RUNDENS DUELL: KEEPERDUELLEN

Annonse:

 

De er førstekeeper på hvert sitt landslagsnivå. Søndag står de på hver sin banehalvdel i oppgjøret mellom LSK Kvinner og Kolbotn.

Mens LSK Kvinner-keeper Cecilie Fiskerstrand i lang tid har voktet buret på A-landslaget, har Kolbotn-signeringen Selma Panengstuen kapret plassen på J19-landslaget.

Søndag klokken 15 tar LSK Kvinner imot Kolbotn i LSK-hallen i første serierunde – og du kan lese mer om kampen her

Rundens duell er mellom lagets to keepere.

Les også: Ventetiden er over: Endelig seriestart!

Nysignering

Panengstuen er blant Kolbotns sju nysigneringer i forkant av denne sesongen, og var senest i aksjon for J19-landslaget i Marbella da det endte med et stygt 0-7-tap for Tyskland og 1-2 mot Frankrike. Likevel var Panengstuen blant spillerne som kunne gå av banen med hodet hevet. Uten 19-åringen kunne det fort ha blitt enda flere baklengsmål, og hun vartet flere ganger opp med gode redninger.

Hun har også tøff konkurranse fra Siri Ervik på keeperplass, men ser foreløpig ut til å ha vunnet keeperduellen. I kampen mot Arna-Bjørnar i Marbella var det Panengstuen som sto i mål, da hun holdt nullen i lagets 1-0-seier.

I tillegg har Panengstuen rukket å registrere én kamp for U23-landslaget i en alder av 19 år.

Men hun fikk bare fire kamper i Toppserien for Stabæk forrige sesong før hun signerte for Kolbotn i vinter. Hun begrunner valget med manglende spilletid, og ser nå frem til å konkurrere mot Fiskerstrand denne helgen.

– Hun skal i utgangspunktet være bedre enn meg, men det blir spennende å se. Selvfølgelig er A-landslaget målet etter hvert, men hun er ikke så gammel heller. Men det er det jeg har lyst til, sier Panengstuen ydmykt til toppserien.no.

Panengstuen håper Kolbotn kan overraske i serieåpningen.

– Hvis det er et år hvor LSK ser dårligere ut enn vanlig, føler jeg det er i år uten Haavi og flere sentrale spillere, sier 19-åringen.

Selv om det bare ble fire kamper i Toppserien forrige sesong, fikk hun virkelig testet seg ettersom motstanderne var LSK Kvinner (2), Rosenborg og Sandviken.

– Det var en fin arena å vise meg fram på, sier hun.

Selma Panengstuen: 

Nasjonalitet: Norge

Alder: 19

Toppseriekamper 2021: 4

Tidligere klubber:

Stabæk

Raufoss

Skreia / Kapp

Tryggheten selv

Hjemmelagets keeper Cecilie Fiskerstrand er nok hakket mer kjent for folk flest. 25-åringen har vært en viktig brikke hos LSK Kvinner over flere sesonger, vunnet seriegull og i tillegg hatt et lite utenlandsopphold i engelske Brighton.Tryggheten selv

Forrige sommer vendte imidlertid A-landslagskeeperen hjem til Norge og signerte en toårskontrakt med gamleklubben. Hun danket umiddelbart ut Ida Norstrøm på keeperplassen og har vært fast siden.

Landslagskeeperen er alltid til å stole på bakerst på banen og gjør sjelden store feil. Hun var også blant de heteste kandidatene til å bli LSK Kvinners nye kaptein da Emilie Haavi dro til Roma. Men valget falt på høyreback Emilie Woldvik.

Cecilie Fiskerstrand 

Nasjonalitet: Norge

Alder: 25

Toppseriekamper 2021: 9

Tidligere klubber:

Brighton

LSK Kvinner

Stabæk

Fortuna

Langevåg

Cecilie Fiskerstrand er førstekeeper på A-landslaget. Kanskje blir Selma Panengstuen det samme en gang. Foto: Ludvig Thunman / Bildbyrån

LSK Kvinner må nok kunne regnes som favoritter i dette oppgjøret, men det blir neppe noen enkel kamp for hjemmelaget, selv om det endte hele 5-2 i oppgjøret forrige sesong.

Skal Kolbotn ha en god sjanse for poeng, eller til og med seier, er Panengstuen nødt til å levere mellom stengene. For det er liten tvil om at LSK Kvinner har et stort offensivt potensial, til tross for at verken Sophie Román Haug, Emilie Haavi eller Mimmi Löfwenius Veum er i aksjon.

Se LSK Kvinner – Kolbotn på direktesport fra klokken 15.00 på søndag!

Annonse fra Toppserien: