SUPERHELG I VENTE: ULLEVAAL OG LERKENDAL ÅPNER DØRENE

En midtuke fylt med masse cupunderholdning og spenning er over. Nå er det serien som gjelder.

Annonse:

 

Presenteres i samarbeid med:

norsk tipping

Husk at du får tilbud på TV 2 Play total ved kjøp av sesongkort eller billett. 

Husk at lagene denne sesongen skal møte hverandre tre ganger, og at det spilles ikke noe sluttspill på øverste nivå. Alle kamper teller like mye og poengene følger deg hele sesongen på vanlig vis.

 Slik ser 12. serierunde ut:

RUNDE 12 | TOPPSERIEN
Rosenborg BK Kvinner2 - 0SK Brann
Røa Fotball Elite4 - 1Arna-Bjørnar
Stabæk1 - 0Avaldsnes Toppfotball
Åsane0 - 3LSK Kvinner
Lyn0 - 2Vålerenga




To storkamper i vente

Rosenborg mot Brann og Lyn mot Vålerenga.

Oppgjørene klinger som bare det og pleier å by på masse underholdning – på herresiden og på kvinnesiden.

Denne helgen er det disse to oppgjør som skiller seg ut når Lerkendal åpnes til det førstnevnte oppgjøret, mens Ullevaal skal brukes når Lyn tar imot Vålerenga.

For første gang skal Lyns kvinnelag få muligheten til å få spille på Ullevaal, og tirsdag var det allerede solgt over 1300 billetter til oppgjøret. Vålerenga må naturlig nok regnes som store favoritter til oppgjøret, men Lyn har ofte gjort det vanskelig for storkanonen de siste sesongene.

Tar vi også med at Lyn måtte ut i ekstraomganger mot Odd (vant til slutt 1-0) i cupen i midtuken, er det en ekstra fordel for Vålerenga som på sin side vant 6-0 mot Porsanger.

Da Rosenborg tok imot Brann på Lerkendal forrige sesong og vant 1-0, ble det satt ny tilskuerrekord for Toppserien med 11.636 tilskuere. Kan denne bli slått i år?

Det er ikke mange ukene siden det var klasseforskjell på disse to lagene på Stemmemyren, da Rosenborg vant hele 4-1 på bortebane.

Begge lag var i aksjon i cupen i midtuken og vant hver sin kamp. Brann knuste Fyllingsdalen 6-0, mens Rosenborg slet noe mer og vant 1-0 mot andredivisjonslaget Tiller.

Anna Jøsendal herjet med Brann i oppgjøret på Lerkendal forrige sesong. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Flere overraskelser i vente?

Men vi må selvsagt ikke glemme de resterende oppgjørene denne runden, som er følgende:

  • Røa – Arna-Bjørnar
  • Stabæk – Avaldsnes
  • Åsane – LSK Kvinner

Det sannsynligvis mest oppsiktsvekkende resultatet i cupens andre runde var nok Røas vanvittige 10-seier over førstedivisjonslaget Grand Bodø på bortebane. Birgitte Bjørlykhaug scoret fire av målene der. Her møter de et Arna-Bjørnar-lag som fikk en gedigen opptur sist med 4-2 over Stabæk på hjemmebane og som nå ikke lenger er tabelljumbo. Kan de overraske på ny? De slet i cupens andre runde, men tok seg videre med 4-2 etter ekstraomganger mot Sogndal.

For første gang denne sesongen skal Stabæk og Avaldsnes endelig møtes. Opprinnelig skulle de ha møtt hverandre på Karmøy for noen uker siden, men dårlig vær og landingsforhold gjorde at kampen ble utsatt.

Det siste oppgjøret er mellom Åsane og LSK Kvinner, der LSK Kvinner er i god form med tre strake seire i serien. Åsane har det vært litt verre for den siste tiden etter opprykket, men i forrige runde sikret de en enorm viktig seier på overtid da Mathilde Sangolt sørget for 1-0 borte mot Avaldsnes.

Slik ser tabellen ut før runden:

TABELL | TOPPSERIEN
1Rosenborg BK Kvinner224152
2Vålerenga223749
3LSK Kvinner221744
4SK Brann221738
5Stabæk22-1027
6Røa Fotball Elite22-823
7Lyn22-922
8Åsane22-1521
9Arna-Bjørnar22-2915
10Avaldsnes Toppfotball22-4114

Annonse fra Toppserien: