Det blir litt av en duell i Ålesund denne helgen når opprykksjagende AaFK Fortuna får besøk av Viking. Foto: Alexander Larsen

Sluttspillet nærmer seg

Grunnspillet går mot slutten. Nå handler alt om å posisjonere seg best mulig før alt skal avgjøres i sluttspillet.

Annonse:

Tre kamper spilles lørdag og to kamper spilles søndag.

Dette er runden i 1. divisjon:

Hønefoss - TIL 2020, lørdag 12:30

Odd - KIL/Hemne, lørdag 13:30

Fyllingsdalen - Øvrevoll Hosle, lørdag 15:00

AaFK Fortuna - Viking, søndag 13:00

Bodø/Glimt - FKH/Avaldsnes, søndag 13:00

Kan sikre sluttspillsplassen

Med to kamper igjen av grunnspillet har alle lagene i 1. divisjon mye å spille for. 

Nå handler alt om å sikre seg best mulig utgangspunkt før sluttspillet braker løs. 

Noen lag kniver om opprykk, mens andre kjemper desperat om viktige poeng i bunnstriden. 

Blant lagene som jakter opprykk finner man AaFK Fortuna. Kanskje den største forhåndsfavoritten til å sikre opprykket har i stor grad innfridd og kjemper som ventet helt i toppen. 

36 poeng på 16 kamper, 2.-plass på tabellen og tre poeng bak direkte opprykksplass er status for sunnmøringene. 

Før sommerferien var de uslåelige, men har fått en litt tråere start på høstsesongen, med tap for både Bodø/Glimt og Fyllingsdalen. 

Sist runde var de derimot tilbake på vinnersporet etter 2-1-seier over Odd - en viktig seier for å henge med og for å få godfølelsen tilbake.

Denne runden får de besøk av Viking - et lag som har vist storform de siste kampene og har et godt grep om den siste plassen i opprykkssluttspillet. 

Selv om de mørkeblå fikk en tung dag på jobben forrige helg mot Hønefoss (0-3-tap på hjemmebane), kan de med poeng her sikre seg den viktige 4.-plassen. 

Det er de nok svært giret på å gjøre, men mot ett av divisjonens beste lag på bortebane, blir det en svært vanskelig oppgave. 

Samtidig ønsker nok Viking å vise seg fra en bedre side enn i det motsatte oppgjøret i Stavanger. Da endte det nemlig med hele 4-0 til AaFK Fortuna. 

Enorm spenning i bunnen

At Øvrevoll Hosle skulle ta poeng mot opprykksjagende Bodø/Glimt var det få som hadde trodd på forhånd. 

De første 45 minuttene så det også ut til at nordlendingene skulle kjøre over tabelljumboen og gjøre livet enda surere for bærumslaget. 

Men Øvrevoll Hosle hevet seg betraktelig etter hvilen og endte til slutt opp med å ta en svært overraskende og uhyre viktig seier, takket være Ingrid Nødlands fulltreffer 15 minutter før slutt.

Nå er det nemlig tett som hagl i bunnen av tabellen og hvert eneste poeng kan vise seg å bli avgjørende. 

Lørdag ettermiddag jakter Øvrevoll Hosle flere poeng når de tar turen til Bergen for å møte Fyllingsdalen. 

Bergenserne ledet 2-0 borte mot KIL/Hemne og hadde seieren i sin hule hånd, men en enorm snuoperasjon fra trønderne gjorde at det ble null poeng med hjem til Bergen. 

Hjemme på Varden Amfi må nok Fyllingsdalen sies å være favoritter mot Øvrevoll Hosle, men seieren over Bodø/Glimt sist ga nok utvilsomt selvtillit til bæringene. 

De tre andre kampene i runden er:

Hønefoss - TIL 2020

Odd - KIL/Hemne

Bodø/Glimt - FKH/Avaldsnes

Hønefoss fosser videre i toppen av tabellen og virker nærmest uslåelige. Serielederen har ikke tapt siden april og er på god vei mot en imponerende sesong og et mulig opprykk. Sist ble Viking slått 3-0 i Stavanger, mens denne runden venter et TIL 2020 som kjemper for tilværelsen i 1. divisjon. Laget fra Nordens Paris gikk på sitt niende tap for sesongen sist mot FKH/Avaldsnes og ligger bare to poeng over direkte nedrykk. 

Et annet lag som kjemper for å unngå nedrykk er Odd. Skienslaget er i en enda mer prekær situasjon enn TIL 2020, med 9.-plass på tabellen og bare ett fattig poeng ned til nedrykk. Også de trenger desperat poeng etter tap sist, riktignok mot topplaget AaFK Fortuna. Lørdag venter hjemmekamp mot KIL/Hemne som snudde til seier sist og som må vinne om det skal være håp om å nå opprykkssluttspillet. 

I rundens siste oppgjør møtes Bodø/Glimt og FKH/Avaldsnes. Bodøværingene er sikret en plass i opprykkssluttspillet, men håper nok at sesongen skal ende med opprykk. Da må de tilbake på vinnersporet etter to strake tap. Spesielt nederlaget mot Øvrevoll Hosle sist var svært overraskende, og Bodø/Glimt befinner seg nå seks poeng bak serieleder Hønefoss. Hjemme på Aspmyra skal de i utgangspunktet være sterkere enn FKH/Avaldsnes, men rogalendingene kommer fra seier etter å ha snudd 0-1 til 2-1 mot TIL 2020 forrige helg. 

Annonse fra Toppserien: