ROSENBORG MED SEIER I FØRSTE TRENINGSKAMP

Annonse:

 

Treningsleiren for Toppserien gjennomføres i samarbeid med OBOS.

Strålende sol og fantastiske forhold da Rosenborg møtte Arna-Bjørnar i ukens første treningskamp. Begge lagene ankom på tirsdag og har fått trent godt inn mot dagens oppgjør.

Les også: Slik spilles resten av kampene på treningsleiren.

Arna-Bjørnar forsvarte seg godt da Rosenborg la føringen for kampen. Men etter et lite kvarter klarte trønderne å sette inn kampens første scoring. Synne Skinnes Hansen førte den fint videre til Synne Brønstad, som satt den sikkert mellom stengene.

– Kampen blir litt rotete, mye pasningsfeil da vi er for utålmodige i oppbyggingsfasen. Vi scorer to mål og holder nullen, så det er det viktigste. Første målet var artig. Jeg får et bra legg, så da er det bare å sette den, sier Brønstad etter kampen.

Synne Brønstad under kampen mot Arna-Bjørnar, Marbella Football Center. Foto: Beate Oma Dahle.

I andre omgang presset Arna-Bjørnar mer og kom til flere gode sjanser. Vilde Veglo var voldsomt nære en utligning etter bare fem minutter, og Madelene Holme fikk keeperen alene mer enn én gang i løpet av den andre omgangen.

– Det var veldig irriterende når vi ser det er så små marginer. Vi kommer til flere gode sjanser, så det er ikke langt unna at resultatet kan se ganske annerledes ut. Hele uken har vi jobbet med å stå samlet og vi ser gode tendenser til det i kampen nå. Det er når vi ikke klarer å stå kollektivt at Rosenborg kommer til muligheter, sier Veglo.

Rosenborg får sin andre scoring da nysigneringen Anna Jøsendal fyrer av. Ballen går via en Arna-Bjørnar-spiller og lurer seg mellom stengene. Kampen ender til slutt 2-0 til de hvitkledde.

Vilde Veglo i duell mot Rosenborgs Ina Vårhus, Marbella Football Center. Foto: Beate Oma Dahle.

Og hovedtrener i Arna-Bjørnar, Øyvind Nordtveit, er helt enig med Veglo.

– Jeg synes vi får veldig mye ut av kampen i dag. Vi har forberedt oss godt og ser igjen det vi vil se igjen, både offensivt og defensivt. Selv om vi taper, så føler vi at har gjort en god gjennomføring. Det er ikke all verden av sjanser RBk skaper, vi har god struktur og de individuelle prestasjonene er også et steg opp.

Men selv med seier ble det en strek i regningen for Rosenborg, som mistet keeper Lene Christensen til skade. Etter en duell i egen sekstenmeter må hun av banen med det som ser ut som en finger i feil retning. Hovedtrener i Rosenborg, Steinar Lein, er ikke like fornøyd med kampen.

– Det blir seier, men vi er ikke spesielt godt fornøyd med det vi leverte i dag. Vi klarer ikke bryte de ned på den måten de vil. Det er utrolig kjipt med Lene. Hu har vært veldig god så langt og er hentet inn for at vi skal ha et godt keeperteam. Rugile er tilbake i trening etter skade neste uke. Heldigvis har vi Karen Sneve som har levert godt i preseason og gjør det bra i dag.

Lene Christensen er ny inn i keeperteamet til Rosenborg før 2022-sesongen. Foto: Beate Oma Dahle.
Annonse fra Toppserien: