SPENNING TIL SISTE SLUTT – KOLBOTN VANT GRUNNSPILLET

Det blir en durabelig kamp om den siste plassen i opprykkssluttspillet i 1. divisjon mellom KIL/Hemne og Øvrevoll Hosle. De tre andre lagene er allerede klare, og av disse er det Kolbotn som har det beste utgangspunktet etter at de sikret seieren i grunnspillet.

Fyllingsdalen – Kolbotn 0-3 (0-0)
Mål: 0-1 Christina Osnes-Ringen (51), 0-2 Eline Hegg (52), 0-3 Henny Thorhallsson (84)

Kolbotn har cruiset gjennom grunnspillet i 1. divisjon og troner suverent øverst på tabellen, åtte poeng foran nærmeste utfordrer. Sist gikk de derimot på et arbeidsuhell mot Øvrevoll Hosle, men siden AaFK Fortuna også tapte, beholdt de luka ned til sunnmøringene. Med seier denne runden borte mot Fyllingsdalen, ville Kolbotn sikre seieren i grunnspillet og gå inn i sluttspillet med best mulig utgangspunkt.

Fyllingsdalen er veldig solide hjemme på Varden Amfi og gjorde det svært vanskelig for serielederen i første omgang. Kolbotn hadde mest ball, men slet med å skape all verdens mot hjemmelaget.

De første 35 minuttene inneholdt stort sett halvsjanser, men når det nærmet seg pause våknet gjestene litt til live foran mål. Først smalt Emma Braut Brunes et langskudd i stolpen, før Johanne Fridlund testet Hannah Markussen på overtid av omgangen, dog uten tellende resultat.

Serielederen satt mer fart etter pause og Fridlund fikk nok en stor sjanse tidlig i omgangen, men Markussen reddet igjen. Fylingsdalens sisteskanse klarte imidlertid ikke å gjøre noe med hodestøtet til Christina Osnes-Ringen etter 51 minutter og Kolbotn tok ledelsen.

Og bare minuttet senere snek en markkryper fra Eline Hegg seg ned i hjørnet og Kolbotn ledet plutselig 2-0.

Vertene slet med å skape det helt store, men fikk en stor sjanse drøye 20 minutter før slutt ved Martine Kjølholdt, men forsøket gikk rett på Selma Panengstuen.

Resten av kampen hadde Kolbotn god kontroll på, og seks minutter før full tid satte Henny Thorhallsson inn 3-0, og sikret tre poeng og seieren i grunnspillet i samme slengen.

Leder an i kampen om 4.-plassen

Grei – Øvrevoll Hosle 2-3 (1-2)
Mål: 0-1 Estella Turflinger (10), 0-2 Mari Løyland (20), 1-2 Julie Solskjær (29), 2-2 Julie Solskjær (49), 2-3 Mari Løyland (85)

På Greibanen var det duket for et viktig oppgjør mellom to lag i hver sin ende av tabellen. Grei sliter i bunnen, mens Øvrevoll Hosle jakter en plass i topp 4-sluttspillet. En seier ville dermed være svært viktig for begge lag.

Sist helg tok ØHIL en imponerende seier mot Kolbotn, og fikk også en god start på dette oppgjøret. Bare ti minutter ut i kampen tok de ledelsen ved innbytter Estella Turflinger, som fra merkelig hold fikk satt ballen over Amalie Kragset og i nettet.

Ikke lenge etter var Turflinger på farten igjen, men denne gangen som servitør. Hun fant Mari Løyland som sikkert sendte ballen i mål og økte til 2-0.

Men Grei ga seg ikke av den grunn og fikk en viktig redusering like før halvtimen var spilt. Tine Celine Karstensen slo inn og midt foran mål sto Julie Solskjær og banket inn reduseringen med en kontant volley.

Håpet var dermed tent for Grei, og det ble enda bedre for hjemmelaget etter pause. Fire minutter ut i andre omgang kom målscorer Solskjær alene gjennom. Hun rundet Una Langkås og satte enkelt inn 2-2.

Solskjær fikk også flere muligheter til å fullføre snuoperasjonen på egenhånd og sikre hattrick, men hun fant ikke nettmaskene for tredje gang.

Det gjorde derimot Øvrevoll Hosle med fem minutter igjen å spille. Rebekka Ausland slo inn til Mari Løyland, som klinket inn 3-2 og sørget for tre poeng til gjestene, som overtar 4.-plassen på tabellen.

Publikumsrekord i Ålesund – igjen

AaFK Fortuna – Hønefoss 3-1 (2-1)
Mål: 0-1 Kristin Gumaer (18), 1-1 Ingeborg Lye Skretting (24), 2-1 Agata Drozdzik (30), 3-1 Karna Solskjær (78)

AaFK Fortuna misbrukte muligheten til å kneppe innpå Kolbotn sist, og var ute etter å revansjere tapet mot Grand Bodø hjemme mot Hønefoss. Til grunnspillets siste hjemmekamp hadde klubben mobilisert og var ute etter å slå sin tidligere publikumsrekord på 1173, satt mot nettopp Grand Bodø tidligere i år.

Festdagen startet svakt for AaFK Fortuna som slet innledningsvis. Åpningskvarteret var sjansefattig, med unntak av en god heading fra Mette Muri som ble reddet av Margaux Lægreid.

Det var faktisk Hønefoss som tilrev seg initiativet i kampen og det var heller ikke ufortjent da Kristin Gumaer tuppet inn ledermålet for gjestene etter 18 minutter.

AaFK Fortuna hevet seg betraktelig etter å ha havnet under og ledelsen til Hønefoss varte ikke lenge. 24 minutter var spilt da gjestene slet med å klarere et innlegg fra venstre. Ballen havnet hos Ingeborg Lye Skretting på bakerste som banket ballen opp i nettaket bak Lægreid med sitt første ligamål for tangotrøyene.

Og seks minutter senere var kampen snudd i favør vertene. Agata Drozdzik ladet skuddfoten fra 18 meter og sendte i vei et prosjektil i det borteste krysset bak en sjanseløs Hønefoss-keeper. Snuoperasjonen var komplett og det sto 2-1 til pause.

Etter hvilen var det igjen Hønefoss som åpnet best og fikk to store sjanser i løpet av det første kvarteret. Kristin Gumaer fikk foten på et innlegg, men ballen snek seg utenfor, før Silje Nyhagen fikk avsluttet fra god posisjon, men skuddet gikk like over mål.

Der Hønefoss ikke tok vare på sine muligheter, utnyttet AaFK Fortuna sine. Drøye kvarteret før slutt ble Karna Solskjær spilt alene gjennom. Hun var iskald og dro seg forbi keeper og satte enkelt inn 3-1 til vill jubel. Dermed kunne AaFK Fortuna innkassere tre nye poeng foran de 1324 fremmøtte, som er ny publikumsrekord.

1324 tilskuere så AaFK Fortuna slå Hønefoss. Foto: Kristian Moe

Jakter kvalikplassen

KIL/Hemne – TIL 2020 0-2 (0-2)
Mål: 0-1 Vilde Bratland (24), 0-2 Ardita Iseni (30)

Etter en svak periode før sommeren, har TIL 2020 funnet tilbake til storformen. Tromsøværingene har vunnet sine to siste kamper og bøttet inn mål, som har gjort at de har kommet seg opp i ryggen på AaFK Fortuna. Denne runden ventet derimot en tøff oppgave borte mot KIL/Hemne, som selv jager en plass blant de fire beste.

Kampen startet relativt rolig, der ingen av lagene klarte å spille seg til noen store målsjanser – et kampbilde som sto seg helt til det var spilt 24 minutter. Da hadde Vilde Bratland fått nok og ekspederte innlegget fra Sofie Tunes i mål fra rundt ti meter med kampens første avslutning.

Og like etter sto det 2-0 til TIL 2020 etter en sylfrekk frisparkvariant. Naina Inauen slo et frispark langs bakken og fant Ardita Iseni, som enkelt kunne spasere inn 2-0 fra kort hold.

Like før pause var gjestene nære ved å score selvmål og invitere KIL/Hemne tilbake i kampen, men ballen snek seg utenfor stolpen.

Andre omgang ble av det rolige slaget. KIL/Hemne klarte ikke å skape spenning i kampen og måtte til slutt innse at det endte med 0-2-tap.

Nedturen fortsetter

Grand Bodø – Klepp 3-0 (1-0)
Mål: 1-0 Andrea Holmstrøm (45), 2-0 Andrea Holmstrøm (48), 3-0 Ebba Ronquist (75)

Rundens siste kamp fant sted i Nordlandshallen mellom to lag på nedre halvdel av tabellen. Grand Bodø fikk en kjempeopptur sist med seier over opprykksjagende AaFK Fortuna, mens Klepp fortsetter å slite og er på vei ned til 2. divisjon. Om det skulle være noe håp igjen for traktortrøyene, måtte de hvert fall unngå tap her, og helst ta tre poeng.

Men det var vertene som åpnet best og dominerte hele første akt i Bodø. Allerede etter fire minutter fikk Grand Bodø en dobbeltsjanse, men Maria Sandvik fikk så vidt avverget.

Utover i omgangen var det bare heltemodig innsats fra Abigail Wolf på streken som hindret baklengs for gjestene, mens Sandvik også måtte i aksjon ved et par anledninger til.

Klepp klarte derimot å stå unna, men like før pause måtte de kapitulere. Andrea Holmstrøm kom seg gjennom med en svært original finte, og alene med Maria Sandvik satte hun kontant inn en fortjent 1-0-ledelse til hjemmelaget.

Like etter pause var Klepp nære utligning, men fikk isteden for en skikkelig smell i fleisen minuttet etter sin sjanse. Da var Andrea Holmstrøm på farten igjen og lobbet elegant inn sitt og Grand Bodøs andre scoring for dagen.

Og med et drøyt kvarter igjen av kampen, avgjorde Grand Bodø kampen for godt. Ebba Ronquist skjærte inn foran sin oppasser, tok med seg ballen litt utover og plasserte ballen forbi en utrusende Maria Sandvik. 3-0 til Grand Bodø som tar tre nye poeng på hjemmebane.