Får Hønefoss mer å juble for i helgen når serieleder AaFK Fortuna kommer på besøk? Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Spennende oppgjør i topp og bunn

Det spilles viktige kamper i begge ender av tabellen i 1. divisjon denne helgen.

Annonse:

To kamper spilles lørdag og tre kamper spilles søndag.

Dette er den 10. serierunden i 1. divisjon:

TIL 2020 - Viking, lørdag 12:00

Fyllingsdalen - Odd, lørdag 14:00

Bodø/Glimt - KIL/Hemne, søndag 13:00

Øvrevoll Hosle - FKH/Avaldsnes, søndag 14:00

Hønefoss - AaFK Fortuna, søndag 15:00

Toppkamp på AKA

Forrige helg ble en skikkelig fest for AaFK Fortuna. 

Ikke bare satte sunnmøringene ny publikumsrekord i 1. divisjon med 3644 tilskuere, men de utklasset også daværende serieleder Bodø/Glimt med hele 5-0 og overtok samtidig serieledelsen. 

Nå er det altså den store opprykksfavoritten som leder an i kampen om opprykk. 

Men det er ingen tid til å hvile på laurbærene for AaFK Fortuna. Denne runden venter nemlig en ny toppkamp for tangotrøyene, når de tar turen til AKA Arena for å møte serietreer Hønefoss. 

"Hønsa" har virkelig storspilt så langt, og virker såpass solide at de kommer til å være med i toppen gjennom hele sesongen. 

Seks seiere, to uavgjorte og bare ett tap gjør at Hønefoss bare ligger ett poeng bak Bodø/Glimt på 2.-plass og tre poeng bak AaFK Fortuna på topp. 

Med seier her vil de være á poeng med AaFK Fortuna, mens med tap vil det være en seks poengs luke mellom lagene. 

Det blir på ingen måte enkelt for Hønefoss ettersom AaFK Fortuna er det eneste laget som står uten tap etter ni kamper. Men Hønefoss er også ett av bare to lag som har klart å ta poeng fra serielederen denne sesongen, da de stjal med seg 1-1 fra det motsatte oppgjøret i Ålesund. 

Viktig bunnoppgjør

Men det spilles ikke bare om viktige poeng i toppen av tabellen denne runden. Det gjør det også i bunnen.

I Bærum er det nemlig klart for et viktig bunnoppgjør når tabelljumbo Øvrevoll Hosle får besøk av 9.-plass FKH/Avaldsnes. 

For Øvrevoll Hosle, som i fjor ble nummer fire, begynner det å bli skikkelig krise. 

Bærumslaget står uten seier halvveis i grunnspillet og står godt plantet i bunnen av tabellen. 

I løpet av den siste uken har det blitt 0-3-tap for Viking, samt cup-exit med 0-7 for Stabæk. 

Nå trenger de desperat en seier for å ikke bli fullstendig hektet av. 

Det er de i fare for å bli om det skulle bli tap for FKH/Avaldsnes her.

Rogalendingene er fire poeng foran før kampen og kan øke til sju poeng med seier, og dermed forverre krisen ytterligere for Øvrevoll Hosle.

De andre kampene i runden er:

TIL 2020 - Viking

Fyllingsdalen - Odd

Bodø/Glimt - KIL/Hemne

TIL 2020 har vært varierende i 2024, men slo til med en knusende 4-0-seier borte mot KIL/Hemne forrige helg. Nå venter hjemmekamp mot nyopprykkede Viking, som står med to seiere på rad og har klatret opp til 4.-plass på tabellen. 

Et annet viktig oppgjør denne runden er Fyllingsdalen - Odd. Begge lag står med åtte poeng og har en liten luke ned til nedrykk. Men ingen av dem har råd til å slappe av. Før lørdagens møte kommer begge lagene inn med en litt sur følelse: Fyllingsdalen røk ut av cupen åtte minutter på overtid mot Arna-Bjørnar, mens Odd tapte for Hønefoss etter et surt straffemål imot like før slutt. Det er også verdt å nevne at Fyllingsdalen trolig må klare seg uten stjernespiller Martine Kjølholdt, som måtte hjelpes av banen i cupkampen i midtuken. 

Rundens siste kamp er Bodø/Glimt - KIL/Hemne. Gultrøyene fra Bodø fikk en ordentlig fotballeksjon i Ålesund og ble sendt hjem med 0-5 i bagasjen. Bedre gikk det ikke for KIL/Hemne sist helg, som etter et rødt kort endte med å tape 0-4 hjemme for TIL 2020. Dermed er det to revansjelystne lag som skal møtes på Aspmyra. 

Annonse fra Toppserien: