TABELLEN BEGYNNER Å SETTE SEG

Tre lag er i ferd med å skille seg ut som de største kandidatene til topplasseringene, mens det fortsatt er jevnt i midtsjiktet etter runde 7 i 1. divisjon. De to bunnlagene har en jobb å gjøre for å tette luken nå som tabellen begynner å sette seg.

Mål: 1-0 Synne Bjørnebøle

Forrige runde gikk Åsane på et overraskende tap mot nyopprykkede Grand Bodø, mens Klepp tapte fortjent 0-3 for formlaget Øvrevoll Hosle. Denne runden møttes de to lagene på Åsane Arena.

Det ble mye nesten i starten av kampen for begge lag. Åsane klarte nesten å tråkle seg gjennom Klepp-forsvaret, mens Klepp nesten klarte å spille seg på blank kasse. Den første nevneverdige avslutningen kom fra Åsane som en følge av en skummel støttepasning. Skuddet gikk derimot ganske rett på Oda Bogstad, som fikk slått ballen opp i lufta før hun fanget den med trygge hender.

Bogstad måtte også i aksjon et par ganger etterpå, men begge forsøkene havnet rett på keeperen som hadde få problemer med å avverge. Lagene så ut til å gå målløse til pause, men like før pausesignalet blåste dommer i fløyta og dømte straffespark til hjemmelaget fra Bergen. Synne Bjørnebøle fikk muligheten fra krittmerket og var iskald når hun sendte Bogstad feil vei og trillet inn 1-0-ledelse til serielederen.

Synne Bjørnebøle var sikker fra straffemerket og sikret seieren for Åsane mot Klepp.

Etter pause trodde vertene at de hadde doblet ledelsen, men scoringen ble korrekt avvinket for offside. De var også nærme litt senere etter et innlegg, men headingen gikk til side for mål. Klepp på sin side maktet ikke å skape det helt store, men fikk en brukbar mulighet til å berge ett poeng etter at et frispark ble headet på tvers av Åsanes felt. En Klepp-spiller fikk stupt frem og headet mot det lengste hjørnet, og ballen hadde god retning. Dessverre for traktortrøyene manglet avslutningen kraft og Savanna Duffy kunne slenge seg og redde greit. Flere sjanser ble det ikke og Åsane slår tilbake og beholder serieledelsen, mens Klepps trøblete sesong etter nedrykket fortsetter med nok et tap.

Fem på rad for formlaget

Øvrevoll Hosle – Amazon Grimstad 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Ine Berre (15)

Det store formlaget i divisjonen den siste tiden er Øvrevoll Hosle. Etter en skuffende start har opprykkskandidaten tatt fire strake seire og jaktet sin femte når et formsvakt Amazon Grimstad kom på besøk.

Og det var ØHIL som tok kommandoen fra start i oppgjøret. Hjemmelaget var på flere visitter i boksen til Amazon Grimstad og hadde blant annet et tidlig skudd over mål. I tillegg skapte de trøbbel for bortelagets forsvar ved flere anledninger.

Scoringen skulle også komme ganske tidlig for ØHIL. Kvarteret var spilt når det ble spilt en lang ball i bakrom langs høyresiden. Malene Dunsby fikk kontroll på ballen og la et lavt innlegg inn mot Ine Berre. Sistnevnte fikk kranglet med seg ballen forbi keeper Marie Aspenes og sette inn 1-0 i tomt mål fra kort hold.

Amazon Grimstad måtte dermed fremover og skapte et par halvfarlige sjanser med en heading rett på keeper og en avslutning i nettveggen fra skrått hold. Likevel var det ØHIL som var nærmest scoring. Aspenes i Amazon Grimstad-målet måtte i aksjon på en heading som hun dyttet over tverrliggeren.

Hun måtte også i aksjon etter pause med en solid redning på et skudd fra utenfor 16-meteren. ØHIL hadde også flere avslutninger mot mål, men uten at Aspenes ble satt på de altfor store prøvene. Bortelaget satt i gang en slags sluttspurt i jaget for poeng, men kom ikke nærmere enn et distanseskudd utenfor og et innlegg som seilte gjennom hele feltet. Dermed endte det med 1-0 til ØHIL som tok sin femte strake seier, mens Amazon Grimstad gikk på sitt fjerde tap på rad.

Sen uttelling etter sjansebonanza

KIL/Hemne – Medkila 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Hanne Pedersen (90)

Med fire strake kamper uten seier har KIL/Hemne falt litt av, men øynet nok muligheten for å komme tilbake på vinnersporet mot bunnlaget Medkila, tross sistnevntes opptur mot AaFK Fortuna sist.

Kampens første avslutning kom omtrent rett etter avspark og det var Medkila som fikk den. Skuddet gikk derimot rett på KIL/Hemnes keeper. Etter det tok hjemmelaget fullstendig over og startet en sjansekanonade mot målet til Emma Sjåfjell. Vertene burde tatt ledelsen, men Sjåfjell var raskt ute, gjorde målet mindre og vartet opp med en strålende redning. Medkilas sisteskanse måtte i aksjon opptil flere ganger, men uten å måtte ta frem redninger fra den øverste hyllen. Det måtte hun derimot gjøre på et forsøk fra distanse, da hun strakk seg så lang hun var for å slå ballen ut til corner.

Medkila på sin side hadde noen få visitter i KIL/Hemne-boksen, men var relativt ufarlige. Sjansebonanzaen i andre enden fortsatte derimot, og igjen ble et skudd fra utenfor 16-meteren veldig farlig. Sofia Krossøy brant til på halv volley med et knallhard skudd, men ballen smalt kontant i tverrliggeren og ut. Utrolig nok gikk lagene målløse til pause.

Det samme kampbildet fortsatte i andre omgang med et KIL/Hemne som presset hardt på for scoring. Medkila var også farligere frempå med et par avslutninger som gikk like over mål. Men det handlet stort sett om når KIL/Hemne fikk ballen i nettet og det gjorde de i løpet av omgangen. Maren Snekvik fikk ballen i mål og trodde at hun hadde gitt vertene ledelsen, men etter litt diskusjon mellom dommerteamet ble målet annullert.

Hanne Pedersen fikk hull på byllen på overtid mot Medkila for KIL/Hemne etter en sjansebonanza.

Likevel skulle KIL/Hemne få scoringen sin, men de måtte vente helt til overtiden for å få det. En klarering havnet hos Hanne Pedersen på sekstenmetersstreken som på elegant vis curlet ballen vakkert i lengste hjørne bak Sjåfjell i Medkila-buret. KIL/Hemne stopper dermed rekken uten seier, mens Medkila taper nok en kamp der de er nærme å få med seg poeng.

En reell kandidat til topplasseringene

AaFK Fortuna – TIL 2020 0-2 (0-2)
Mål: 0-1 Sandra Simonsen (8), 0-2 Ina Birkelund (33)

På Color Line Stadion i Ålesund møttes sesongens to største overraskelser til et spennende oppgjør mellom 3.- og 4.-plassen. AaFK Fortuna gikk på en overraskende smell borte mot Medkila sist, mens TIL 2020 kom tilbake på vinnersporet med 1-0 over KIL/Hemne.

Og det var gjestene som tok kontrollen fra start mot et hjemmelag som ikke så ut til å komme opp på sitt egentlige nivå. Allerede etter åtte minutter plukket Sandra Simonsen opp et løst oppspill på midtbanen før hun avanserte hele veien frem til ca. 25 meter. Med mye tid og rom til å avslutte, fyrte hun av et skudd som suste ned i hjørnet bak Benedicte Lund Berge og 1-0-ledelse til tromsøværingene.

Tangotrøyene hadde forholdsvis lite å by på, men hadde en sjanse før TIL 2020s scoring ved månedens spiller i april, Nora Håheim. Hun kom derimot litt for skrått og avslutningen gikk i nettveggen. Det var gjestene fra Tromsø som skapte det meste og de fikk doblet ledelsen like etter halvtimen var passert. En lang gjennombruddspasning i bakrom over AaFK Fortuna-forsvaret fant Ina Birkelund, som pent løftet ballen over Lund Berge og inn i nettmaskene til 2-0.

Vertene løftet seg betraktelig i andre omgang, men maktet ikke å skape klare målsjanser. De hadde mye ball, men møtte et kompakt og solid TIL 2020-lag som var flinke til å stenge av rom og begrense angrepsmuligheter. Dermed ble det mange resultatløse innlegg fra AaFK Fortuna. Natalie Granvang Nilsen og Agata Drozdzik forsøkte seg fra distanse, men begge skuddene gikk utenfor målet til Ingvild Villa. TIL 2020 hadde også et skudd i tverrliggeren, men det ble ikke flere mål på Sunnmøre og TIL 2020 tar en sterk borteseier, mens AaFK Fortuna går på sitt andre tap på rad.

Klatrer på tabellen

Grand Bodø – Hønefoss 4-1 (2-1)
Mål: 0-1 Emilie Finnevolden (17), 1-1 Sara Elise Berg (30), 2-1 Kristina Brudvik (36), 3-1 Anna Isabella Johansen (47), 4-1 Mina Sofie Pedersen selvmål (73)

Grand Bodø fikk seg sesongens første seier sist mot ingen andre enn serielederen Åsane og ønsket nok å bygge videre på den hjemme mot Hønefoss. Det nyopprykkede laget har vært sterke hjemme, mens gjestene Hønefoss, med toppscorer Emilie Finnevolden på laget, har spilt litt for mange uavgjort til å være helt i toppen.

Gjestene fikk en tidlig mulighet på en corner som keeper bommet på og havnet langt bak i feltet. Headingen på bakerste gikk derimot over det åpne målet. I motsatt ende fikk Anna Isabella Johansen en gedigen mulighet alene med keeper, men avslutningen gikk rett på mål og ble reddet. Isteden var det Hønefoss og toppscorer Emilie Finnevolden som fikk nettkjenning først. Finnevolden var raskt frempå og stakk frem en lang fot på en løs ball i feltet. Avslutningen kom overraskende på Karolina Westbyn og gikk via keeperen og i nettet.

Men de hjemmesterke bodøværingene ga seg ikke og fikk utligning takket være et flott langskudd. Sara Elise Berg tok ansvar fra distanse og banket ballen i mål via tverrliggeren. Og etter 36 minutter var kampen snudd i favør vertene, og nok en gang var det en fin scoring. Grand Bodø fikk frispark skrått utenfor feltet og Kristina Brudvik gikk rett på mål. Hun plasserte ballen over muren og ned i nærmeste hjørne bak Jenny Østerås til 2-1, et resultat som sto seg til pause tross et tverrliggertreff fra hjemmelaget på nok et langskudd.

Bare to minutter etter hvilen satt også 3-1 for Grand Bodø. Anna Isabella Johansen driblet ute til venstre og fikk nok plass til å legge lavt inn. Innlegget gikk gjennom hele feltet og lurte seg ned i det borteste hjørnet. Litt senere smalt det også nok en gang i tverrliggeren bak Østerås etter en heading fra en corner.

Etter 73 minutter ble kampen avgjort. Et langt frispark ble slått inn i feltet og Hønefoss-keeper Jenny Østerås bommet på utboksingen under hardt press. Ballen traff en uheldig Mina Sofie Pedersen og trillet inn i mål til 4-1-ledelse for hjemmelaget. Inger Vadder fikk en veldig stor sjanse alene med keeper til å pynte på resultatet, men avslutningen ble stoppet av en god redning. Grand Bodø tar dermed sin andre strake seier og klatrer oppover tabellen til 5.-plass, mens Hønefoss ligger på 7.-plass etter tapet i Nordlandshallen.