Bodø/Glimt påførte serieleder AaFK Fortuna sesongens første tap og klatret á poeng med opprykksrivalen. Foto: Kent Even Grundstad

Slaget om Nord-Norge: Kan rivalen stoppe serielederen?

Også i 1. divisjon er det duket for derby i helgen. Denne runden står Slaget om Nord-Norge for tur.

Annonse:

Én kamp spilles lørdag og fire spilles søndag.

Slik ser den sjuende serierunden ut:

Viking - KIL/Hemne, lørdag 12:30

Bodø/Glimt - TIL 2020, søndag 11:30

AaFK Fortuna - Hønefoss, søndag 13:00

Odd - Fyllingsdalen, søndag 15:00

FKH/Avaldsnes - Øvrevoll Hosle, søndag 15:00

Derby i nord

Det er ikke bare i Toppserien det er derbyhelg denne runden. 

Søndag formiddag smeller det ordentlig i 1. divisjon når Slaget om Nord-Norge sparkes i gang. 

Det kan bli en svært spennende affære - ikke bare fordi det er et derby - men også på grunn av lagenes utgangspunkt.

Så langt i 1. divisjon har Bodø/Glimt virket ustoppelige. Gultrøyene fra Bodø har feid all motstand til side og topper tabellen med full pott etter seks serierunder. De virker uslåelige, men kanskje sier det stopp mot deres argeste rival?

Sesongen til TIL 2020 har ikke fått den starten de hadde håpet på etter å ha spilt om opprykk i fjor. 

De fire første kampene ga null seiere og bare ett poeng, som gjorde at fjorårets topplag lå på jumboplass. 

Men de siste ukene har det blitt vind i seilene i Tromsø også. Borteseier mot Viking ble fulgt opp med en ny trepoenger hjemme mot FKH/Avaldsnes, og plutselig har de klatret opp på 4.-plassen som gir opprykkssluttspill til høsten. 

Skal TIL 2020 fortsette den gode formen må de klare å stoppe serielederen på deres egen hjemmebane, noe som langt ifra blir enkelt. Men det er nok ikke mye som hadde smakt bedre for TIL 2020 enn å stikke kjepper i hjulene for sin største rival. 

Toppkampen

Bodø/Glimt må bare håpe at de fortsetter å vinne. For tre poeng bak med én kamp mindre spilt finner man en opprykksjagende gjeng fra Ålesund. 

I likhet med seierlederen har AaFK Fortuna vært feilfrie i 1. divisjon hittil. Den store opprykksfavoritten har også imponert stort og bare sluppet inn ett mål på sine fem første kamper. 

Sunnmøringene virker utrolig solide, men får en tøff utfordring til helgen når tabelltreer Hønefoss tar turen til jugendbyen. 

"Hønsa" har selv levert en strålende sesongstart og har sanket 13 poeng på sine seks kamper. Sist runde overbeviste de stort ved å maltraktere Øvrevoll Hosle med hele 6-0 hjemme på AKA Arena. 

Slike sikre blir det trolig ikke på Color Line stadion, men det er uansett duket for et svært viktig og spennende oppgjør mellom serietoeren og serietreeren i 1. divisjon. 

De tre andre kampene i runden er som følger:

Viking - KIL/Hemne

Odd - Fyllingsdalen

FKH/Avaldsnes - Øvrevoll Hosle

Etter en seierstørke på fire kamper ble det endelig en seier igjen for Viking forrige runde da Fyllingsdalen ble slått på Varden Amfi. Til helgen er de mørkeblå tilbake på hjemmebane og får besøk av et KIL/Hemne-lag som kommer fra hjemmetap mot Bodø/Glimt. 

Odd holdt lenge stand hjemme mot AaFK Fortuna, men måtte til slutt gi tapt med 0-1. Nå venter en ny hjemmekamp - denne gangen mot Fyllingsdalen, som er fullstendig ute av form med fire strake tap.

I Haugesund skal det spilles et svært viktig oppgjør i bunnen av tabellen. FKH/Avaldsnes ligger sist med tre poeng på fem kamper, men har muligheten til å forbedre poengfangsten i hjemmemøtet med Øvrevoll Hosle. De jakter sesongens første seier og har mye å revansjere etter å ha blitt slaktet 0-6 av Hønefoss forrige helg.

Annonse fra Toppserien: