PRESTASJONER, DRØMMER, OG DEN SAMMENSVEISEDE GJENGEN

Annonse:

 

Torsdag 20. juni ble Fotball-VM sparket i gang da Norge møtte New Zealand i åpningskamp foran 40.000 tilskuere. En av spillerne i denne kampen var Mathilde Harviken. Dette var Mathildes mesterskapsdebut for det norske landslaget. Før kampen tok vi en liten prat med Mathilde. 

 

Hei Mathilde, hvordan går det?

Hei, du, jo det går fint! Nå har jeg blitt vant til tidsforskjellen, så da går det egentlig bra. Det er veldig kult å være her i New Zealand og ha kommet seg hele veien til andre siden av jorden. 

Mathilde, dette er ditt første store mesterskap for Norge. Hvordan var det å finne ut av at du var med i troppen?

Nei, jeg fant jo ut av det som alle andre på pressekonferansen da Hege annonserte det i videoen. Da satt jeg hjemme i leiligheten i Trondheim sammen med Anna (Jøsendal) og så på. Så ble det selvfølgelig veldig god stemning da vi så at vi begge var med i troppen. Jeg vet ikke helt hva jeg går til, men jeg er spent og gleder meg. 

Fotball-VM bringer andre forventninger og rammer enn det du vanligvis er vant til, har du gjort deg noen tanker om mesterskapet? 

Jeg har ikke helt rukket å tenke så mye på det. Jeg prøver å ta ting litt som det kommer. Det blir større arenaer og mange tilskuere så håper jeg laget, og jeg, klarer å spille gode fotballkamper og at vi får vist oss frem fra en god side. Jeg tipper det blir veldig kult å få satt igang.

Du er en av ni Toppserie-spillere som har gått relativt direkte fra sesong og inn i landslagstrening. Hvordan har det vært?

Jeg merket det litt, at det har vært en tøff juni måned da vi kom inn på samling. Vi fikk heldigvis noen ekstra rolig dager før vi dro til New Zealand med rolige økter så vi fikk hentet oss inn igjen. 

En tøff juni måned, men en måned hvor du og Rosenborg har hatt gode prestasjoner. Er dette noe du tar med deg inn i mesterskapet?

Ja, selvfølgelig. Det er jo alltid fint å ta med seg gode prestasjoner så det er fint at vi har vært i sesong så tett opp til mesterskapet som gjør at vi da er i form og kan være godt rustet for nye kamper. 

Hvordan vil du si at mentaliteten i laget er nå?

Jeg føler at mentaliteten er veldig bra. Det er god stemning og folk er klare for å vise seg fra en bedre side enn i mesterskapet i fjor sommer. Jeg tror vi kommer godt rustet inn mot mesterskapet. 

Er det noe dere i landslaget gjør nå, som ikke er fotball, for å holde den gode stemningen også utenfor banen?

Ja, jeg vet ikke om det er bevisst, men vi har jo en del sosialt vi gjør. Vi sitter og spiller spill. Som man selvfølgelig ikke må være med på, men vi ser jo at veldig mange sitter i det sosiale rommet vi har her og synes det er gøy å holde på med noe med de andre på laget. Så det viser jo at det er en veldig godt sammensveiset gruppe også av banen.

Jeg har hørt rykter om at dere spiller en del yatzy. Stemmer det?

Haha, ja jeg kommer akkurat fra Yatzy nå.

Og hvordan går det i Yatzy?

Altså jeg har fått yatzy! Nå er vi ikke helt ferdig med spillet og jeg tror ikke jeg vinner, men det viktigste var at jeg fikk yatzy og det fikk jeg. 

Du skal nå representere Norge i et VM, som for mange er den store drømmen. Har du et råd til unge spillere som drømmer om å en dag representere Norge i VM?

Ja, det har jo vært drømmen min også lenge, og det blir et litt kjedelig svar, men det er viktig at man har det gøy med fotballen. Man må trene godt og ta til seg all lærdommen man kan få av trenere og ikke minst spillere som man har rundt seg. Så, kjedelig svar, men det er det som gjelder.

Hvilke forventninger har du til dette VM-et?

Jeg forventer, og håper, at vi skal gjøre gode prestasjoner som lag og vinne fotballkamper. Og så håper jeg at vi klarer målsettingen om å komme oss videre fra gruppa og så får vi ta det litt derfra. 

Tusen takk Mathilde, da skal jeg la deg gå tilbake til yatzyen, så får du ha masse lykke til både i yatzy og i VM. Ha det!

Haha tusen takk, ha det bra!

 

Norge fikk ikke den starten på VM som vi håpet på. Det ble en tøff kamp hvor Norge til slutt trakk det korteste strået mot hjemmenasjonen New Zealand og tapte 1-0. 

230720 Hannah Wilkinson of New Zealand and Mathilde Harviken of Norway during the FIFA Women’s World Cup football match between New Zealand and Norway on July 20, 2023 in Auckland.
Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0487

 

Det gjenstår fortsatt to kamper i gruppespillet og dersom Norge vinner disse har de mulighet til å komme videre fra gruppespillet.

Mathilde og resten av det norske landslaget spiller sin neste avgjørende kamp allerede i morgen kl.10.00 norsk tid. Du kan se kampen på Viasat.

 

Slik spilles de neste kampene til Norge i gruppespillet: 

25.07, 10.00: Sveits-Norge (Viasat) 

30.07, 09.00: Filippinene-Norge (Viasat)



Annonse fra Toppserien: