SLUTTSPILLET I GANG: NY SJANSE FOR OPPRYKK OG FORTSATT ALVOR I BUNNEN

Denne helgen settes sluttspillet i gang i 1. divisjon og Toppserien.

Annonse:

 

I 1. divisjon er det ikke store forandringene etter at sluttspillet settes i gang ettersom at lagene tar med seg poengene fra grunnserien.

Spesielt Øvrevoll Hosle kan glede seg over nettopp det. Laget må regnes som storfavoritter til å vinne dette sluttspillet med luke på sju poeng ned til Kil/Hemne. Klarer de det, vil de møte laget som blir nummer seks av lagene i Toppserien som kjemper om å ikke rykke ned.

Runden

Lørdag: AaFK Fortuna – Kil/Hemne 13.00

Lørdag: Amazon Grimstad – Klepp 15.00

Søndag: Hønefoss – Medkila 16.00

Søndag: Øvrevoll Hosle – Grand Bodø 17.30

Utfordrerne

AaFK Fortuna – Kil/Hemne, Color Line Stadion

Så langt har det vært en meget god sesong for AaFK Fortuna etter opprykket fra 2. divisjon.

Tangotrøyene har tidvis sprudlet offensivt og gjort det vanskelig for svært mange lag i løpet av året. Laget har ikke vært innblandet i nedrykksstriden i det hele tatt, og kommer heller ikke til å bli det.

Istedenfor er de blant lagene som skal forsøke å ta igjen Øvrevoll Hosle på tabellen – en oppgave som riktig nok ser ganske vanskelig ut.

Skal det være en mulighet, bør det nærmest bli seier i hver eneste kamp. Mot laget som avsluttet grunnserien på 4. plass, blir det ingen enkel oppgave.

Også Kil/Hemne har tidvis imponert stort denne sesongen. Trønderne er laget som er nærmest ØHIL for øyeblikket.

Da lagene møttes på Color Line Stadion tidligere i sesongen endte det 2-2. 

Skjebnekamp

Amazon Grimstad – Klepp, Levermyr stadion

I Grimstad spilles det også et svært viktig oppgjør denne helgen når nedrykksplasserte Amazon Grimstad tar imot Klepp.

Hjemmelagets håp om å overleve i divisjonen lever fortsatt, men dette er en type kamp som trolig bør vinnes om det skal bli en realitet. Helgens motstander, Klepp, er bare seks poeng foran – og derfor vil dette bli en svært viktig kamp for begge lag.

Amazon Grimstad har vunnet alle sine fire kamper denne sesongen på eget gress.

For Klepp ble dette aldri sesongen de hadde håpet på etter det historiske nedrykket fra Toppserien.

Traktortrøyene har aldri meldt seg på i kampen om en retur til øverste nivå. Istedenfor har de forsøkt å unngå nedrykksstriden. Resultatet her vil påvirke stor hvordan denne høsten blir. Tap vil virkelig få varsellampene til å blinke på Jæren.

Da lagene møttes tidligere i sesongen, endte det med 4-2-seier til Klepp. De vant også hjemmekampen 3-1.

Topp mot bunn

Hønefoss – Medkila, Aka Arena

Det ble en dramatisk avslutning på grunnserien for Hønefoss da Klepp var motstander og Hønefoss sikret tre poeng med to sene scoringer.

De poengene kan ha stor betydning for hjemmelaget, som helt sikkert har ambisjoner om å nærme seg ØHIL på toppen.

Hønefoss har tidvis levert noen meget solide prestasjoner denne sesongen, og en god del av æren skal deres toppscorer Emilie Nøkleby Finnevolden ha. Angrepsspilleren har scoret elleve mål på totalt 14 kamper denne sesongen for Hønefoss. Denne helgen kan det bli flere.

Da er det tabelljumbo Medkila som kommer på besøk.

Harstadværingene har slitt i bunnen hele sesongen, og virker å være en ganske klar favoritt til å rykke ned. Spørsmålet er hvem de eventuelt får selskap av.

Hønefoss vant 5-0 da lagene møttes her i grunnserien. 

Trenerbytte før sluttspillet

Øvrevoll Hosle – Grand Bodø, Ferd arena Hosle

Øvrevoll Hosle klarte ikke å bli ett av de to lagene som skal kjempe om opprykk til Toppserien. Istedenfor må de benytte seg av den andre muligheten ved å vinne dette sluttspillet – og deretter spille kvalifiseringskamp mot 6.-plassen i det nest øverste sluttspillet.

Etter at grunnserien ble avsluttet, har det også skjedd forandringer hos ØHIL. Hovedtrener Kjølv Eidhammer valgte da å trekke seg, og nå er Tommy Stenersen mannen som skal lede laget ut sesongen – i håp om å ta steget opp til Toppserien.

Derfor kan det bli spennende å se hvilken effekt trenerbyttet har, og om det kan være med på å øke eller minke sjansene for å oppnå drømmen.

Også hos Grand Bodø står det fortsatt svært mye på spill. Bodøværingene rykket opp til 1. divisjon før denne sesongen, men er fortsatt langt fra sikret fornyet kontrakt.

Bare fire poeng har Grand Bodø ned til nedrykk før denne runden.

Det ble jevnt og spennende da lagene møttes tidligere i sesongen. ØHIL vant 3-2.

Annonse fra Toppserien: