Bodø/Glimt var tilbake med et smell etter den utsatte kampen forrige runde, og vant 4-0 over Fyllingsdalen. Foto: Kent Even Grundstad

Rivalen snublet - luke i toppen

Heller ikke TIL 2020 klarte å stoppe Bodø/Glimt, som nå har fått en fem poengs luke på toppen av 1. divisjon.

Viking - KIL/Hemne 1-6 (0-3)
Mål: 0-1 Sara Hoftun Bjerksæter (5), 0-2 Amalie Hoftun Bjerksæter (31), 0-3 Amalie Hoftun Bjerksæter (32), 0-4 Oda Stornes Stålesen selvmål (56), 1-4 Ina Kristoffersen (57), 1-5 Amalie Hoftun Bjerksæter (60), 1-6 Karoline Nagelhus Hernes (73)

Etter en sterk borteseier mot Fyllingsdalen sist runde, jaktet Viking sesongens første hjemmeseier da KIL/Hemne gjestet SR-Bank Arena.

Og de mørkeblå vertene var ikke langt unna å få en drømmestart på oppgjøret. I kampens første angrep fikk Iben Robertsen en gyllen mulighet, men Ingvild Grøtting stod riktig plassert og reddet.

Isteden for en drømmestart, ble det omtrent en marerittstart for Viking. Etter fem minutter fikk hjemmelaget et utspill rett i retur. Ballen havnet hos Sara Hoftun Bjerksæter som elegant plasserte ballen over hodet på Emma Jönsson og i krysset.

Deretter fikk Hanne Sæthre Jakobsen en ok sjanse til å utligne, men skuddet fra god posisjon gikk et lite stykke over mål.

Da var KIL/Hemne mye mer effektive når de fikk sjansen. Like etter at halvtimen var passert vartet gjestene opp med et lekkert angrep. Marita Olsen spilte gjennom målscorer Sara Hoftun Bjerksæter, som videre trillet ballen uselvisk på tvers til søster Amalie Hoftun Bjerksæter. På åpent mål fikk sistnevnte få problemer med å sette inn 2-0.

Minuttet senere stod det også 3-0 og nok en gang var det Amalie Hoftun Bjerksæter som gjorde det. En lang ball fremover ble stusset videre av en Viking-forsvarer. Bjerksæter plukket opp ballen, snurret rundt med en forsvarer og trillet inn 3-0.

Viking fikk en god mulighet til å redusere like etter pause, men Sanne Lekven satte ballen over.

Om kampen ikke var avgjort på 3-0, ble den hvert fall avgjort da KIL/Hemne fikk corner, som gikk via Oda Stornes Stålesen og i mål til 4-0.

Da hjalp det lite at Ina Kristoffersen stanget inn en redusering i det påfølgende angrepet, for om det tente et ørlite håp for Viking, ble det slukket igjen ganske umiddelbart da Amalie Hoftun Bjerksæter fullførte hattricket sitt og sørget for 5-1.

Og da Karoline Nagelhus Hernes satte inn 6-1-målet for KIL/Hemne med 17 minutter igjen å spille, var ydmykelsen komplett. Viking kommer dermed raskt ned på jorda igjen etter trepoengeren i Bergen sist med en ordentlig kjempesmell mot KIL/Hemne.

Karen Rygg Ims og Viking gikk på en kjempesmell mot KIL/Hemne. Foto: Alexander Larsen

Best i nord

Bodø/Glimt - TIL 2020 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Claudia Cagnina (42), 2-0 Anna Johansen (75)

Manges øyne var nok rettet mot det som skulle skje i Bodø denne helgen. Der var det nemlig duket for Slaget om Nord-Norge mellom serieleder Bodø/Glimt og TIL 2020.

Det ble imidlertid en ganske rolig åpning på derbyet i nord. TIL 2020 tok kontroll over ballen og styrte mye av banespillet, men skapte svært lite.

Heller ikke Bodø/Glimt maktet å få til noe særlig foran mål i løpet av de første 40 minuttene, som dermed ble en svært sjansefattig affære.

Men like før pause vartet serielederen opp med et øyeblikks magi. Et nydelig gjennomspill fant bakromsløpet til Claudia Cagnina, som tok med seg ballen forbi keeper Marie Aspenes og satte inn 1-0 i det tomme målet.

Heller ikke i andre omgang ble det en voldsom sjansebonanza i Bodø. Innledningsvis var det hjemmelaget som trykket på for en scoring til og hadde et par halvfarligheter, men de store sjansene uteble.

For TIL 2020 var det Mali Trøan som kom nærmest ved et par anledninger, men uten å skape særlig trøbbel for Aubrei Corder i Bodø/Glimt-buret.

Da kvarteret gjenstod skjedde det noe foran gjestenes mål. TIL 2020 klønet det litt til i utspillsfasen, som gjorde at hjemmelaget kom gjennom mot mål. På vei dit ble en Bodø/Glimt-spiller felt og dommeren pekte resolutt på straffemerket.

Anna Johansen var sikker som banken fra ellevemeteren og sørget for 2-0 til serielederen, som også var nok til å sikre den sjuende strake seieren for Bodø/Glimt.

Seiersrekken ble brutt

AaFK Fortuna - Hønefoss 1-1 (1-0)
Mål: 1-0 Linn Huseby (23), 1-1 Silje Nyhagen (78)

Seieren til Bodø/Glimt la press på lagene som jager bak. Blant disse er AaFK Fortuna som ligger tre poeng bak og med én kamp mindre spilt.

De møtte serietreer Hønefoss hjemme på Color Line stadion denne runden.

I Ålesund var det bortelaget som tilrev seg et aldri så lite initiativ i åpningen. Det resulterte også i et par halvsjanser, deriblant to skuddforsøk på rad som begge ble blokkert av vertenes forsvar.

Utenom dette var det lite som skjedde foran målene i første halvdel av første omgang, men da Maria Herdel Pedersen ble felt og AaFK Fortuna fikk straffespark tok det litt fyr.

Linn Huseby var sikker og satte inn 1-0 med en kontant straffe.

Hønefoss var ikke langt unna å svare umiddelbart på et innlegg, men en forsvarsspiller fikk kastet seg inn foran Silje Nyhagen og klarert til corner.

Etter pause tok AaFK Fortuna kontroll over kampen og styrte det som skjedde utpå kunstgresset på Color Line stadion.

Vertene skapte ikke altfor mye, men hadde full kontroll på Hønefoss.

Maria Herdel Pedersen fikk en stor sjanse til å doble ledelsen, men skuddet ble reddet av Mari Hasselknippe.

Drøye 12 minutter før slutt fikk gjestene en corner. Den fant hodet til en umarkert Silje Nyhagen som stanget inn utligningen.

Deretter var det AaFK Fortuna som jaktet et seiersmål, og kom nærme ved Herdel Pedersen med sju minutter igjen. Dansken dro seg innover og fyrte av, men Hasselknippe var parat og slo til corner.

Det var det nærmeste noen av lagene kom en scoring og det ender dermed 1-1 i Ålesund, som er AaFK Fortunas første poengtap denne sesongen.

Første seier siden serieåpningen

Odd - Fyllingsdalen 1-2 (1-1)
Mål: 1-0 Rikke Stoltenberg (36), 1-1 Martine Kjøholdt (42), 1-2 Martine Kjølholdt (60)

Det var to lag på seiersjakt som møttes til duell på Skagerak Arena denne helgen. Spesielt Fyllingsdalen trengte sårt en opptur etter fire strake tap og uten seier siden serieåpningen.

Åpningen i Skien ble av det fartsfylte sorten, der begge lagene var villige til å gå i angrep og spillet bølget frem og tilbake.

De helt store sjansene uteble, selv om Kamilla Ahlbom fikk en grei mulighet litt ut i omgangen. Skuddet fra god posisjon gikk derimot rett på keeper.

Heller ikke Fyllingsdalen klarte å skape det helt store, men det ble litt farlig for Odd da keeper Emma Rønning var litt langt ute. Keeperen fikk avklart gjennomspillet i første omgang, og hadde også grei kontroll på det påfølgende skuddforsøket fra midtbanen.

