Lyn sjokkerte serieleder Vålerenga og vant Oslo-derbyet mot byrivalen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Sjokktap, bortemareritt og seiersløse bunnlag

Den ellevte serierunden hadde alle forutsetninger til å bli av det underholdene slaget - og den skuffet ikke.

Lyn - Vålerenga 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Trine Skjelstad Jensen (40), 2-0 Kristin Holmen (55)

Blant godbitene denne runden var Oslo-derbyet mellom Lyn og Vålerenga. Skulle Lyn få revansje fra 1-3-tapet på Intility, eller kom det til å bli mer dominans fra serielederen.

Det var hvert fall Vålerenga som kom til sjansene i starten av derbyet. Allerede etter 10 minutter hadde Olaug Tvedten et skudd i tverrliggeren, før Kirvill Odden hentet frem en klasseredning for å hindre baklengs drøye kvarteret senere.

Da lå det et Vålerenga-mål i lufta i løpet av første omgang, men istedenfor var det Lyn som skulle få uttelling fem minutter før pause.

Et presist innlegg fra Tanja Myrseth fant hodet til Trine Skjelstad Jensen. Den hodesterke midtstopperen viste ingen nåde og stanget ballen kontant i nettet.

Dermed kunne Lyn ta med seg en noe overraskende ledelse inn til pause.

Men vertene fortsatte å skape trøbbel for serielederen etter hvilen også. Bare en god redning fra Tove Enblom hindret 0-2 i andre omgangs første minutt.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Lyn kunne juble for 2-0. Etter 55 minutter fikk Kristin Holmen drømmetreff fra 25 meter og limte lærkula i nettaket bak Enblom i VIF-buret til 2-0.

Vålerenga har ikke hatt som vane å jage reduseringer denne sesongen, men hadde en formidabel oppgave med å hente opp 0-2.

De kongeblå satte alle kluter til og skapte flere store sjanser. Dessverre for serielederen var Kirvill Odden i det umulige hjørnet, og når ballen ved en sjelden anledning passerte sisteskansen, stod metallet i veien.

Dette ble ikke dagen for Vålerenga, som går på en overraskende smell på Kringsjå og taper 0-2 for byrivalen.

Tok over serieledelsen

Rosenborg - Kolbotn 3-1 (1-0)
Mål: 1-0 Emilie Nautnes (44), 2-0 Rebecka Holum (45), 3-0 Cesilie Andreassen (46), 3-1 Marie Moen Preus (90+1)

Rosenborg er laget som presser Vålerenga i toppen av tabellen. Denne runden tok de imot nyopprykkede Kolbotn foran et fullsatt Koteng Arena.

Åpningen på Lade bar preg av mye nesten og en del halvfarligheter, men etter at kampen hadde satt seg litt begynte Rosenborg å ta mer og mer over.

Etter 17 minutter kom oppgjørets første sjanse, men centimeterne var ikke på Synne Brønstad sin side og ballen snek seg utenfor stolpen.

Deretter fulgte både Beate Marcussen og Cesilie Andreassen opp med en stor sjanse hver, men ingen av dem fant veien til mål.

Det gjorde derimot Emilie Nautnes like før pause. Kaos i Kolbotn-feltet endte med et Rosenborg-spissen fikk ballen fra Rebecka Holum, og fra to meter banket spissen trønderne i føringen.

Etter pause hadde publikum knapt rukket å komme tilbake til setene før det stod 2-0. Hjemmelaget stormet i angrep som endte med at Rebecka Holum doblet Rosenborgs ledelse.

Jubelen hadde ikke stilnet før 3-0 kom. Denne gangen var det Cesilie Andreassen som prøvde skuddfoten og fant veien til nettmaskene bak Selma Panengstuen med et velplassert skudd.

Da ble veien til poeng svært lang for Kolbotn. Rosenborg kunne kontrollere kampen slik de ønsket, og selv om Marie Moen Preus stanget inn en redusering på overtid, ble det ikke mer enn et trøstemål for gjestene.

Rosenborg vinner 3-1 over Kolbotn og overtar samtidig serieledelsen fra Vålerenga.

Rosenborg kan smile for tabelltopp etter 3-1 over Kolbotn. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Tilbake på vinnersporet

Røa - Stabæk 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Anya de Courcy (81)

Med tre tap på de fire siste kampene, håpet Røa på å komme tilbake på vinnersporet i hjemmemøtet mot et Stabæk-lag som står med to seiere på rad.

Kanskje litt som ventet ble det en relativt jevnspilt åpningsperiode på Røa kunstgress, der ingen av lagene klarte å få skikkelig sving på angrepsspillet.

Nærmest den første halvtimen var Meryll Abrahamsen for gjestene, men Louise Högrell fikk en hånd på avslutningen og hindret scoring.

Like før hvilen fikk Julie Hoff Klæboe en gratismulighet etter en dårlig klarering, men spissen headet rett på Sunniva Skoglund.

