SEMIFINALENE I CUPEN: FIRE LAG DRØMMER OM ULLEVAAL

To drømmer skal knuses og to skal leve videre. Hvilke to lag som får muligheten å spille cupfinale på Ullevaal blir klart onsdag kveld.

Annonse:

 

Artikkelen er skrevet i samarbeid med: 

norsk tipping

Brann jakter revansj etter det sure 1-2-tapet for Vålerenga forrige sesong, mens tre andre lag håper å få muligheten til å spille på nasjonalarenaen.

Slik spilles semifinalene:

Kolbotn – Brann 17.00

Stabæk – Rosenborg 20.10

Revansjemulighet etter finaletapet?

Kolbotn – Brann, Sofiemyr stadion

Kolbotn leverte ingen god kamp i helgen da de skuffet stort med 1-1 hjemme mot Avaldsnes på Sofiemyr. Kanskje var det denne kampen som sto i fokus, for de må i alle fall mange hakk opp fra den kampen om cupdrømmen skal leve videre.

Men uansett prestasjonen i helgen, pleier kampene på Sofiemyr ofte å bli jevne og spennende. Det var også tilfelle da disse to lagene møttes tidligere i sesongen og bergenserne til slutt vant 2-1.

Men det blir selvsagt ikke enkelt mot den regjerende seriemesteren som bare har tapt én kamp i årets sesong.

Brann fikk en god start på sluttspillet da de snudde fra 0-1 til 2-1 borte mot Vålerenga. På mange måter sørget de dermed for at Oslo-laget bare kan glemme seriegullet denne sesongen, og at det trolig derfor vil stå mellom Rosenborg og Brann.

Rosenborg og Brann er nok også de store favorittene i disse kampene til å ta seg til en finale. Men cup er fortsatt cup.

Brann jakter som nevnt revansj i denne turneringen etter finaletapet mot Vålerenga i fjor (da som Sandviken). Cupfinalen var den eneste kampen laget tapte i fjor, og det var ikke vanskelig å se da hvor tøft det var å tape nettopp den kampen. I år ønsker de helt sikkert å få en annen skjebne.

Brann knuste LSK Kvinner i kvartfinalen og vant 6-0. Kolbotn slo Lyn 1-0 hjemme på Sofiemyr.

Maria Brochmann kom inn og avgjorde kampen mot Vålerenga med sin 2-1-scoring. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Jakter etterlengtet finale

Stabæk – Rosenborg, Nadderud stadion

Bare noen få dager etter at lagene møttes i sluttspillet, er det klart for et nytt oppgjør mellom Stabæk og Rosenborg, men denne gangen på Østlandet.

I helgen var det Rosenborg som ble for sterke med 3-1 hjemme på Koteng Arena, men den kampen er nå glemt, for her er det to lag som ønsker å skrive historie.

Stabæk har ikke vært i cupfinalen siden de slo Avaldsnes 1-0 i 2013, mens Rosenborg ikke har fått oppleve det etter klubbskiftet. For ordens skyld var 2014 sist gang trønderne spilte cupfinale, da som Trøndheims-Ørn – og det endte med 1-3-tap mot LSK Kvinner.

Justine Kielland har vært svært viktig for Stabæk denne sesongen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Oppgjørene mellom disse to lagene denne sesongen har vært jevne. I grunnserien vant Rosenborg begge kamper, men bare med ett mål.

For Rosenborg er dette en ekstra hektisk måned med tanke på at de snart også skal ut i Champions League-kvalifisering mot selveste Real Madrid.

Skal Stabæk klare å ta seg videre her, må de klare å stoppe flere av Rosenborgs formspillere. Emilie Nautnes, Synne Skinnes Hansen og Anna Jøsendal har alle vært brennhete den siste tiden.

Her blir det også en midtbaneduell mellom to av de mest spennende midtbanespillerne i Norge akkurat nå, Stabæks Justine Kielland og Rosenborgs Emilie Joramo.

Denne Rosenborg-trioen kan bli svært viktig i jakten på en finalebillett. Fra venstre: Anna Jøsendal, Sara Lindbak Hørte og Emilie Joramo. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Rosenborg slo ut regjerende mester Vålerenga i forrige runde med 3-2, mens Stabæk vant 1-0 over Avaldsnes.

Annonse fra Toppserien: