Tross poengtap har Øvrevoll Hosle en solid luke på toppen av tabellen, men bak ligger lagene tett som hagl.

Hønefoss – Medkila 3-0

Tidlig scoring avgjorde

AaFK Fortuna – KIL/Hemne 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Lise Janbu Eide (3)

Både AaFK Fortuna og KIL/Hemne imponerte i grunnspillet og plukket nok poeng til at de anses som to av utfordrerne til Øvrevoll Hosle om å spille opprykkskvalifisering – riktignok en vanskelig oppgave. I begge oppgjørene tidligere i sesongen plukket KIL/Hemne med seg poeng takket være sene scoringer på overtid (1-0-seier hjemme og 2-2 borte). Dermed hadde AaFK Fortuna noe å revansjere i sluttspillets første kamp.

Og hjemme på eget kunstgress gikk tangotrøyene ut med mye energi og bestemthet og tok kommandoen fra start. Det betalte seg nesten umiddelbart for bare etter tre minutter headet Lise Janbu Eide inn 1-0. Hjemmelaget fortsatte å trykke på for flere scoringer og skapte mange gode målsjanser, men uttellingen uteble.

Like før pause ble det derimot nettkjenning igjen for AaFK Fortuna da Guro Hammer Røn satte ballen i mål bak Ingvild Grøtting , men scoringen ble annullert for offside. Dermed sto det 1-0 til pause på Color Line Stadion.

Kampen jevnet seg ut etter hvilen og etter hvert tok KIL/Hemne over i jakten på utligning. Overtaket gjorde at gjestene skapte gode muligheter, men en god Benedicte Lund Berge og resten av AaFK Fortuna-forsvaret sto godt imot. Både Mari Halgunset og Sara Hoftun Bjerksæter fikk sine sjanser, men ingen KIL/Hemne-spillere klarte å overliste Lund Berge, og AaFK Fortuna rodde i land seieren til slutt.

Hentet opp tomålssledelse

Amazon Grimstad – Klepp 2-2 (2-2)
Mål: 0-1 Anette Snørteland Jensen (14), 0-2 Anette Snørteland Jensen (23), 1-2 Marina Jensen (28), 2-2 Marina Jensen (37)

I Grimstad var det duket for et viktig oppgjør mellom Amazon Grimstad og Klepp. Sørlendingene har fortsatt håp om å overleve i divisjonen, mens Klepp har hatt en skuffende sesong etter nedrykket. Traktortrøyene lå seks poeng foran Amazon Grimstad før kampen og hjemmelaget ville dermed knappe innpå med seier.

Det ble en jevn åpning på Sørlandet med tendenser fra begge lag, men det var gjestene fra Jæren som tok ledelsen. Etter knappe kvarteret prikket Anette Snørteland Jensen inn 1-0 med en avslutning i det lengste hjørnet.

Få minutter senere var Jensen på farten igjen, denne gangen i bakrom. Hun tok ned en bakromspasning fra Lucia Domazet og alene med Marie Aspenes gjorde hun ingen feil og doblet Klepps ledelse.

Anette Snørteland Jensen scoret to mål for Klepp, men det var ikke nok til å slå Amazon Grimstad.

Hjemmelaget våknet mer til live og hadde et skudd i tverrliggeren ved Marina Jensen, før nevnte Jensen var på pletten og snappet ballen foran Klepp-keeper Maria Sandvik og reduserte til 1-2. Like etter kunne Kaja Karlsen gitt Klepp tomålsledelsen tilbake, men ble hindret av en klasseredning fra Aspenes.

Isteden kunne Amazon Grimstad juble for utligning. Jenna Legg slo inn foran mål og fant Marina Jensen, som satte inn sitt andre mål for dagen og sørget for utligning. Ingrid Andreassen fikk også en sjanse til å fullføre snuoperasjonen før pause, men denne gangen var det keeper Sandvik som vartet opp med en kjemperedning for å hindre scoring.

Andre omgang ble ikke like fartsfylt og underholdende som den første, men hjemmelaget hadde likevel sine muligheter til å ta alle tre poengene. Maria Sandvik hadde derimot en god dag i buret og forhindret flere baklengsmål for Klepp med gode redninger. Dermed endte det med 2-2 på Levermyr mellom Amazon Grimstad og Klepp.

Snublet etter trenerbyttet

Øvrevoll Hosle – Grand Bodø 2-2 (1-2)
Mål: 1-0 Mia Merlid (22), 1-1 Kristina Brudvik (28), 1-2 Cecilie Falch (41), 2-2 Joshualyn Reeves (58)

Øvrevoll Hosle mislyktes så vidt i å bli blant de to beste etter grunnspillet, men er store favoritter til å få en ny mulighet til opprykk gjennom kvalifisering. Men før sluttspillets første kamp mot Grand Bodø har de gjennomgått et trenerbytte. Likevel ble de ansett som favoritter til å vinne mot Grand Bodø, som kjemper for ny kontrakt i 1.-divisjon.

Åpningen på Ferd Arena var av det rolige slaget. ØHIL hadde mye ball, men skapte lite offensivt med unntak av noen tilløp til sjanser. Det samme gjaldt for gjestene fra Bodø, som også manglet litt i angrepsspillet i startfasen på kampen.

Tross få sjanser, ble det scoring midtveis i første omgang. ØHIL fikk corner og Mia Merlid sendte hjemmelaget i føringen ved å skru corneren rett i mål. Noen rolige minutter fulgte scoringen, men seks minutter senere utlignet Grand Bodø. Anna Isabella Johansen slo inn til Kristina Brudvik som satte inn 1-1 via stolpen.

Det så ut til å ebbe ut med 1-1 halvveis, men like før pause hadde gjestene snudd kampen. Cecilie Falch slo et frispark mot mål som satte Una Langkås ut av spill. Sisteskansen prøvde å avverge, men forlenget ballen bare videre i nettmaskene.

Andre omgang fortsatte i samme spor som den første med lite sjanser. Etter knappe timen fikk derimot ØHIL utligningen ved kaptein Joshualyn Reeves. Spissen mottok en 45 graders pasning fra Ine Berre og satte kontant inn 2-2.

Joshualyn Reeves utlignet for Øvrevoll Hosle mot Grand Bodø. Foto: Alexander Larsen

Begge lag prøvde å få et vinnermål og Grand Bodø var nærmest ved en sekvens som inneholdt 3-4 blokkerte skudd, men ingen klarte å sette ballen i mål. Dermed ble det 2-2 på Østlandet og Grand Bodø tar et viktig, litt uforventet, men ikke ufortjent poeng med seg hjem.

Nedrykksspøkelset nærmer seg

Hønefoss – Medkila 3-0 (1-0)
Mål: 1-0 Silje Nyhagen (38), 2-0 Louise Normann (66), 3-0 Stina Næss Berge (75)

Hønefoss plukket bra med poeng i grunnspillet og går inn i sluttspillet i en god posisjon – muligens med å nærme seg Øvrevoll Hosle på toppen av tabellen. I motsetning til helgens motstander ser plassen ganske trygg ut for Hønefoss. Det gjør den ikke for Medkila, som har slitt i bunnen hele sesongen og må plukke poeng for å ha håp om å redde plassen.

Og Medkila startet greit mot Hønefoss. Riktignok var det hjemmelaget som fikk den første store sjansen ved Silje Nyhagen, men Emma Lykke Sjåfjell vartet opp med en kjemperedning og hindret scoring. Få minutter etterpå var det Medkilas tur til å få en enorm sjanse, men skuddet til Andrea Hunstad smalt i tverrliggeren.

Gjestene hadde en god omgang og skapte farligheter for hjemmelagets forsvar. Likevel var det Hønefoss som tok ledelsen ved formspiller Silje Nyhagen. Hun mottok ballen fra Oda Lillegård og sendte ballen sikkert forbi Sjåfjell og i nettet. Medkila fikk en gyllen mulighet like etterpå til å utligne, men igjen smalt det i aluminiumen bak Jenny Østerås – denne gangen fra Julia Benati.

Etter en jevn første omgang, tok Hønefoss mer over etter pause. Begge lag hadde noen halvsjanser, men midtveis i omgangen doblet vertene ledelsen. Etter litt klabb og babb inne i Medkila-feltet fikk Louise Normann pirket inn 2-0. Dermed så det tungt ut for Medkila som ikke klarte å svare, og kvarteret før slutt satt spikeren i kista da Stina Næss Berge økte ledelsen ytterligere til 3-0.

Medkila kunne redusert på overtid, men nok en gang traff ballen stolpen. Dermed var det Hønefoss som tok alle tre poengene, mens Medkila nærmer seg spill i 2.-divisjon neste sesong.