SKJEBNEHELG I VENTE

For flere av lagene kan denne helgen bli helt avgjørende.

Annonse:

 

Denne helgen spilles det et svært viktig oppgjør i toppen med tanke på å havne topp to og dermed spille om opprykk til Toppserien.

Slik ser helgens runde ut i 1. divisjon:

Medkila – Kil/Hemne 19.00

Søndag: 

TIL 2020 – Hønefoss 12.00

AaFK Fortuna – Klepp 13.00

Amazon Grimstad – Åsane 15.00

Grand Bodø – Øvrevoll Hosle 15.00

Ille ute

Medkila – Kil/Hemne, Harstad stadion

Vårsesongen var tung for Medkila, men starten på høsten var heller ikke særlig mye bedre da det ble 0-4-tap borte mot Klepp i helgen som var. Harstadværingene er i alvorlig trøbbel med tanke på å beholde plassen, og da hjelper det fint lite å havne under med 0-3 etter bare ti minutter, som de gjorde mot Klepp.

Det som foreløpig gir håp er at lagene over på tabellen, Amazon Grimstad og Grand Bodø, heller ikke vinner veldig mange fotballkamper. Begge de nevnte lagene tapte sine kamper forrige helg.

Men heller ikke her blir det noen enkel oppgave mot et Kil/Hemne-lag som kan gjøre det vanskelig for hvem som helst og slo nettopp Amazon Grimstad i forrige runde.

Trønderne har lik poengsum som AaFK Fortuna på 4. plass og har levert en god sesong.

Jakter topp to

TIL 2020 – Hønefoss, Alfheim Stadion

I Tromsø kjenner nok TIL 2020 lukten av noe stort. Nordlendingene har imponert stort denne sesongen og virkelig bevist at de har et høyt nivå inne. I forrige runde sikret laget et svært viktig poeng borte i toppkampen mot Åsane, noe som gjør at laget er i førersetet før de siste kampene og har alt i egne hender.

Slik det ser ut nå har TIL 2020 svært gode muligheter til å sikre seg én av de to plassene som betyr sluttspill sammen med bunn seks-lagene i Toppserien. Men da bør det bli seier i denne kampen.

Det trenger heller ikke nødvendigvis bli så lett. Hønefoss har bare tre poeng opp til nordlendingene, riktig nok med én kamp mer spilt, men har tidligere i sesongen bevist at de kan spille jevnt mot gode lag. I 2. serierunde ble ØHIL slått, og de har også spilt uavgjort mot Åsane.

Men det er faktisk mot TIL 2020 at Hønefoss kanskje har slitt aller mest. Da lagene møttes sist, endte det med 1-4-tap for Hønefoss.

Nyopprykket mot nedrykket lag

AaFK Fortuna – Klepp, Color Line Stadion

I midtuken var AaFK Fortuna i aksjon igjen da de spilte sin hengekamp mot ØHIL og tapte 1-2. Det tapet gjør nok at det bare er å glemme en topp to-plassering, men betyr likevel ikke at disse kampene har null betydning.

De som ikke havner topp to i denne divisjonen tar med seg poengene videre, og det laget som vinner denne puljen vil få muligheten til å spille opprykkskvalifisering mot det dårligste laget som akkurat ikke rykker ned fra Toppserien.

Det betyr det samme for Klepp. Traktortrøyene kommer ikke til å havne topp to etter en skuffende sesong etter nedrykket fra Toppserien, men kan kapre tredjeplassen og dermed få en ny mulighet til å kjempe om opprykk.

I forrige runde viste de noe av det som bor i laget da Medkila ble smadret 4-0 på hjemmebane, blant annet etter to scoringer av kaptein Hege Hansen.

AaFK Fortuna har overrasket svært positivt denne sesongen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Skjebnekamp

Amazon Grimstad – Åsane, Levermyr stadion

Denne kampen kan fort vise seg å bli helt avgjørende på mange måter.

Amazon Grimstad kjemper for å unngå nedrykk og trenger alle poengene de kan få, mens Åsane utvilsomt ønsker en plass blant topp to for å spille om opprykk.

Åsane er definitivt favoritter i dette oppgjøret, men samtidig er det andre forutsetninger her med bortekamp på gress. Hvordan takler bergenserne det? De klarte ikke å bryte ned et solid TIL 2020-forsvar i forrige runde, og har heller ikke vært spesielt gode de siste månedene – slik de var i starten av sesongen.

De to øverste plassene står virkelig i fare og Åsane trenger fort en seier her for virkelig å henge med og ha troen. De tre siste kampene etter denne er knalltøffe med ØHIL, Klepp og AaFK Fortuna.

Topp mot bunn

Grand Bodø – Øvrevoll Hosle, Nordlandshallen

Runden avsluttes med et oppgjør mellom et bunnlag og et topplag. Grand Bodø kjemper for å holde seg unna nedrykksstreken, mens ØHIL nærmer seg å sikre en plass blant topp to. Etter seieren over AaFK Fortuna i midtuken ser det nå veldig lyst ut med tanke på å få til nettopp det.

Skulle det bli en ny seier for gjestene i dette oppgjøret, vil det nærmest være utenkelig at plasseringen skal glippe.

Men Grand Bodø inne i Nordlandshallen er sjeldent enkelt, og bodøværingene vil helt sikkert kjempe med nebb og klør og med mye fysikk i håp om å unngå et nytt tap.

Slik ser tabellen ut før helgens runde:

TABELL | 1.DIVISJON
1Kolbotn182745
2AaFK Fortuna181737
3Tromsø IL 2020182034
4Øvrevoll Hosle18326
5KIL/Hemne18-524
6Fyllingsdalen18-123
7Hønefoss BK18-821
8Grand Bodø18-821
9Grei18-2213
10Klepp18-2310

Annonse fra Toppserien: