Rulyte ble heltinnen da Rosenborg slo ut Atletico Madrid

Rosenborg ledet lenge mot Atletico Madrid. Men da spanjolene utlignet rett før slutt i ekstraomgangene, måtte det straffekonk til for å skille lagene. Der stod Rugile Rulyte frem som den store heltinnen.

Annonse:

– Det er helt surrealistisk. Det er som å vinne cupfinalen på nytt, nesten bedre, sier Rosenborgs målvakt Rulyte, som ble fullstendig avgjørende på straffesparkkonkurransen.

For det var ventet at Rosenborg skulle få det tøft da laget som forrige sesong endte på 3.-plass i den spanske toppdivisjonen ventet i Champions League kvalifiseringen i London.

Starten ble heller ikke som Rosenborg hadde drømt om, da Fiamma Ianuzzi headet Atletico Madrid i ledelsen etter 20 minutter spilt. 

I andre omgang kontrollerte spanjolene store deler av kampen, og skapte store sjanser, blant annet gjennom Synne Jensen, men klarte ikke å øke ledelsen sin. 

Synne Jensen på trening med landslaget.
SJANSER: Synne Jensen ble byttet inn i andre omgang, og skapte noen farligheter for Atletico Madrid. Foto: Bildbyrån

– Alltid en sjanse

Det skulle vise seg å bli kostbart, for i det 90. minuttet jaktet Beate Marcussen en løs ball, og klarte å vinne et frispark like utenfor 16-meteren til Atletico Madrid.

– Dersom du fortsetter å prøve er det alltid en sjanse. Det ble bevist da vi utlignet, da Marcussen jaktet en ball som så tapt ut, vinner frisparket, og vi scorer på dødballen, sier Rosenborg-trener Robin Shroot etter kampen.

SMIL: Robin Shroot kunne smile bredt i møtet med Atletico Madrid. Foto: Bildbyrån
SMIL: Robin Shroot kunne smile bredt i møtet med Atletico Madrid. Foto: Bildbyrån

På frisparket gjorde Rosenborg en innøvd variant, som ente med at Hanna Dahl fant hodet til Rebecka Holum som sørget for at det ble ekstraomganger i den engelske hovedstaden.

Der var det Rosenborg som startet best, da Andrine Tomter kranglet ballen i mål etter at keeper måtte gi retur på et frispark.

Dermed gikk de til pause i ekstraomgangene med en liten tå i finalen av miniturneringen som fungerer som første kvalifiseringsrunde i Champions League.

– Min tid til å skinne

Lenge så det ut til at Rosenborg skulle hale i land seieren etter ekstraomganger, men like før slutt fikk trønderne seg en ordentlig kalddusj. 

Etter et frispark ble ballen headet mot mål. Rett foran Rulyte fikk Lauren Leal en tå på ballen, som satte Rosenborgs målvakt ut av spill, og ballen trillet i mål til 2–2, og det var duket for straffesparkkonkurranse. 

Der ble det Rulyte-show.

– Når det gjelder straffer er jeg selvsikker, og tenker at det er min tid til å skinne, og vise hva jeg kan. Jeg har mestret teknikken ved å se på hoftene til straffeskytterne ganske godt, så jeg prøver så godt jeg kan, og det er deilig at det lykkes, sier hun selv etter kampen.

For allerede på den første straffen gav hun et frempek på hva som ventet. Hun gikk riktig vei, og stoppet Rosa Otermíns straffe.

Også på den andre straffen gikk hun riktig vei, men ballen gikk i mål. 

Da Rosenborg også brant sin andre straffe, var lagene like langt. Helt til Rulyte skulle i aksjon igjen.

Nok en gang gikk hun riktig vei, stoppet straffen, og bukket høflig etter redningen. 

Da Rosenborg scoret på resten av sine straffer, og Atletico Madrid bommet på ytterligere en til, var det klart at Rosenborg har slått ut den spanske giganten.

Rulyte feirer cupgullet med keeperteamet til Rosenborg.
FEIRE: For Rulyte smakte seieren mot Atletico Madrid om mulig enda bedre enn cupgullet i fjor.

– En seier for norsk fotball

I det kampen var over kunne man se Robin Shroot slippe jubelen løs, mens spillerne stormet banen for å feire seieren.

– Jeg er så stolt over spillerne og støtteapparatet. Dette beviser hvordan vi har vokst som et lag. Til tross for noen skuffende resultater i serien, så kommer vi til en turnering som dette, og slår ut en storklubb, med enorme ressurser, sier Shroot.

Dermed er Rosenborg klare for finale i den første kvalifiseringsrunden i Champions League. Der vil de møte vinneren av Rangers–Arsenal, som blir spilt onsdag kveld. Finalen spilles lørdag, og vinneren der skal spille en endelig play off over to kamper, hvor vinneren går til turneringens gruppespill.

– Blir det Arsenal, så blir det en ganske lik kamp som i dag, der vi må ligge tight defensivt, forsvare vår egen boks og skape sjanser når vi kan, sier Rulyte.

– Uansett hvem neste motstander blir, så har vi en ny motstander å teste oss mot. Vi går inn i kampen med intensjon om å vinne. Det er en fotballkamp, alt er mulig, sier Shroot.

Seieren til Rosenborg gleder også Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball kvinner. 

– Dette er en utrolig prestasjon av Rosenborg. Vi snakker om en idrett som utvikler seg i enorm fart. Å slå ut Atletico Madrid, ett av topplagene i det som nå er blant verdens beste ligaer på kvinnesiden, er rett og slett en bragd, sier hun.

– Det er veldig viktig for ligaen at klubbene våre presterer i de internasjonale turneringene. Derfor er dette en seier, ikke bare for Rosenborg, men for hele norsk fotball.

Annonse fra Toppserien: