TETT BUNNSTRID OG INTENST I TOPPEN: KAN OVERRASKELSESLAGET GJØRE DET IGJEN?

Null baklengs på hjemmebane og 4. plass på tabellen. Nyopprykkede Fyllingsdalen har imponert så langt på nivå to.

Annonse:

 

Slik ser 9. serierunde ut i 1. divisjon:

Grand Bodø – Hønefoss 13.00

Kolbotn – Øvrevoll Hosle 13.00

TIL 2020 – Grei 13.00

Fyllingsdalen – AaFK Fortuna 13.30

Kil/Hemne – Klepp 12.00

De fire førstnevnte kampene spilles lørdag, mens Kil/Hemne mot Klepp er søndag.

Toppoppgjør

Denne helgen er det jevnt over ganske åpne oppgjør, der de fleste av kampene på papiret ikke inneholder noen store favoritter.

Ett av disse oppgjørene er Fyllingsdalen – AaFK Fortuna.

Fyllingsdalen har imponert enormt etter opprykket fra nivå tre, og har utrolig nok ikke sluppet inn mål på hjemmebane i årets sesong. I forrige serierunde slo de serieleder TIL 2020, og her kan de for alvor bevise nok en gang at de er topplag, om det blir tre poeng her.

Men det blir neppe enkelt. AaFK Fortuna er hardtsatsende og har ambisjoner om å spille på høyere nivå. Bare ett poeng skiller lagene i favør gjestene før helgens kamp, så her kan det potensielt snu om etter denne kampen.

AaFK Fortuna vant også forrige serierunde 2-0 mot Grand Bodø. Det ble også en historisk affære da 1173 tilskuere tok turen til Color Line Stadion og sørget for ny tilskuerrekord i 1. divisjon.

Begge lagene har for øvrig vært i aksjon i cupen i midtuken. Fyllingsdalen fikk det svært tøft mot storesøster Brann og tapte 0-6, mens AaFK Fortuna måtte ut i ekstraomganger mot rivalen Molde. Til slutt vant de 2-1, men kanskje er det litt tunge ben etter mange minutter onsdag?

Tett bunnstrid

Mange hadde nok også sett for seg at Kolbotn – Øvrevoll Hosle denne runden kunne ha vært et toppoppgjør. Men slik det ser ut nå er det alt annet enn det.

Mens Kolbotn kjemper i toppen og håper å rykke opp og tilbake til Toppserien, er ØHIL nå nærmere nedrykk enn motsatt ende av tabellen. Laget har ikke klart å følge opp den gode sesongen i fjor så langt, og trenger å starte poengsankingen for å unngå en smått uhyggelig høst.

Svært spennende kan det også bli når Grand Bodø tar imot Hønefoss og Kil/Hemne møter Klepp. Få poeng skiller lagene, og tre poeng her kan bety enormt mye. Spesielt for Hønefoss er det viktig at den nåværende avstanden opp til Grand Bodø på sikker plass – på to poeng – ikke blir veldig mye større.

Det samme gjelder for så vidt Klepp som har like mange poeng som Hønefoss.

I helgens siste oppgjør mellom TIL 2020 og Grei handler det for nordlendingene å slå tilbake etter en skuffende uke. Først ble det 0-1 borte mot Fyllingsdalen i forrige runde, før det ble exit og 0-3 mot Medkila i cupen i midtuken. Kanskje var ikke det sistnevnte tapet det aller verste med tanke på å øke opprykkssjansene, og basert på laguttaket der var det nok denne kampen som er ukens viktigste.

Slik ser tabellen ut før serierunden:

TABELL | 1.DIVISJON
1Kolbotn182745
2AaFK Fortuna181737
3Tromsø IL 2020182034
4Øvrevoll Hosle18326
5KIL/Hemne18-524
6Fyllingsdalen18-123
7Hønefoss BK18-821
8Grand Bodø18-821
9Grei18-2213
10Klepp18-2310

Annonse fra Toppserien: