Åsane tok en svært viktig seier mot Kolbotn og skaffet seg en luke ned til direkte nedrykk. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Pusterom i bunnstriden og gull-lukt i Oslo

Åsane skaffet seg et etterlengtet pusterom i nedrykksstriden, mens Vålerenga er én seier unna seriegullet.

Mål:

Et Arna-Bjørnar i poengnød hadde gode muligheter for seier mot formsvake Røa.

Vertene åpnet friskt i plaskeregnet på Arna, men totalt sett var innledningen av det rolige slaget.

Selv om begge lag viste tendenser endte det opp med lite produktivitet foran målene.

Det nærmeste man kom før pause var på overtid av første omgang. Gjestenes Solveig Engås klemte til fra 16 meter, men ble stoppet av et tigersprang av Hanne Larsen, som sørget for at en sjansefattig omgang endte målløs.

Heller ikke etter hvilen ble det skapt voldsomt med målsjanser, selv om Arna-Bjørnar tok initiativet og presset Røa bakover i banen.

Hjemmelaget skapte ikke all verden, men kunne tatt ledelsen med et drøyt kvarter igjen. Anna Nigardsøy fant Mia Fedøy med en presis pasning, men sistnevnte måtte se at ballen snek seg like utenfor.

Det var bergenserne som var hvassest i andre omgang, og like før slutt var de marginer unna å få med seg en uhyre viktig trepoenger. Linnea Sælen fikk slått videre til Sanne Lekven som kom til avslutning. Dessverre for hjemmelaget ble skuddet blokkert på vei mot mål før ballen trillet utenfor.

En sjansefattig affære der Arna-Bjørnar muligens fortjente tre poeng basert på andre omgang, ender til slutt med 0-0 og poengdeling.

Hanne Larsen og Arna-Bjørnar holdt nullen hjemme mot Røa. Det holdt til ett poeng, men med Åsanes seier over Kolbotn begynner det å spøke med tanke på nedrykk. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Styrer mot sølv

Brann - Stabæk 3-0 (1-0)
Mål: 1-0 Signe Gaupset (24), 2-0 Amalie Eikeland (47), 3-0 Nora Lie Eghdami (53)

På Brann stadion jaktet Brann sin sjuende strake seier da Stabæk gjestet Bergens storstue.

Gjestene fra Bærum åpnet positivt og satte ballen i mål etter bare seks minutter. Melissa Bjånesøy stanget ballen i nettet bak Aurora Mikalsen, men spissen ble avblåst for offside.

Etter det tidlige skremmeskuddet fra Stabæk, tok Brann mer over kampen. Like før kvarteret var spilt var vertene og Nora Lie Eghdami centimetere unna et ledermål, men skuddet smalt i tverrliggeren bak Sunniva Skoglund.

Nevnte Lie Eghdami var nære igjen midtveis i omgangen, før Brann endelig fikk betalt for presset etter 24 minutter. Signe Gaupset fikk skutt to ganger, og på det andre satte stortalentet ballen mellom beina på Skoglund og sendte Brann i ledelsen.

Hjemmelaget fortsatte å angripe, selv om også Stabæk hadde sine visitter fremover i banen.

Like før pause kom vertene til nok en stor sjanse ved Amalie Eikeland. Kantspilleren fikk avsluttet fra 10 meter, men hadde ryggsekken på og sendte ballen langt over mål. Dermed sto det 1-0 til pause.

Andre omgang startet med et smell for Brann. Hjemmelaget kom ut i hundre og doblet ledelsen ved Amalie Eikeland etter bare to minutter spilt. Denne gangen hadde hun tatt av ryggsekken og skrudde ballen elegant i hjørnet bak Skoglund.

Og bare seks minutter senere var 3-0 et faktum. Keeper Skoglund og Lena Soleng Hansen gikk i samme duell på en corner fra Nora Lie Eghdami. Ingen av Stabæk-spillerne fikk klarert, og dermed gikk ballen over streken rett fra hjørnesparket.

Etter timen var Karoline Haugland nære ved å sette 4-0, men Skoglund fikk en sterk hånd på skuddet.

Det gjorde imidlertid ingenting for Brann. Med 3-0 å gå på kunne bergenserne kontrollere kampen den siste halvtimen. De hadde også flere gode forsøk til å score mer, men nøyde seg med tre mål. Dermed vinner Brann 3-0 og fosser videre mot sølv og Europa-spill med sin sjuende strake seier.

Overtidsdrama i bronseduellen

Rosenborg - LSK Kvinner 1-2 (0-0)
Mål: 0-1 Emilie Woldvik (74), 1-1 Ine Berre (90), 1-2 Thea Kyvåg (90+2)

I Trondheim var det duket for storkamp og et oppgjør om viktige poeng i medaljestriden.

Rosenborg gikk aggressivt ut fra startblokkene og satte LSK Kvinner tidlig under press. Etter 18 minutter kom trønderne seg også til kampens første sjanse. En god kontring endte med at Ine Berre fikk avsluttet fra 9-10 meter, men kantspilleren klarte ikke å sette ballen på mål.

Etter halvtimen holdt LSK Kvinner og Thea Kyvåg på å utnytte en svak pasning fra Selma Magnusdottir, men forsøket fra Kyvåg ble blokkert, før Kaja Hjelmhaug satte returen utenfor.

Noen minutter senere var Rosenborg marginer unna ledelsen. Et presist innlegg fant hodet til Mathilde Harviken som headet i stolpen. På returen ble det kaos i feltet før LSK Kvinner fikk klarert med et nødskrik.

Selv om Rosenborg var det klart beste laget før pause, måtte trønderne gå i garderoben på 0-0.

Gjestene fra Romerike var mer med etter pause, og var ikke langt unna et ledermål innledningsvis. Først satte Amanda Johnsson Haahr ballen utenfor etter 47 minutter, før Tonje Erikstein avsluttet over mål fra 16 meter.

Så var det Rosenborgs tur igjen etter 64 minutter. Ine Berre slo inn til Camilla Linberg som la igjen til Selma Magnusdottir. Den islandske landslagsspilleren avsluttet fra god posisjon, men rett på Klara Sporsem.

I det påfølgende angrepet motsatt vei var Thea Kyvåg utrolig nære ved å gi LSK Kvinner ledelsen. Kantspilleren fikk headet fra fem meter, men under press gikk ballen utenfor.

Noen minutter senere kom nevnte Kyvåg alene med Rugile Rulyte, men avslutningen ble for dårlig og gikk over.

Men med kvarteret igjen å spille skulle scoringen endelig komme, og det var kapteinen som tok ansvar. Fra 30 meter bestemte Emilie Woldvik seg for å sende avgårde et skudd. Høyrebacken fikk drømmetreff og ga LSK Kvinner ledelsen med en suser over hodet på Rulyte.

Like etter var vertene nære en utligning da Rebecka Holum fikk heade fra fire meter. Under press klarte hun imidlertid ikke å overliste Sporsem.

Kampen så dermed ut til å ebbe ut med borteseier, men i kampens siste ordinære spilleminutt løpte Ine Berre gjennom, rundet Emma Reshane og plasserte inn utligningen.

Da så det ut til at Berre hadde reddet ett poeng, men dramaet var ikke over i Trondheim. To minutter på overtid sendte Kaja Hjelmhaug en lang ball i bakrom. Den endte opp hos Thea Kyvåg som kom alene med keeper. Denne gangen var kantspilleren iskald og trillet ballen mellom beina på Rugile Rulyte og i mål.

Bronseduellen mellom Rosenborg og LSK Kvinner ender med 2-1-seier til bortelaget etter noen svært dramatiske sluttminutter.

LSK Kvinner klatret opp på bronseplass etter seier over Rosenborg i en dramatisk affære. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Langt steg mot kvalik

Kolbotn - Åsane 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 Milena Kokosz (20), 0-2 Katarina Dybvik Sunde (82)

I den nervepirrende bunnstriden kan hver kamp bli potensielt avgjørende. Denne runden kunne kvalikplasserte Åsane ta et stort steg unna direkte nedrykk i bortemøtet med Kolbotn.

De oransjekledde bergenserne var imidlertid ikke langt unna å få en grusom start på kampen. Allerede etter tre minutter fikk Marie Moen Preus avsluttet fra gunstig posisjon, men Savanna Duffy hadde kontroll.

Utenom dette var starten preget av mange stopp i spillet og at ballen skiftet eier ofte.

Men etter 20 minutter smalt det plutselig fra Åsane. Kolbotn rotet det til i frispillingen som gjestene utnyttet. Marina Jensen spilte videre til Marie Seim, som igjen fant Milena Kokosz alene med keeper. Åsane-kapteinen gjorde ingen feil og sendte bortelaget i føringen.

Ikke lenge etter holdt hjemmelaget på å rote det til for seg selv igjen, men Selma Panengstuen slapp med skrekken.

Resten av omgangen bar preg av mye nesten og et par halvsjanser. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-0 til Åsane.

De siste 45 minuttene på Grorud ble ingen sjansebonanza. Begge lag prøvde seg i angrep, men det manglet litt på både presisjon, utførelse og kvalitet.

Åsane virket fornøyde med 1-0, og selv om Kolbotn prøvde å få en utligning, klarte de ikke å spille seg til de store sjansene.

Mot slutten var det Åsane som var nærmest, og gjestene fikk også med seg 2-0 etter nok en blemme fra Kolbotn i frispillingen. Eline Hegg mistet ballen til Mathilde Sangolt, som spilte videre til Katarina Dybvik Sunde. Åsane-spissen fikk en enkel oppgave med å løpe inn 2-0 med åtte minutter igjen å spille.

I sluttminuttene hadde både Sangolt og Sunde sjanser til å øke ledelsen ytterligere, men Panengstuen hindret flere baklengsmål.

Åsane vinner til slutt 2-0 og tar med seg tre uvurderlige poeng hjem til Bergen, og skaffer seg en luke på fire poeng ned til Arna-Bjørnar.

Én seier unna gullet

Vålerenga - Lyn 3-0 (2-0)
Mål: 1-0 Michaela Kovacs (29), 2-0 Ronja Arnesen (41), 3-0 Karina Sævik (53)

I hovedstaden var det klart for byderby denne helgen, der Vålerenga kunne ta ett steg nærmere seriegullet med seier over Lyn.

Det ble ikke den helt begivenhetsrike startet på Oslo-derbyet. Vålerenga hadde en halvsjanse etter 12 minutter som Trine Skjelstad Jensen avverget.

Foruten dette skjedde det ikke altfor mye ute på kunstgresset på Intility. Hjemmelaget hadde det spillemessige overtaket, men uten å skape altfor mye.

Etter halvtimen løsnet det imidlertid for serielederen. En corner sørget for klabb og babb og rot i Lyn-feltet. Kirvill Odden fikk en hånd på ballen, men gjorde at den traff Michaela Kovacs, før ballen trillet over streken. Dermed 1-0 til Vålerenga på kaotisk vis.

Fem minutter senere var det Lyn sin tur til å være farlige på en corner. Trine Skjelstad Jensen vant den første duellen før ballen ble pirket mot mål. Der var imidlertid Tove Enblom og avverget.

Med fire minutter igjen til pause kunne hjemmepublikummet juble igjen. Vålerenga vant ballen etter Lyn-slurv. Deretter fulgte raske kombinasjoner mellom Olaug Tvedten og Janni Thomsen. Sistnevnte banket ballen på tvers av feltet der Ronja Arnesen befant seg. 18-åringen beholdt roen og bredsidet inn 2-0.

Omgangen så ut til å ebbe ut med 2-0, men på overtid fikk Lyn en enorm sjanse til å redusere. En flikk fra et innlegg sørget for at Sofie Tunes plutselig var alene med Enblom. Lyn-spissen prøvde å plassere ballen mellom beina på VIF-keeperen, men svenske Enblom reddet med en strålende benparade.

Vålerenga var sultne på flere mål etter hvilen, og burde økt til 3-0 da Karina Sævik kom alene med Kirvill Odden. Lyn-keeperen kom derimot seierende ut av duellen og reddet.

Så vartet Emilie Closs opp med en knallhard takling i egen boks, som endte med straffe til hjemmelaget. Karina Sævik tredde frem, men satte ballen i stolpen fra krittmerket.

Men Sævik skulle få scoringen sin like etter. Sædis Heidarsdottir fikk god tid til å sikte med innlegget sitt. Det fant veien til Sævik på bakre som elegant stupheadet inn 3-0.

Da tydet alt på at Vålerenga kunne innkassere tre nye poeng. Serielederen fortsatte imidlertid å skape sjanser og kunne økt til både 4 og 5-0 utover i andre omgang

Lyn kunne også fått med seg en redusering helt på tampen ved Solveig Slemmen, men kantspilleren/vingbacken avsluttet utenfor.

Det var derimot aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne. Vålerenga får revansje fra tapet på Kringsjå tidligere i år og vinner 3-0 over Lyn. De tre poengene gjør også at de kongeblå nå bare er én seier unna seriegullet, som kan komme på hjemmebane mot Kolbotn neste runde.