Samme Klæboe fikk en ny mulighet umiddelbart etter pause da hun kom alene med Skoglund, men nok en gang kom Stabæk-keeperen seirende ut.

Så var det Abrahamsen som fikk nok en sjanse for Stabæk. Den filippinske landslagsspilleren kom først på et innlegg og tuppet ballen mot mål. Der var imidlertid Högrell våken og fikk akkurat hevet seg over ballen i tide.

Deretter fulgte en lang periode med stillingskrig, litt som i starten av kampen.

Da virket det også som at oppgjøret skulle ebbe ut målløst, men drøye ti minutter før slutt falt avgjørelsen. Røa satte fart i angrep ved Anya de Courcy Innbytteren tok med seg Ragne Svastuen som slo inn i feltet tilbake mot de Courcy.

Sunniva Skoglund plukket ballen, men i en duell med flere spillere mistet keeperen ballen rett i beina til de Courcy som enkelt kunne sette inn 1-0 til Røa, som også ble kampens eneste scoring.

Ingen vinner i bunnoppgjøret

Åsane - Arna-Bjørnar 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Savanna Duffy selvmål (6), 1-1 Katarina Dybvik Sunde (55)

Mye stod på spill i Bergen denne runden, der bunnlagene Åsane og Arna-Bjørnar møttes til et uhyre viktig oppgjør.

En seier til ett av lagene ville betydd mye og kan potensielt bli sesongavgjørende.

I det viktig bergensoppgjøret var det gjestene fra Arna som åpnet best og hadde et tidlig skremmeskudd ved Linnéa Laupstad, men angrepet endte med corner.

På den påfølgende corneren tok Arna-Bjørnar også ledelsen etter en fryktelig keepertabbe. Serven fra Anna Nigardsøy burde vært keepermat for Savanna Duffy, men sisteskansen fomlet ballen i eget nett og sendte gjestene i føringen etter seks minutter.

Åsane maktet å riste av seg marerittstarten og tok etterhvert mer kontroll på kampen. Men tross en god periode før pause, klarte ikke de oransje å bryte ned bortelagets forsvar altfor mange ganger og de store målsjansene uteble.

Etter hvilen ble det farligere for Arna-Bjørnar. Bare fem minutter ut i andre omgang måtte Hanne Larsen stå frem som reddende engel for å hindre utligning.

Fem minutter senere klarte derimot ikke Larsen og Arna-Bjørnar å holde unna. En Åsane-scoring lå litt i lufta, og da Katarina Dybvik Sunde ble sluppet alene med keeper, var utligningen et faktum.

Begge lagene jaktet en avgjørende scoring som ville gi dem sesongens første seier - og en særdeles viktig en sådan.

Vilde Veglo og Mathilde Sangolt fikk hver sin enorme sjanse for hvert sitt lag, men ingen av dem utnyttet muligheten sin godt nok.

Dermed endte det 1-1 på Åsane Arena mellom Åsane og Arna-Bjørnar, som begge fortsatt venter på årets første trepoenger.

Åsane klarte ikke å slå bunnkollega Arna-Bjørnar på hjemmebane, og må fortsatt vente på sesongens første seier. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Bortespøkelset forsvinner ikke

Brann - LSK Kvinner 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Rakel Engesvik (77)

I en svært underholdene runde, var helgens storkamp i Bergen der Brann fikk besøk av bortesvake LSK Kvinner. Bergenserne har dog slitt med hjemmeformen i det siste, så dette lå an til å bli et meget spennende oppgjør.

Vertene viste hvert fall intensjoner om å snu de siste ukers svake hjemmeresultater.

Johanna Renmark fikk sjansen etter bare ni minutter, men avslutningen fra svensken ble for svak.

I regnværet i Bergen var det Brann som styre banespillet, men det var langt mellom de store målsjansene.

Inn mot pause tok det seg derimot litt opp. Først headet Signe Gaupset utenfor fra god posisjon, før Renmark fikk nok en god mulighet til å gi Brann ledelsen, men Cecilie Fiskerstrand var parat og reddet.

Kampbildet fortsatte etter pause, med mye bearbeiding og ballbesittelse fra Brann.

Hjemmelaget slet imidlertid med å skape altfor mye mot et LSK Kvinner som forsvarte seg godt.

Men da 77 minutter var spilt fikk Brann betalt for overtaket. Godt forarbeid av Nora Eide Lie gjorde at hun fant Rakel Engesvik foran mål, som med en lang tå tuppet hjemmelaget i føringen.

Den ene scoringen var også nok for Brann. LSK Kvinner var gode defensivt, men var veldig tamme offensivt og klarte aldri å skape ordentlig trøbbel for Brann-forsvaret.

Brann vinner 1-0 og sørger for at årets bortemareritt for LSK Kvinner fortsetter.