PUBLIKUMSREKORD FOR ANDRE HELG PÅ RAD

For ande helg på rad ble det satt ny publikumsrekord i Toppserien. Den nye rekorden er 11 636 og ble satt på Lerkendal i oppgjøret mellom Rosenborg og Brann, som trønderne forøvrig vant 1-0. Samtidig lever kampen om fjerdeplassen for fullt.

Avaldsnes – Kolbotn 0-3 (0-2)
Mål: 0-1 Tonje Pedersen (16), 0-2 Eline Hegg (38), 0-3 Julie Elise Hoff Klæboe (90)

Da disse lagene skulle møtes på Sofiemyr tidligere i år, ble kampen først utsatt grunnet dårlige baneforhold, før NFF til slutt tilkjente Avaldsnes en 3-0-seier uten at kampen ble spilt. Denne runden fikk lagene møtes, men denne gangen på Karmøy.

Gjestene åpnet best, men hjemmelaget kom seg fort og viste friske tendenser i en periode. Avaldsnes fikk også åpningsminuttenes største sjanse, men Hanna Dahl fikk dårlig treff og ballen trillet utenfor. Åpningen var forholdsvis jevnspilt, men etter kvarteret blokkerte Susan Ama Duah et skudd med hånden, og dommeren dømte straffe til Kolbotn. Tonje Pedersen dunket ballen kontant høyt til venstre forbi Synne Danielsen fra 11-meteren, som ikke kunne hindre scoring selv om hun gikk riktig vei.

Etter scoringen tok Avaldsnes kontroll over kampen og rullet opp flere gode angrep som nesten førte til store sjanser. Ti minutter før pause fikk de også en kjempesjanse ved Selma Løvås som fikk headet mot åpent mål etter at Selma Panengstuen ikke nådde frem på innlegget fra Hanna Dahl. Men før ballen passerte målstreken fikk en Kolbotn-spiller klarert.

Istedenfor utligning smalt det i andre enden av banen like etter. Eline Hegg sto helt alene foran mål og tok imot en heading fra Julie Hoff Klæboe, før hun satte ballen i mål og doblet Kolbotns ledelse på Karmøy. 2-0 var også pauseresultatet etter en ganske jevnspilt omgang, der Kolbotns effektivitet var forskjellen.

Eline Hegg kunne smile for scoring og Kolbotns andre strake seier da Avaldsnes ble slått 3-0 på Karmøy.

Vertene måtte dermed fremover i banen etter pause for å jakte redusering. Og de etablerte et godt trykk mot Kolbotn. Karina Sævik var meget aktiv og skapte mange problemer for bortelagets forsvar, men det ble bare nesten. Den største muligheten landslagsspilleren fikk var etter å ha rundet keeper, men kom litt for skrått på mål til å avslutte selv, og fant ingen medspillere foran mål med pasningen. Ingrid Kvernvolden testet Synne Danielsen i motsatt ende, men Avaldsnes-keeperen fikk fingertuppene på ballen og reddet.

Selv om Avaldsnes fortsatte å trykke på for redusering og en vei tilbake i kampen, ble det ikke veldig farlig. Karina Sævik prøvde seg på en lobb fra 35 meter som gikk over, men ellers var avslutningen ganske ufarlige. Istedenfor redusering, fjernet Kolbotn all tvil på overtid etter nok en straffe. Julie Elise Hoff Klæboe sendte Synne Danielsen feil vei og kula i mål, og dermed vinner Kolbotn 3-0 i en kamp der de var best foran begge målene.

Opptur

LSK Kvinner – Arna-Bjørnar 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Fiona Worts (11), 2-0 Irene Dirdal (78)

For LSK Kvinner har det trøblet både på og utenfor banen i det siste. Sportslig har laget en stor jobb å gjøre dersom det skal bli topp 4 etter en svak periode, mens utenfor banen ryktes det om konfliktilstander innad i klubben, noe som skal ha ført til at både Camilla Linberg og Malin Brenn forlater klubben 1. august. Det ønsket de nok å legge bak seg mot Arna-Bjørnar, som vant 1-0 sist lagene møtte hverandre.

Kampen startet med en rolig og jevn åpning med få høydepunkter. Etter ti minutter headet Fiona Worts like utenfor, men bare minuttet senere var hun mer presis med avslutningen da hun sendte kanarifuglene i ledelsen. Emilie Woldvik fant spissen inne i feltet med et godt innlegg, og Worts kunne styre inn ledelsen med en heading i lengste hjørne. Vertene festet et grep om kampen etter ledermålet og var nære ved å doble like etterpå, men skuddet fra Thea Kyvåg snek seg utenfor.

Resten av omgangen fortsatte hjemmelaget å dominere kampen og skapte flere store sjanser, men uten å få uttelling.  Både Laura Gashi og Emma Stølen Godø var nære, men det ble ikke flere scoringer  i løpet av de første 45 minuttene og LSK Kvinner kunne gå til pause med en fortjent ledelse.

Arna-Bjørnar startet friskt etter hvilen, men avslutningene var stort sett fra distanse og endte opp som ufarlige. Etter 78 minutter doblet LSK Kvinner ledelsen. Innbytter Irene Dirdal mottok et vakkert gjennomspill fra Laura Gashi, og alene med Ida Norstrøm var hun sikker som banken og satte inn 2-0. Det så ut til å punktere kampen og det var ikke mye som tilsa en sluttspurt fra Arna-Bjørnar. Like før slutt var de derimot nære ved å redusere da Marie Johansdottir fikk skutt fra 11-12 meter. Avslutningen traff Karoline Haugland like foran LSK-målet, men hun fikk ikke kontroll på ballen like foran Moa Edrud.

LSK Kvinner var nære 3-0 like etterpå, men kampen ebbet ut med 2-0-seier til hjemmelaget i LSK-hallen, som endelig fikk en opptur etter alt bråket den siste tiden.

Topp 4-kampen lever

Lyn – Stabæk 1-2 (1-1)
Mål: 0-1 Justine Kielland (14), 1-1 Anna Aahjem (39), 1-2 Smilla Vallotto (49)

På Kringsjå var det duket for et høyinteressant oppgjør i kampen om topp 4, da fjerdeplasserte Lyn tok imot femteplasserte Stabæk til dyst. Avstanden mellom lagene før kampen var fire poeng i favør Lyn, som i tillegg har én kamp mindre spilt. Stabæk burde dermed helst vinne dette spennende duellen.

Og gjestene fra Bærum virket påskrudde fra start. De hindret Lyn i å spille langs bakken og vant dermed ofte ballen. Stabæk fikk også en gyllen mulighet ganske tidlig da Melissa Bjånesøy ble spilt gjennom, men Kirvill Odden reddet. Ikke lenge etter den sjansen, kom Stabæk fremover igjen og denne gangen ble de tildelt straffe etter en hands fra Emilie Bølviken. Justine Kielland tok ansvar fra krittmerket og satte sikkert inn 1-0.

Det ble ikke mange sjansene etter scoringen. Lagene byttet på å ha et spillemessig overtak, men klarte ikke å true hverandres mål nevneverdig. Det var status frem til Kristin Holmen fant Anna Aahjem i bakrom etter 39 minutter. Lyns toppscorer gjorde ingen feil alene med keeper og satte sikkert inn utligningen.

Ikke mange minuttene ut i andre omgang skulle det komme nok en scoring på Kringsjå. Justine Kielland spilte ut til Smilla Vallotto på venstre som angrep rommet som hadde åpnet seg. Hun banket ballen i  mål og sendte Stabæk tilbake i ledelsen. I perioden som fulgte hadde Stabæk god kontroll på Lyn og det skjedde veldig lite i en rolig periode. 20 minutter før slutt kunne gjestene satt inn sin tredje scoring da de ble tildelt enda en straffe, men denne gangen gjettet Odden riktig vei og reddet forsøket fra straffemerket.

Zara Jönsson og Stabæk trakk det lengste strået mot Lyn i den viktige kampen om fjerdeplassen. Spissen ble også tatt ut på det svenske U23-landslaget forrige uke.

Det kom ingen særlig sluttspurt fra Lyn, som virket stresset med ball og skapte lite. Dermed går Lyn på sitt første tap siden 27. april, mens Stabæk tar med seg en uhyre viktig trepoenger i kampen om topp 4.

Revansjerte skuffelsen

Røa – Vålerenga 0-4 (0-3)
Mål: 0-1 Stine Brekken (22), 0-2 Stine Brekken (32), 0-3 Elise Thorsnes (45), 0-4 Elise Thorsnes (61)

Røa har som nevnt fått en fryktelig tøff retur til det gode selskap etter opprykket til Toppserien. Geir Nordbys lag står bare med to poeng etter 13 spilte kamper, og det skulle mye til for at poengsummen økte da serietoer Vålerenga kom på besøk, som selv ville slå tilbake etter skuffelsen mot Brann sist helg.

Intensjonene til den regjerende cupmesteren ble synlig fra start. Vålerenga gikk rett i strupen på Røa og skapte en kjempesjanse allerede etter et par minutter. Elise Thorsnes kom alene gjennom, men ligaens toppscorer avsluttet over mål. Thorsnes var på farten igjen litt senere, men nok en gang var ikke avslutningen god nok.

Midtveis i omgangen skulle Vålerenga endelig få uttelling for presset. Stine Brekken lobbet først gjennom Agnete Nielsen, som trakk seg innover i banen og avsluttet. Forsøket ble reddet av Hildegunn Sævik, men på returen hadde Brekken fulgt opp og avsluttet under Sævik og i mål. Deretter var Thorsnes nære igjen, før Brekken doblet ledelsen med sin andre scoring. Janni Thomsen la perfekt inn på hodet til Brekken, som kontant stanget lærkula over Sævik og i nettet.

Før pause var Thorsnes nære på nok en gang, men ble stoppet av en mesterlig redning fra Røa-keeperen. Men rett før pausesignalet gikk skulle toppscoreren endelig få nettsus. Hun driblet seg forbi to motstandere og kom seg inn i feltet der hun fyrte av. Med venstrefoten plasserte hun ballen i lengste hjørne forbi Sævik til en 3-0-ledelse for Vålerenga, som også var pauseresultatet.

Etter hvilen var Brekken nære å fullføre hattricket sitt, men ble stoppet av tverrliggeren. Kvarteret ut i andre omgangen skulle Thorsnes, i likhet med Brekken, bli tomålsscorer. Janni Thomsen slo nok et godt innlegg fra høyre, på hodet til veteranspissen som enkelt kunne heade forbi Sævik fra kloss hold. Med 4-0 var kampen avgjort og den siste halvtimen av oppgjøret ble kontrollert inn til tre poeng av Vålerenga.

Ny publikumsfest

Rosenborg – Brann 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Synne Skinnes Hansen (20)

Forrige uke opplevde Brann publikumsfest på Brann stadion med 10 582 tilskuere. Dagen ble også kronet med 1-0-seier over serietoer Vålerenga foran et rekordstort publikum. Den rekorden ville Rosenborg slå, som selv bød opp til folkefest mot nettopp Brann, på Trondheims storstue Lerkendal.

Foran 11 636 og ny publikumsrekord for andre helg på rad, tok Rosenborg kommandoen fra start. Kampens første avslutning ble servert av Cecilie Andreassen og midtbanespilleren var ikke langt unna heller. Skuddet fra rundt 20 meter smalt i tverrliggeren før det gikk over. Utenom Andreassens skudd var det veldig få sjanser på Lerkendal de første 20 minuttene, men da kom også scoringen. Anna Jøsedal fikk slått inn fra venstre og foran mål kom motsatt kantspiller, Synne Skinnes Hansen. På første touch satt hun ballen forbi Aurora Mikalsen til trøndersk ledelse.

Brann hadde mye ball en periode og spilte vertene lave til tider, men uten å skape målsjanser i det hele tatt. Isteden kom hjemmelaget på en kjempekontring, som endte med avslutning fra målscorer Skinnes Hansen. Denne gangen gikk det harde skuddet over mål.

Kampbildet fortsatte etter pause: Brann med mye ball, mens Rosenborg forsvarte seg lavt og godt, samtidig som de satset på kontringer. Serielederen klarte derimot ikke å skape sjanser, mens trønderne var farlige når de angrep, spesielt langs venstre ved EM-uttatte Anna Jøsendal. Den tidligere Avaldsnes-spilleren skapte mye trøbbel for Brann-forsvaret og var et konstant uromoment.

Cecilie Andreassen hadde to nye skuddforsøk i andre omgang, blant annet ett som gikk over mål, men uten å få nettkjenning. Fra Branns side hadde Elisabeth Terland et skuddforsøk, men serielederens toppscorer fikk ikke skuddet forbi Emilie Bragstad. Innbytter Berglind Thorvalsdottir fikk en gyllen mulighet fra kort hold etter en corner, men forsøket gikk over målet til Lene Christensen.

Nora Eide Lie hadde også et skudd, men også det gikk utenfor, før Rosenborg kunne doblet ledelsen. Maria Olsvik skled nesten inn kampens andre scoring, før Emilie Joramo avsluttet, men også det skuddet gikk utenfor. Det gjorde også Eide Lies andre skuddforsøk for dagen, da hennes forsøk snek seg til side for stolpen.

Brann klarte derimot ikke å score på Lerkendal. Dermed går serielederen på sitt første tap for sesongen, mens Rosenborg tar en sterk hjemmeseier foran 11 636 på Lerkendal, som samtidig er ny publikumsrekord i Toppserien.