SISTE KAMP FØR FERIEN

En siste runde gjenstår før en lang sommerferie venter på over en måned.

Annonse:

 

Slik ser helgens runde ut i 1. divisjon:

TIL 2020 – AaFK Fortuna 14.00 (utsatt grunnet kansellert fly. Avvikles i august).

Amazon Grimstad – Øvrevoll Hosle 14.00 (lørdag)

Hønefoss – Kil/Hemne 15.00 (søndag)

Medkila – Åsane 15.00 (søndag)

Grand Bodø – Klepp 15.00 (søndag)

NB! Kampen mellom TIL 2020 og AaFK Fortuna spilles ikke. Kampen er utsatt etter at gjestenes fly ble innstilt, opplyser bortelaget fredag ettermiddag.

Kan melde seg på i toppen

TIL 2020 – AaFK Fortuna, Alfheim stadion

I Tromsø denne helgen spilles et svært interessant oppgjør når TIL 2020 tar imot nyopprykkede AaFK Fortuna til et oppgjør som kan bety svært mye i toppen av tabellen.

Før kampen skiller det fem poeng mellom lagene, og med seier her kan AaFK Fortuna være bare to poeng bak nordlendingene. Men: AaFK Fortuna har i tillegg én kamp mindre spilt og vil i så fall ha muligheten til å ta seg forbi TIL 2020 om det blir tre poeng her.

I toppen er det svært spennende om dagen, og i forrige runde innfridde topp tre-lagene. TIL 2020 har fortsatt alle muligheter til å ende blant topp to, og sist tok laget en imponerende 4-1-seier over Kil/Hemne på bortebane.

Imponerende var også AaFK Fortunas 6-1-seier over Medkila på hjemmebane.

I midtuken leverte også Frode Fagermos jenter en svært god prestasjon i cupen da det endte 1-2 hjemme mot Rosenborg.

Viktig oppgjør for begge lag

Amazon Grimstad – Øvrevoll Hosle, Ferd arena Hosle

Flere steder står det mye på spill denne helgen, og i Grimstad er det to ulike skjebner som kan bli påvirket.

Amazon Grimstad kjemper for å beholde plassen i 1. divisjon, mens Øvrevoll Hosle forsøker å havne topp to og dermed konkurrere om opprykk til Toppserien.

Hjemmelaget tapte 1-3 borte mot Klepp forrige helg og har tre poeng opp til Grand Bodø på trygg grunn. Husk at lagene som ikke havner topp to tar med seg poengene videre inn i sluttspillet, der bunn to rykker ned. For øyeblikket betyr det nedrykk for Amazon.

Øvrevoll Hosle tar derimot ikke med seg poengene om de havner topp to. Da skal de konkurrere med de seks nederste lagene i Toppserien i en enkel serie og kjempe om opprykk hvor de seks beste lagene spiller i Toppserien i 2023.

I forrige runde gjorde ØHIL jobben hjemme mot Hønefoss da det ble 2-1. Øvrevoll Hosle snudde kampen i løpet av de siste 20 minuttene.

På trygg grunn – for øyeblikket

Hønefoss – Kil/Hemne, Aka Arena

Nummer sju mot nummer fem – med henholdsvis fem og åtte poeng ned til nedrykksplass.

For øyeblikket ser begge lag veldig trygge ut med tanke på fornyet kontrakt i Toppserien, og mye skal til for at det ikke blir tilfelle.

Samtidig har Hønefoss bare slått Medkila (to ganger) i løpet av sine siste seks kamper. I forrige kamp ledet laget et godt stykke ut i kampen mot ØHIL, men måtte til slutt reise hjem igjen med null poeng.

Null poeng ble det også for Kil/Hemne som var sjanseløse hjemme mot TIL 2020 og tapte 1-4. Laget har likevel levert en høyst godkjent sesong og har bare dårligere målforskjell enn AaFK Fortuna på 4. plass.

Topp mot bunn

Medkila – Åsane, Harstad stadion

Nummer ti mot nummer én. Fire poeng – 26 poeng. Harstad mot Bergen.

Det er liten tvil om at Åsane er storfavoritter før helgens oppgjør i nord når tabelljumbo Medkila tar imot serielederen. Hjemmelaget virker ganske fortapte og står bare med fire poeng så langt i sesongen, og har ni poeng opp til Grand Bodø på trygg plass.

Formen er heller ikke spesielt gledelig med 17 baklengsmål i løpet av de siste fire seriekampene, hvor det bare har endt med ett poeng. I midtuken ble det derimot et knepent 1-2-tap i cupen for Kolbotn, og Medkila gjorde en god prestasjon sist Åsane var motstander.

Da var det bare en sen scoring fra Milena Kokosz som sikret hjemmeseier. Men denne helgen må de klare å stoppe Katarina Dybvik Sunde som scoret alle fire målene i 4-0-seieren over Grand Bodø sist.

Klepp fikk det blytungt i midtuken i cupkampen mot Avaldsnes. Foto: Alexander Larsen

Revansjesugne etter stortap

Grand Bodø – Klepp, Nordlandshallen

Etter en god start på sesongen hvor Grand Bodø luktet på øvre halvdel, har bodøværingene falt nedover på tabellen og etter hvert fått det tøffere. Bare tre poeng skiller ned til nedrykksplass for det nyopprykkede laget før runden, og Grand Bodø har bare vunnet én av sine siste fem kamper i serien.

Her møter de imidlertid et skadeskutt Klepp-lag som ble ydmyket i cupen onsdag da Avaldsnes vant hele 7-0 i Rogalandsderbyet på Karmøy.

Grønntrøyene var fullstendig sjanseløse og tapte fullt fortjent, men i forrige runde leverte Klepp varene hjemme i den viktige kampen mot Amazon Grimstad. Da ble stillingen 3-1, noe som gjør at de med all sannsynlighet ikke kommer til å blande seg inn i noe nedrykksstrid i alle fall.

Slik ser tabellen ut før helgens runde:

TABELL | 1.DIVISJON
1Kolbotn182745
2AaFK Fortuna181737
3Tromsø IL 2020182034
4Øvrevoll Hosle18326
5KIL/Hemne18-524
6Fyllingsdalen18-123
7Hønefoss BK18-821
8Grand Bodø18-821
9Grei18-2213
10Klepp18-2310

Annonse fra Toppserien: