På tiende forsøk kom endelig sesongens første seier for Øvrevoll Hosle, som dermed også har kontakt med lagene foran på tabellen. Her fra en kamp forrige sesong. Foto: Kristian Moe

Spenning i begge ender av tabellen

Etter ti kamper lever spenningen for fullt i både toppen og bunnen av 1. divisjon - i det som er en svært jevn tabell.

TIL 2020 - Viking 2-2 (2-1)
Mål: 1-0 Elea Johansen (5), 2-0 Anfal el Yamani (15), 2-1 Karen Rygg Ims (39), 2-2 Kajsa Pettersen (52)

Sesongen har vært litt varierende for både TIL 2020 og Viking. Men den siste tiden har begge lag kommet seg litt til hektene, og da spesielt Viking som står med to strake seiere mot henholdsvis Bodø/Glimt og Øvrevoll Hosle.

Men TIL 2020 kommer også fra seier etter hele 4-0 mot KIL/Hemne sist. Dermed var det en meget interessant duell som skulle utspille seg på Romsaa Arena mellom disse to lagene.

Hjemme på eget kunstgress var det TIL 2020 som kom best i gang og tok ledelsen allerede etter fem minutter. Elea Johansen plukket opp en løs ballen utenfor sekstenmeteren og brant til på første berøring. Ballen suste i nettet via stolpen bak Emma Jönsson og vertene var i føringen.

TIL 2020 fortsatte å være det førende laget etter scoringen og satte gjestene i enda mer trøbbel ti minutter senere. Anfal el Yamani skar innover fra høyere, kom alene med keeper og satte inn 2-0.

Enda verre kunne det blitt for rogalendingene da Sarah Klotz satte ballen i nettet for tredje gang i løpet av den første halvtimen, men assistentdommeren hadde flagget oppe og målet ble avblåst for offside.

Viking slet voldsomt og hadde ikke mye å komme med offensivt med unntak 2-3 spe forsøk. Men gjestene fikk fornyet håp like før pause da Karen Rygg Ims snappet opp en løs støttepasning. Den lynraske kantspilleren tok med seg ballen forbi keeper og rullet sikkert inn reduseringen i tomt mål.

I andre omgang var de mørkeblå fra Stavanger bedre med ut fra startblokkene og fikk straffe etter sju minutter for en hands i feltet. Kajsa Pettersen var sikker fra ellevemeteren og lagene var like langt.

Da kunne begge lag jakte et seiersmål, og selv om banespillet jevnet seg ut, var det TIL 2020 som var nærmest. Blant annet hadde målscorer Johansen et par gode skuddforsøk, men Emma Jönsson og stolpen var i veien.

For Viking kunne det også blitt et seiersmål, men gjestene klarte ikke å utnytte de gode kontringsmulighetene de fikk.

Dermed endte det 2-2 i Tromsø etter en råsterk opphenting av Viking.

Viktig trepoenger

Fyllingsdalen - Odd 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Marion Haugland (46)

Det ble spilt om viktige poeng på nedre del av tabellen når Fyllingsdalen fikk besøk av Odd på Varden Amfi.

I Bergen åpnet gjestene fra Skien positivt og hadde et par greie skuddforsøk tidlig, men Sandra Rød Ask hadde god kontroll.

Ellers var det relativt sjansefattig de første 20 minuttene, men etter dette var det Odd som var nærmest.

Blant annet fikk de en enorm dobbeltsjanse, der det første skuddforsøket smalt i stolpen, før returen også havnet hos en hvitkledd spiller som fikk avsluttet mot mål. Forsøket ble imidlertid blokkert av Fyllingsdalen.

Før pause hadde også Cecilie Mjelde en heading som gikk over mål, men lagene måtte gå målløse til pause.

Det ville Fyllingsdalen gjøre noe med etter pause, og bergenserne sjokkåpnet i andre omgang. Et smart innlegg fra Malin Røyset Johannesen fant veien til Marion Haugland, som trillet inn 1-0 etter 46 minutter.

Litt senere kunne vertene økt ledelsen ved Kari Erstad Skovly, da hun kom alene med keeper. Men Emma Rønning stod støtt og reddet.

For et scoringsjagende bortelag ble det mye nesten offensivt i andre omgang. Odd trykket på, men Fyllingsdalen stod godt i forsvar og holdt unna for alt skienslaget hadde å komme med.

I løpet av kampens siste ti minutter ropte Odd på straffe, men dommeren vinket spillet videre. Den store sjansen kom heller ikke for Odd, som dermed taper 0-1 for Fyllingsdalen i Bergen.

Fyllingsdalen holdt unna og tok en svært viktig seier mot Odd. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Slo voldsomt tilbake

Bodø/Glimt - KIL/Hemne 3-0 (0-0)
Mål: 1-0 Anna Johansen (64), 2-0 Cecilie Falch (78), 3-0 Rikke Fleischer Nedreaas (81)

Bodø/Glimt virket uslåelige de første sju kampene av sesongen, men sto med to strake tap før møtet med KIL/Hemne. Spesielt forrige rundes 0-5-tap mot AaFK Fortuna måtte revansjeres for bodøværingene, men det var også et revansjelystent KIL/Hemne-lag som tok turen nordover etter 0-4 mot TIL 2020 sist.

Det ble en relativt rolig åpning på Aspmyra der det mest nevneverdige som skjedde var et hardt skudd over mål fra Anna Johansen etter fem minutter.

Utover i omgangen tok det seg litt mer opp, med Bodø/Glimt som det førende laget. Etter 28 minutter burde også vertene tatt ledelsen. Anna Johansen kom seg fri og slo hardt inn foran mål. Bak KIL/Hemne-forsvaret kom Marthe Hansen i full fart og fikk kontakt med innlegget. Ballen skled imidlertid av foten til spissen og avslutningen fra kort hold gikk utenfor. Der burde det stått 1-0.

Like før pause fikk hjemmelaget en ny stor sjanse - denne gangen ved Kristina Brudvik som fikk avslutte fra god posisjon. Bodø/Glimt-spilleren klarte derimot ikke å presse ballen under tverrliggeren og det stod 0-0 halvveis.

Også andre omgang åpnet jevnt, men det tok ikke lang tid før Bodø/Glimt tok over og satte trykk på KIL/Hemne.

Da 64 minutter var spilt fikk hjemmelaget betalt for presset. Claudia Cagnina slo 45 grader ut i feltet til Anna Johansen, som resolutt banket inn 1-0.

Gjesten fra Trøndelag holdt på å svare umiddelbart ved Sara Hoftun Bjerksæter, men Audrei Corder hindret utligning med en god redning.

Deretter var det stort sett bare Bodø/Glimt det handlet om. 78 minutter ut i kampen fikk de gulkledde frispark på gjestenes banehalvdel. Cecilie Falch slo høyt inn mot mål - og faktisk i mål da ballen seilte over hodet på Ingvild Grøtting og i nettet.

Og da Rikke Fleischer Nedreaas stanget inn 3-0 et par minutter senere, var kampen defintivt avgjort.

At Sara Hoftun Bjerksæter smalt ballen i stolpen på overtid etter en stygg feilpasning fra Corder, gjorde absolutt ingenting. Bodø/Glimt slår tilbake og vinner 3-0 over KIL/Hemne.

Endelig satt den - tok sesongens første seier

Øvrevoll Hosle - FKH/Avaldsnes 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Tiril Haga (11), 2-0 Mari Løyland Vassanyi (64)

Mye sto på spill i Bærum der den seiersløse tabelljumboen Øvrevoll Hosle tok imot 9.-plass FKH/Avaldsnes til et viktig bunnoppgjør.

I det viktige bunnoppgjøret var det Øvrevoll Hosle som startet best og hadde en god mulighet etter 3 minutter ved Mari Løyland. Spissen fikk avsluttet fra god posisjon, men hadde ryggsekken på å sendte ballen et godt stykke over mål.

Like etterpå var vertene nærme igjen da Tiril Haga sendte et innlegg i tverrliggeren.

Men etter 11 minutter skulle Haga og Øvrevoll Hosle få uttelling. En lang ball i bakrom havnet hos Haga, som sikkert plasserte inn 1-0 alene med keeper.

Utover i omgangen kom FKH/Avaldsnes mer med i kampen og var langt ifra ufarlige. Først hadde hjemmelagets Ida Hasselgård et godt skuddforsøk over, men like etter smalt det i motsatt ende da Simone Pedersen ladet kanonen. Midtbanespilleren fikk meget godt treff fra distanse, men måtte se ballen smelle i stolpen og ut.

Litt senere var det Ida Natvik som fikk sjansen for FKH/Avaldsnes, men Jenny Gjerde Sætre hentet opp en mesterlig redning og hindret angrepsspilleren.

Like før pause burde Øvrevoll Hosle økt ledelsen sin. Tiril Haga snappet opp en tversoverpasning og kom på blank kasse. ØHIL-spilleren skulle bare trille inn 2-0, men et tigersprang fra Frida Aursland hindret 0-2 før pause.

Også etter pause skapte Øvrevoll Hosle flest og størst sjanser. Sanne Cornelia Torp-Hansen hadde et godt forsøk fra distanse, men Frida Aursland fikk slått til corner.

Kampens andre scoring skulle imidlertid komme og det var Øvrevoll Hosle som økte ledelsen. Etter 64 minutter avanserte Estella Turflinger fremover, men ble felt. Ballen havnet hos Mari Løyland Vassanyi like utenfor sekstenmeteren. Hun var klinisk med venstrefoten og sørget for 2-0 med en velplassert avslutning.

Da virket veien tilbake for FKH/Avaldsnes lang, men rogalendingene ga ikke opp uten kamp. Først hadde Kristine Nybru et godt skuddforsøk som gikk rett på keeper, før Solfrid Bråthen fikk en gyllen mulighet som Jenny Gjerde Sætre reddet.

Hjemmelaget kunne og burde punktert kampen for godt ved flere anledninger, spesielt ved Tiril Haga som burde hatt mer enn ett mål, men keeper Aursland vartet opp med flere gode og viktige redninger.

FKH/Avaldsnes-keeperen kunne imidlertid gjøre lite med at lagvenninnene i motsatt ende av banen ikke fant veien til nettmaskene. Dermed ender det 2-0 til Øvrevoll Hosle, som tar sesongens første seier og har kontakt med lagene foran på tabellen.

Nekter å tape

Hønefoss - AaFK Fortuna 2-2 (1-0)
Mål: 1-0 Malene Dunsby (2), 2-0 Kristin Gumaer (48), 2-1 Guro Hammer Røn (64), 2-2 Maria Herdel Pedersen (66)

Etter 5-0-utklassingen av Bodø/Glimt forrige helg, ventet en ny toppkamp for serieleder AaFK Fortuna denne runden når de tok turen til AKA Arena for et møte med serietreer Hønefoss.

I toppkampen var det hjemmelaget Hønefoss som sjokkåpnet. Allerede etter to minutter var AaFK Fortuna i ubalanse defensivt. Det utnyttet Inger Vadder som serverte Malene Dunsby foran mål. Sistnevnte gjorde ingen feil og sendte vertene i en tidlig ledelse.

De påfølgende minuttene ble heller ikke bedre for AaFK Fortuna. Serielederen var svært heldig som ikke lå under med to, da Hønefoss fikk en enorm dobbeltsjanse etter seks minutter. Den første ble så vidt avverget av forsvaret, mens den andre ble satt i tverrliggeren og ut av Vadder.

Litt utover i omgangen hevet gjestene seg og det var ikke langt unna at Linn Huseby utlignet etter 27 minutter. Avslutningen ble imidlertid stoppet av Mari Hasselknippe. Like etter hadde Laura Gashi en ok sjanse, men skuddet snek seg utenfor.

Det var derimot Hønefoss som skapte de største sjansene, og kunne ledet 2-0 også etter 34 minutter. Kristin Gumaer fikk muligheten alene med Michaela Moran, men den amerikanske sisteskansen kom seierende ut av duellen og det stod 1-0 til pause.

Men også i andre omgang ble AaFK Fortuna tatt på senga av en sjokkåpning. Bare tre minutter ut i omgangen kom 2-0. Et innlegg fra høyre ble feilberegnet av Moran som ruste ut for å plukke innlegget. Keeperen kom for sent inn i duellen som gjorde at Kristin Gumaer kunne heade inn 2-0.

Da var serielederen i ordentlig trøbbel, men hadde fortsatt tid til å komme tilbake. Reduseringen burde kommet da Karna Solskjær fikk sjansen, men avslutningen ble for løs og keeper reddet.

AaFK Fortuna skulle imidlertid få reduseringen sin etter 64 minutter. Guro Hammer Røn raget høyest på et hjørnespark og ga tangotrøyene håp om poeng.

Og bare to minutter senere var det balanse i regnskapet. Som så mange ganger før, hadde Maria Herdel Pedersen løpt seg fri i bakrom. Toppscoreren kom alene med keeper og satte sikkert inn utligningen.

Resten av kampen hadde begge lag sin sjanser til å stikke av med alle poengene, men det ble med de fire scoringene på AKA Arena. Toppoppgjøret ender 2-2, og gjør at AaFK Fortuna beholder serieledelsen på målforskjell. Men det er uhyre jevnt i toppen av tabellen.