Med ti minutter igjen til pause skulle det imidlertid bli scoring på Skagerak. Vertene fikk spilt igjennom Kamilla Ahlbom, som spilte videre på tvers til Rikke Stoltenberg på blank kasse. Hun fikk dermed en svært enkel oppgave med å sende Odd i føringen.

Men vertene klarte ikke å holde på ledelsen til pause. Bare seks minutter senere slo Fyllingsdalen tilbake. Julie Rasmussen kom først på et gjennomspill og spilte videre inn i midten til Martine Kjøholdt, som iskaldt bredsidet inn utligningen.

Starten på andre omgang ble av det lignende slaget som den første - ikke særlig sjanserik.

Men da timen var spilt bestemte Martine Kjølholdt seg for å blåse litt liv igjen i kampen. Fyllingsdalen-spilleren vartet først opp med en lekker detalj ut til venstre, før hun gjorde alt selv og banket inn 2-1 med en velplassert markkryper.

Da måtte Odd jage scoring, som i tur åpnet store kontringsrom for Fyllingsdalen. Bergenserne fikk flere gode sjanser, men klarte ikke å utnytte noen av dem.

Dermed ble det spenning helt inn, men Odd klarte aldri å spille seg frem til den ene store sjansen de trengte for å utligne. Fyllingsdalen holdt unna og kunne til slutt juble for seier etter fire strake nederlag.

Fyllingsdalen kunne endelig juble for seier igjen etter å ha snudd kampen mot Odd. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Snudde til seier

FKH/Avaldsnes - Øvrevoll Hosle 2-1 (0-1)
Mål: 0-1 Mari Løyland (40), 1-1 Solfrid Bråthen (64), 2-1 Ida Natvik (80)

I Haugesund ble det spilt et svært viktig oppgjør i bunnen av tabellen, der tabelljumbo FKH/Avaldsnes tok imot seiersløse Øvrevoll Hosle.

Åpningen var av det jevnspilte og sjansefattige slaget. Vertene var farligst på dødball, blant annet etter seks minutter da Trine Øritzland steg til vers på en corner, men headingen gikk over mål.

For Øvrevoll Hosle var det Kristin Haugstad som kom nærmest etter halvtimen, men hælflikken gikk på feil side av stolpen.

Fem minutter før pause kom det imidlertid en scoring. FKH/Avaldsnes hadde tilsynelatende full kontroll idet de skulle bygge opp et angrep bakfra. Keeper Frida Aursland brukte imidlertid altfor lang tid med ballen i beina, noe som endte med utspillsforsøket gikk i Mari Løyland og i mål. Dermed stod det 1-0 til gjestene til pause.

Da måtte hjemmelaget jakte scoring i andre omgang og fikk betalt etter 64 minutter. FKH/Avaldsnes vant ballen høyt og fant Solfrid Bråthen. Hun kikket opp og så Hannah Markussen langt ute, og bestemte seg for å prøve å curle ballen over hodet på sisteskansen. Det lyktes hun med og utligningen var et faktum.

Deretter fulgte en ganske rolig periode uten mange hendelser foran målene.

Men med ti minutter igjen kom Ida Natvik først på et gjennomspill. Den raske angriperen snappet ballen foran nesen på Hannah Markussen og trillet ballen i det åpne målet til 2-1. Kampen var snudd!

Like etter kunne og burde Kristin Haugstad utlignet, men den rutinerte spissen avsluttet over fra drømmeposisjon. På overtid fikk Tiril Haga avslutttet fra seks meter, men FKH/Avaldsnes-forsvaret fikk blokkert.

Nærmere enn dette kom ikke Øvrevoll Hosle, som går på sitt tredje tap og står fortsatt uten seier. Dermed blir de også passert av FKH/Avaldsnes på tabellen og innehar nå jumboplassen.

Publisert: 12.05.2024, oppdatert: 14.05.2024
Skrevet av: Kristian Moe