STORFINT BESØK I BERGEN – NY FEST PÅ BRANN STADION?

Kan John Arne Riises Avaldsnes spolere den store festen i Bergen?

Annonse:

 

Presenteres i samarbeid med:

norsk tipping

Husk at du får tilbud på TV 2 Play total ved kjøp av sesongkort eller billett. 

Husk at lagene denne sesongen skal møte hverandre tre ganger, og at det spilles ikke noe sluttspill på øverste nivå. Alle kamper teller like mye og poengene følger deg hele sesongen på vanlig vis.

 Slik ser 13. serierunde ut:

RUNDE 14 | TOPPSERIEN
Rosenborg BK Kvinner4 - 0Arna-Bjørnar
Stabæk2 - 2Røa Fotball Elite
Vålerenga1 - 1SK Brann
Åsane4 - 0Lyn
Avaldsnes Toppfotball1 - 0LSK Kvinner




Fest på Stadion nok en gang?

Denne helgen er det utvilsomt oppgjøret i Bergen som stjeler de store overskriftene.

Brann tar imot Avaldsnes og John Arne Riise på Brann Stadion. For et drøyt år siden ble det en skikkelig fest da 10.582 møtte opp for å se Brann mot Vålerenga, da Cecilie Redisch Kvamme sikret 1-0-seier til hjemmelaget.

Det skal nok godt gjøres å få dette til på ny akkurat denne helgen, og med Branns prestasjoner hittil i sesongen kan det bli spennende å se hvilke utslag det gir. Men forhåpentligvis blir det en ny fest og solskinn slik det var i fjor!

Men som nevnt har sesongen til Brann ikke vært som forventet. 1-1 borte mot Vålerenga er forsåvidt brukbart, men tre kamper uten seier og 5. plass er langt unna deres forventninger.

Champions League-spill neste sesong kan de nærmest bare glemme, og nå handler det vel gjerne om å ta seg til et historisk gruppespill i Champions League når de skal ut i kvalifisering denne høsten.

Men tilbake til det som gjelder nå – denne kampen.

Avaldsnes har gang på gang bevist at de kan hamle opp med de beste – på hjemmebane – denne sesongen. Men på fremmed gress har det ikke godt like bra. Samtidig er dette en gyllen mulighet til å spolere en fest for helgens bortelag.

De kommer proppfulle av selvtillit etter 1-0 hjemme mot LSK Kvinner sist og har ingenting å tape.

Flere innholdsrike kamper

Ellers spiller samtlige kamper søndag – og slik ser de ut:

  • Arna-Bjørnar – Vålerenga
  • LSK Kvinner – Stabæk
  • Røa – Åsane
  • Lyn – RBK

Det er med andre ord flere kamper i Bergen denne helgen, hvor det også er en ganske klar favoritt på papiret når Vålerenga kommer på besøk til Arna. Tabelljumboen har vist bedre takter de siste ukene, men likevel variert stort. Denne kampen blir naturlig nok tøff, men at Arna-Bjørnar kan yppe seg mot serielederen, som nå står med to kamper uten seier, er fullt mulig.

I LSK-hallen tar LSK Kvinner imot Stabæk. Dette var gjerne lagene de fleste trodde skulle kjempe om en 4. plass før årets sesong, men akkurat nå ser det ut som LSK Kvinner kan gjøre det enda bedre enn dette. Tredjeplass, fire poeng foran Røa (én kamp mindre spilt i tillegg) og fem poeng foran Brann, gjør at de har gode muligheter til å ta medalje denne sesongen.

Stabæk derimot er på 6. plass, men har spilt færre kamper enn de lagene foran seg og kan klatre om de vinner disse.

At Røa skulle være laget som er på 4. plass rundt halvspilt i sesongen, var det nok ingen som hadde trodd. Men de har gjort forhåndstipsene til skamme og kommer neppe til å blande seg inn i en nedrykksstrid. Her blir det nok tett og jevnt når Åsane kommer på besøk etter fire poeng på sine to siste kamper.

Helgens siste kamp er det NRK-sendte oppgjøret mellom Lyn og Rosenborg. Lyn har skuffet stort i sesongen hittil og kjemper om å beholde plassen. Akkurat nå er de på kvalifisering og har ikke scoret på fire kamper i serien. Det har så definitivt Rosenborg, som brukte 45 minutter på å avgjøre hjemmekampen mot Arna-Bjørnar sist og vinne 4-0.

Slik ser tabellen ut før runden:

TABELL | TOPPSERIEN
1Rosenborg BK Kvinner224152
2Vålerenga223749
3LSK Kvinner221744
4SK Brann221738
5Stabæk22-1027
6Røa Fotball Elite22-823
7Lyn22-922
8Åsane22-1521
9Arna-Bjørnar22-2915
10Avaldsnes Toppfotball22-4114

Annonse fra Toppserien: