ROTTERACE OM 4.-PLASSEN

Det blir et rotterace om den siste sluttspillplassen i de siste kampene av grunnspillet. Teoretisk sett kan Stabæk, Lyn, Kolbotn og LSK Kvinner kapre 4.-plassen til slutt. Samtidig er Brann nære ved å vinne grunnspillet.

Rosenborg – Røa 5-0 (2-0)
Mål: 1-0 Cecilie Andreassen (4), 2-0 Kristine Minde (10), 3-0 Anna Jøsendal (62), 4-0 Cecilie Andreassen (71), 5-0 Selma Sol Magnusdottir (74)

På Koteng Arena var det duket for et oppgjør mellom topp og bunn da Rosenborg på 2.-plass fikk besøk av det seiersløse bunnlaget Røa. Trønderne har hatt en god sesong hittil og er på stø kurs mot en plass i mesterskapssluttspillet, mens Røa må prøve å finne formen før det virkelig gjelder.

Kampen var også preget av det var to lag i ulike ender av tabellen som møttes. Rosenborg tok kommandoen og kom raskt opp i en tomålssledelse. Cecilie Andreassen satte inn en retur fra Hildegunn Sævik etter fire minutter, mens Kristine Minde bredsidet inn 2-0 seks minutter senere.

Deretter fortsatte dominansen fra hjemmelaget som kunne økt ledelsen ytterligere ved flere anledninger. Emilie Nautnes hadde blant annet et stolpetreff fra kort hold. Røa på sin side maktet ikke å skape de helt store problemene for vertenes forsvar, men tvang likevel frem et par gode redninger fra Lene Christensen før hvilen.

Etter pause trykket Rosenborg på for flere scoringer og trønderne fjernet all tvil om hvor seieren skulle havne. Like etter timen stanget Anna Jøsendal inn 3-0, før Cecilie Andreassen var sikker som banken fra straffemerket knappe ti minutter senere da hun satte inn sitt andre mål for dagen, og økte til 4-0. Kvarteret før slutt fastsatte Selma Sol Magnusdottir sluttresultatet til 5-0 med en kontant avslutning fra rundt 14 meter, og sørget for en overbevisende seier til Rosenborg i den første kampen etter ferien.

Smell i topp 4-jakten

Stabæk – Kolbotn 0-1 (0-1)
Mål: 0-1 Tonje Pedersen (40)

Oppgjøret som fant sted i Bærum mellom Stabæk og Kolbotn var mellom to lag som før sesongen hadde ambisjoner om en plass blant de fire beste ved grunnspillets slutt. Stabæk tok ferie på 4.-plass, men jages av både Lyn og LSK Kvinner, mens for Kolbotn kunne en seier tent et lite håp.

Og det var gjestene fra Sofiemyr som var mest påskrudd på Nadderud. Kolbotn var det førende laget og skapte både de største og de fleste sjansene. Landslagskeeper Sunniva Skoglund måtte hente frem flere gode redninger før pause, mens keeperkollega Selma Panengstuen hadde en vesentlig roligere dag på jobben. Stabæk slet med å komme inn i en god rytme og maktet dermed ikke å skape de helt store sjansene.

Med gode redninger viste Skoglund hvorfor hun ble tatt ut i Norges EM-tropp, men keeperen kunne gjøre lite med langskuddet til Tonje Pedersen fem minutter før pause. Kolbotns midtbanespiller ladet kanonen og sendte i vei et prosjektil som suste inn i lengste kryss bak en sjanseløs Skoglund i Stabæk-målet. Dermed gikk gjestene til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Kolbotn tok en sterk seier mot Stabæk på Nadderud og meldte seg dermed på i kampen om 4.-plassen. Her fra oppgjøret mot Brann tidligere denne sesongen.

Kolbotn fortsatte å sette Sunniva Skoglund på prøver etter sidebyttet, men Stabæk-keeperen nektet å la seg overliste nok en gang og vartet opp med flere viktige redninger, og holdt Stabæk inne i kampen. Iris Omarsdottir kom nærmest for hjemmelaget, men avslutningen havnet på nettaket. Utenom det var Kolbotn uhyre nære ved å doble ledelsen, men Ingrid Kvernvolden traff undersiden av tverrliggeren fra kloss hold.

Tonje Pedersens drømmescoring i første omgang ble kampens eneste og tenner dermed et håp om topp 4 hos Kolbotn. Laget fra Sofiemyr klatrer forbi LSK Kvinner og er tre poeng bak den viktige 4.-plassen, mens Stabæk går på en smell i jakten på en plass i mesterskapssluttspillet.

Overtidsdrama i rivaloppjøret

Vålerenga – LSK Kvinner 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Amanda Johnsson Haahr (26), 1-1 Elise Thorsnes (90+4)

Denne sesongen ha det vært klasseforskjell mellom Vålerenga og LSK Kvinner. Man forventet at begge lag skulle ende opp i det gjeveste sluttspillet, men kanarifuglene har skuffet og det ser veldig vanskelig for dem å havne blant de fire beste. Sannsynligvis må alle de resterende kampene vinnes, men har ikke slått sin argeste rival siden 2019.

Det så derimot lenge ut til at LSK Kvinner nettopp skulle klare det i helgens oppjør på Intility. Etter en sjansefattig åpning på kampen der Vålerenga hadde det meste av banespillet, vartet gjestene opp med et vakkert angrep langs deres høyreside. Signe Holt Andersen kom seg fri og fikk slått inn i feltet mot Amanda Johnsson Haahr. Innlegget var presist og debutanten sendte LSK Kvinner i ledelsen ved å forlenge ballen i det lengste hjørnet bak Guro Pettersen.

Like etter var gjestene nære 2-0, men skuddet fra Laura Gashi ble mesterlig blokkert av Malin Sunde. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-0 til LSK Kvinner.

Andre omgang startet med at Elise Thorsnes fikk en stor mulighet, men avslutningen fra toppscoreren gikk rett på Moa Edrud. Vålerenga fortsatte å trykke på utover i omgangen og sørget for at Edrud holdt seg varm. Den svenske keeperen måtte ta frem noen redninger, samtidig som at LSK-forsvaret kastet seg inn i skuddforsøk og blokkerte.

Kvarteret før slutt burde Elise Thorsnes utlignet da hun dro med seg ballen forbi Edrud og avsluttet mot åpent mål. Vinkelen ble derimot for spiss og skuddet smalt i stolpen og ut. Det virket ikke som at Vålerenga skulle score i denne kampen ettersom at både Dejana Stefanovic og Stine Ballisager Pedersen så sine forsøk ende uten nettsus.

På overtid ble det derimot kaos i LSK-boksen. En corner endte først hos Stefanovic utenfor 16-meteren, som smalt ballen i tverrliggeren. Deretter havnet ballen hos innbytter Mari Nyhagen som gikk i bakken i en duell med Ingrid Marie Spord. Dommeren pekte på straffemerket og Elise Thorsnes gjorde ingen feil fra 11-meteren og berget dermed ett poeng for Vålerenga.

Nærmer seg seier i grunnspillet

Brann – Lyn 4-0 (3-0)
Mål: 1-0 Tameka Yallop (2), 2-0 Therese Sessy Åsland (17), 3-0 Berglind Björg Thorvaldsdottir (41), 4-0 Signe Gaupset (73)

I kampen mellom Brann og Lyn var det mye som sto på spill. Brann kunne ta et langt steg mot å vinne grunnspillet og dermed gå inn i sluttspillet med 6 poeng. Lyn på sin side er med i rotteracet om 4.-plassen og trenger alle poeng de kan få for å henge med.

Men gjestene fra Kringsjå fikk en marerittstart på kampen. Allerde etter to minutter fikk Branns nysignering Tameka Yallop muligheten inne i feltet og australieren satte ballen i lengste hjørne med en strålende avslutning.

Den regjerende seriemesteren fortsatte å dominere, og Yallop var centimere unna å doble ledelsen like etter, men ballen smalt i stolpen. Deretter vartet Kirvill Odden opp med en mesterlig redning for å hindre Berglind Thorvaldsdottir fra å stange inn 2-0 med et tigersprang oppe i krysset. Hjemmelagets dominans skulle derimot betale seg et par minutter etter Oddens kjemperedning. Therese Sessy Åsland satte inn 2-0 etter et innlegg fra Rakel Engesvik, før Berglind Thorvaldsdottir la på til 3-0 like før pausesignalet etter et mønsterangrep.

Etter 4-0-seieren over Lyn, er Brann én seier unna å vinne grunnspillet og sikre seg best mulig utgangspunkt til mesterskapssluttspillet

Andre omgang var langt roligere enn den første og Brann tok foten av gassen og kontrollerte kampen. Det hindret likevel ikke Signe Gaupset i å toppe en enorm kamp med scoring. 17-åringen løp seg fri i feltet og la på til 4-0 ved å hamre ballen bak Kirvill Odden.

Det siste kvarteret ble en transportetappe for Brann, som likevel presset på for en femte scoring, men det ble ikke flere nettkjenniner på Stemmemyren. Dermed vinner Brann 4-0 over Lyn og er i ferd med å sikre seg best mulig utgangspunkt i mesterskapssluttspillet ved å vinne grunnspillet.

Snudde i bunnkampen

Arna-Bjørnar – Avaldsnes 2-1 (1-1)
Mål: 0-1 Sydney Blomquist (2), 1-1 Linnea Sælen (43), 2-1 Linnéa Laupstad (47)

På Arna var det duket for et ordentlig bunnoppgjør da to av de nederste lagene på tabellen møttes til dyst. Begge lag har slitt tungt med unge spillertropper som kunne trengt et løft før det virkelig gjelder når sluttspillet settes i gang.

Avaldsnes har bare vunnet to kamper denne sesongen, men fikk en drømmestart i Bergen da Sydney Blomquist plasserte ballen i nærmeste hjørne bak Ida Norstrøm etter bare to minutter. Kampen bølget deretter frem og tilbake inn mot pause med et Arna-Bjørnar-lag som jaktet utligning.

Sent i omgangen skulle den også komme, og på nydelig vis. Linnea Sælen fikk ballen like utenfor 16-meteren og limte ballen i motsatt kryss, og skapte balanse i regnskapet til pause.

Utligningen like før pause så ut til å gi hjemmelaget en boost inn i andre omgang. Knappe to minutter etter sidebyttet danset Linnéa Laupstad seg innover i banen og dunket ballen over hodet til Siri Ervik og i nettmaskene.

Avaldsnes prøvde å berge ett poeng, men kampen ebbet ut uten de helt store sjansene til noen av lagene. Linnéa Laupstads scoring like etter pause ble dermed matchvinnermålet for Arna-Bjørnar, som snudde kampen etter marerittstarten.