Sjarmøretappe inn i Champions League-sluttspillet

Forrige uke sikret Brann kvartfinale i Champions League. I morgen spilles sjarmøretappen mot St.Pölten, foran hjemmesupporterne i Bergen. Se kampen på NRK 2, kl. 18.45.

Annonse:

– Det er vanskelig å sette ord på. Man forstår hvor stort det er, men man klarer ikke helt å ta det innover seg helt ennå. Hadde du spurt meg for et år siden, så hadde jeg aldri trodd at vi skulle klare å komme så langt, sier sisteskanse Aurora Mikalsen. 

Etter seieren mot Slavia Praha forrige uke kunne Brann-jentene juble for plass i Champions League-sluttspillet, og Mikalsen var tydelig preget av prestasjonen. 

– En ting er at det blir vanskeligere for norske lag å kvalifisere seg til gruppespillet i Champions League, men det å ta seg videre til sluttspillet er helt hinsides. Hvem hadde trodd det. Topp åtte i Europa, liksom. Det er jo det det er. Det er jo spinnvilt. 

Onsdag kveld verter de St.Pölten på Åsane Arena. Forrige gang de to lagene møttes, endte det med seier, da Brann tok sine første poeng i gruppespillet.

Brann jubler etter kvalifiseringen til Champions League-gruppespillet. Foto: Ingrid Wollberg/TV 2.
Brann jubler etter kvalifiseringen til Champions League-gruppespillet. Foto: Ingrid Wollberg/TV 2.

– Brann har tatt sjansen når de har fått den

Landslagsmålvakten har rukket å bli en godt etablert profil i Bergen, etter at hun signerte for Sandviken høsten 2021. Da kom hun fra England, og opphold i klubber som Manchester United og Tottenham. 

Tenkte du at dette var en mulighet da du signerte for Sandviken i 2021?

– Ikke da jeg signerte, nei. Såpass ærlig skal jeg være. Da var «The Double» det ultimate målet.

– Men samtidig, Brann har tatt denne sjansen når de har fått den. Det er utrolig kult å se hvor langt man kan nå som et norsk lag. At man faktisk kan lykkes i Europa, så lenge man har en klubb som pusher på og har troen. Brann driver utvikling og tar tak hele veien for å bli en bedre klubb. 

I tillegg til Brann, var også Chelsea, Barcelona, Benfica og Lyon klare før siste runde i gruppespillet. Kvartfinalene trekkes tirsdag 6. februar.

Foto øverst i saken: Marius Simensen/Bildbyrån.

Annonse fra Toppserien: