamper med 2-2, 2-2 og 2-3 i løpet av de tre første serierundene.

Men trepoengere har det blitt få av, og her er det en tøff oppgave som venter når serietoer Kil/Hemne kommer nordover til Bodø. Laget har imponert denne sesongen, men måtte sist gi tapt i toppoppgjøret borte mot Åsane (1-3). Likevel var det en god prestasjon, noe som kan tyde på at laget faktisk mener alvor denne sesongen og dermed kanskje kan hevde seg i toppen over tid.

Med seier her kan Kil/Hemne krype helt opp i ryggen til Åsane, bare ett poeng bak bergenserne.

Tabellen i 1. divisjon ser slik ut før runden:

TABELL | 1.DIVISJON
1Kolbotn182745
2AaFK Fortuna181737
3Tromsø IL 2020182034
4Øvrevoll Hosle18326
5KIL/Hemne18-524
6Fyllingsdalen18-123
7Hønefoss BK18-821
8Grand Bodø18-821
9Grei18-2213
10Klepp18-2310

Annonse fra Toppserien: