Blir det mer Lyn-jubel etter slaget om Oslo vest? Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Pinseunderholdningen er her: Oslo-derby og storkamp i vente

Glem champagnefrokost og bunad! Nå er det på tide å rette blikket mot en ny serierunde i Toppserien.

Annonse:

Artikkelen er skrevet i samarbeid med:

Screenshot 2023-09-18 124943.png

Slik ser den niende serierunden ut:

Kolbotn - Brann, mandag 14:30

Arna-Bjørnar - Vålerenga, mandag 15:00

Røa - Lyn, mandag 15:00

Stabæk - Åsane, mandag 15:00

Rosenborg - LSK Kvinner, mandag 19:05

Slaget om Oslo vest

Hvem er best i Oslo vest? Det spørsmålet får vi svar på 2. pinsedag. 

I den niende serierunden av Toppserien er det endelig duket for byderbyet mellom Røa og Lyn, der både tre poeng og retten til å kalle seg det beste laget i Oslo vest står på spill. 

Det levner nok ingen tvil om at det er to motiverte lag som går ut på Røa kunstgress mandag klokken 15:00 - til det som blir et meget spennende oppgjør.

Røa startet sesongen forrykende med tre strake seiere, men har møtt litt motstand de siste ukene med bare én seier på de neste fem. Riktignok har alle kampene vært jevne oppgjør hvor Geir Nordbys lag har vist at de kan skape trøbbel for samtlige lag i Toppserien. 

De kommer også inn til derbyet mot Lyn fra en opptur i Bergen, hvor de var nære ved å knabbe med seg en trepoenger fra Brann stadion. Til slutt ble det ett poeng og en god prestasjon med hjem til Oslo vest. 

For Lyn sin del ble det også en trivelig oppladning til 17. mai etter 1-0-seieren over tabelljumbo Arna-Bjørnar - i det som var et svært viktig oppgjør for begge lag. 

Seieren gjorde at laget fra Kringsjå har plukket fire poeng på de to siste kampene, og har funnet litt form etter 1-7-fadesen mot Stabæk for noen uker siden. 

Det trengs om de skal tukte Røa på Røa kunstgress og vinne slaget om Oslo vest. 

Medaljekandidatene møtes

2. pinsedag ligger an til å bli en kjempedag sett med fotballøyne. Ikke bare får vi Oslo-derbyet mellom Røa og Lyn, men vi får også servert toppkamp mellom to av årets store medaljekandidater på Koteng Arena. 

Rundens hovedkamp er nemlig Rosenborg - LSK Kvinner

"Fugla" har vunnet samtlige hjemmekamper denne sesongen, men på bortebane har det virkelig gått skeis. Tre tap av tre mulige på fremmed gress er status, noe som har ført til at fjorårets bronsevinner har havnet litt bak mandagens motstander Rosenborg. Likevel er de med i medaljekampen for fullt, men den forferdelige bortestatistikken må gjøres noe med om det skal bli poeng her.

Men det blir neppe enkelt for LSK Kvinner. Rosenborg har nærmest vært uslåelige under Robin Shroot denne sesongen. Bare Brann har klart å ta poeng fra trønderne på de første åtte kampene - som gjør at den regjerende cupmesteren står med 21 poeng så langt. 

Sist runde tok de også en skikkelig "statement"-seier ved å slå serieleder Vålerenga på Intility, og ligger dermed likt med hovedstadslaget på toppen av tabellen - bare bak på målforskjell. 

Dette ligger an til å bli en utrolig spennende og gripende affære mellom to av Toppseriens storlag. 

Resten av kampene i runden er som følger:

Kolbotn - Brann

Arna-Bjørnar - Vålerenga

Stabæk - Åsane

Kolbotn har begynt å sanke litt poeng etter en horribel sesongstart, og står med fem poeng på de siste fire kampene. Med andre ord virker det som at formen er litt i anmarsj for det nyopprykkede laget - og godt er det når et revansjelystent og medaljejagende Brann-lag kommer på besøk til Grorud denne runden. 

Et lag som sårt trenger poeng er Arna-Bjørnar. Bergenserne har bare tatt ett fattig poeng hittil og står med begge beina godt plantet i bunnen av tabellen. At det skal bli flere poeng for tabelljumboen denne runden virker svært usannsynlig når serieleder Vålerenga står på motsatt banehalvdel - i det som blir et ekte "topp mot bunn-oppgjør". 

Åsane er et annet lag som higer etter poeng, og aller helst trepoengere. Sammen med Arna-Bjørnar er de nemlig det eneste laget som fortsatt står uten seier i årets sesong. Denne runden venter Stabæk på Nadderud, som aldri er en enkel kamp for noen lag. 

PS: Det spilles også én kamp i 1. divisjon på mandag. Den utsatte kampen mellom AaFK Fortuna og FKH/Avaldsnes har avspark klokken 14:00.

Annonse fra Toppserien: